HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Photobucket vs Imagshack vs Flickr
Tuesday, May 18, 2010
Posted on 2:23:18 PM | 6 Comments

Akan ada beberapa gambar dari blog saya ni yang akan hilang dari pandangan tak berapa lama lagi. Dan akan muncul semula di bulan Jun. Kerana bandwith di photobucket saya sudah hampir mencapai limit.

Tadaa!!

Macam kesian, kan? Huhu! Padahal baru je tengah bulan...

Untuk sesiapa yang letak banner Craftzone Malaysia pada blog masing-masing, usaha anda sangat-sangat dihargai. Minta maaf banyak-banyak kalau gambar nanti jadi out of coverage. Kalu rajin, boleh tukar dengan url baru di bawah.

URL: http://img185.imageshack.us/img185/640/czm1.jpg

URL: http://img402.imageshack.us/img402/6362/miniczm.jpg

---

Antara Photobucket, Imagshack, Flickr, mana yang kamu suka?

Kalau ikutkan saya suka Flickr. Saya guna Flickr untuk gallery saya. Untuk gambar-gambar yang saya rasa cantik. Untuk free account, boleh view 200 gambar je. Tapi kalau direct access boleh je banyak mana pun, cuma susah lah nak track balik. Saya suka Flikr sebab boleh generate banyak saiz dan kualiti gambar yang sangat baik. Saya pun suka search gambar orang cantik-cantik. Memang saya sukalah!

Saya guna photobucket untuk gambar-gambar selain craft di blog saya. Untuk separatekan bandwidth. Saya tak sangka pun saya akan capai maximum bandwidth tu, tapi dah 2 kali jadi bila hits pada gambar tu tiba-tiba banyak, terutamanya banner-banner craftzone. User interface dan album tak seelok Flickr, tapi lebih elok dari Imageshack.

Saya guna Imageshack bila first time bandwidth Photobucket saya penuh. Senang. Takde limitation. Ok ada, cuma susah nak capai limitation tu sebab dia kira by day, bukan by month macam Photobucket. Tapi user interface agak serabut sikit. Tapi ok lah. Bukan susahkan saya pun. Asalkan gambar-gambar saya selamat. Cuma saya perasan dia reduce sikit kualiti gambar.


Corat-Coret, Craftzone, Kisah Saya | 6 Comments
 

d u r a says ...
  noted. terima kasih atas peringatan.

Reply | Posted on 5/18/2010 6:45:44 PM
 
maya replies ...
  sama-sama :D

Reply | Posted on 5/20/2010 3:57:15 PM
 

hoyoyi says ...
  i use imageshack since year 2004, and thank God that most of my photos are still there up to now. I never face any limitation from them so far.

Reply | Posted on 5/20/2010 3:51:24 PM
 
maya replies ...
  u are so lucky..
imageshack is my last option just because of the interface.. :p

Reply | Posted on 5/20/2010 3:56:42 PM
 

hoyoyi replies ...
  I found it is so much easier to use now compare with old time ler... haha...

Reply | Posted on 5/20/2010 4:00:34 PM
 

maya replies ...
  yep.. agreed!

Reply | Posted on 5/20/2010 4:02:00 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 18 + 3 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server