HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Dear John novel & Sewing Bits & Pieces book
Tuesday, May 18, 2010
Posted on 7:23:30 AM | 15 Comments

Happy betul bila 2 buku yang beli di Kinokuniya secara online dah sampai. Nak harapkan saya sampai ke KLCC entah bila. Saya beli last week, masa tu takde stock. Then saya minta dia simpankan untuk saya bila stock sampai. Senang sangat, tengok-tengok minggu ni dah sampai. Bagus betul.

Kalau saya ke sana, mesti lama giler sebab dok membelek buku-buku lain jugak. Parking lagi. Minyak lagi. Lagi-lagi kalau sampai-sampai je sana, stock pulak takde. Mesti tak best kan.. Lainlah kalau memang kerja area sana. :D

Buku pertama, mestilah yang kene mengena dengan jahitan. Sewing Bits & Pieces by Sandi Henderson yang saya kata saya nak beli sangat buku dia hari tu. Actually tutorial dia semua jahitan yang simple-simple je, tapi presentation dia tu yang best. Sama best macam blog dia lah.

Buku kedua, cerita yang saya dah tengok movienya. Haha! Kan saya dah kata saya suka cerita Dear John tu. Hah! Dengan buku-bukunya saya cari. Tapi saya tak beli yang muka depannya gambar macam movie. Saya memang cari yang asal. Biar lebih feel.. Huhu!


Corat-Coret, Fiction, Books | 15 Comments
 

KI says ...
  Mai.. bestnya dah dapat buku sandi henderson tu :)
sure bertambah semangat nak jahit lagi..

Reply | Posted on 5/18/2010 12:46:11 PM
 

Sha says ...
  maya, camna nak order yer... dah try search buku sandi henderson tu tapi takde la pulak...

Reply | Posted on 5/18/2010 4:13:42 PM
 

hafizah says ...
  Try cari kat Kinokuniya book search tu by title and author...tp no matches found...huhuhu..

die banyak tutorial ker...kalo pegi kinokuniya yg bhgn atas tu mmg kelabu mata tgk buku2 die...so inspired lah rase...hehee

Reply | Posted on 5/18/2010 4:14:43 PM
 

maya says ...
  a'ah laaahh..
saya try cari balik pun dah tak jumpa.. letak ISBN no pun dah takde.. errmmm... last week mase saya search ade.. tiba2 terasa sgt bertuah, seb baik sempat beli... :D

Reply | Posted on 5/18/2010 4:36:38 PM
 

azidah says ...
  Kalau beli more than 3 books kat Amazon, campur postage costs pun akan jadi lebih murah than kat Kino, cuba order one shot, then dist kat sini. Maya, buku yang ada the pattern Feliz Dress ( Sewing Clothes Kids Love) dah ada 2 copy kat Kino (RM100 )! I beli kat Amazon USD 18. Buku dia memang best, banyak inspiration. I ni kalau kaki mempromote mmg kemain :)

Reply | Posted on 5/19/2010 6:43:23 PM
 
maya replies ...
  a'ah.. sudah dikira2 kat amazon dulu (review pun cari kat amazon) sblm try kino.. tapi amazon mahal laahh.. saya try 4 biji buku hari tu tapi jauh lg beza bila campur posting. pastu lambat.. sebulan baru sampai.. tu experience saya lah.. :D

kalau beli byk2 baru berbaloi kot..

Reply | Posted on 5/19/2010 6:51:32 PM
 

azidah replies ...
  la ye ke? I bought the Feliz book tu, USD 18, bila dah split 4 buku, hubby pun fanatic buku, jadi rm60, sini rm100. and so far sampai 1minggu setengah. agaknya masa tu weather teruk ke apa kot

Reply | Posted on 5/19/2010 11:20:56 PM
 

maya replies ...
  oo... mungkin akak dapat discount on shipping kot?

sbb bila saya try amik 4 buku tu, shipping is about usd20++, means around rm80 dah.. 1 buku dah jatuh rm20 utk shipping jer...

utk yg lambat tu, mungkin bad weather jugak kot.. but it's a bad experience for me.. huhu! tapi kalau dah takde kat kino, mmg saya opt ke amazon.. try cari kat singapore laaaaagi mahal.. huhu!

Reply | Posted on 5/20/2010 10:06:49 AM
 

azidah says ...
  Lupa nak cerita, kat Kino ada 2 Jap Kids Pattern book yang teramatlah modern dan cun patternnya, tengah 20% discount, baru keluar last weekend pergilah, boleh makan ice cream sekali :)

Reply | Posted on 5/19/2010 6:50:13 PM
 
maya replies ...
  oh ye ke? ape nama buku tu? saya malas pi betul nak pi klcc kalau tak sbb memang kene pegi.. hehehe...

Reply | Posted on 5/19/2010 6:53:15 PM
 

azidah replies ...
  satu 'children style book' another tulisan Jepun! tapi mmg lawa, and ada 2 yang lama sikit , gorgeous sgt, campur dengan creativity you sure wow punya :) betul tak tipu

Reply | Posted on 5/19/2010 11:24:33 PM
 

maya replies ...
  oo yeayyyy!! rase macam nak jugak lah!!!
ade isbn tak? hehe..

Reply | Posted on 5/20/2010 10:07:36 AM
 

azidah replies ...
  1. ISBN978-4-579-11294-4
2. ISBN978-4-579-11289-0

tapi jgn tengok sgt examplenya, Japs ni suka kain boring boring! Look at the technical drawings kat belakang and imagine, baru appreciate patternnya. Ada 2 lagi tak ada discount tapi cute juga, worth take a trip to KLCC tu :)

Reply | Posted on 5/20/2010 11:27:58 PM
 

maya replies ...
  wah bestnya! thanks so much kak!

Reply | Posted on 5/21/2010 11:33:21 PM
 

sha says ...
  seronoknya dengar... kalaulah klcc tu kat ipoh, skrg gak sha pi...

Reply | Posted on 5/21/2010 11:14:44 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 20 + 10 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server