HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Lyla Love
Saturday, May 15, 2010
Posted on 2:00:00 PM | 16 Comments

bila saya rasa ia special..
... ia memang special...

diperbuat daripada kona cotton berwarna kuning terang. renda hitam. dan kain kotak-kotak hitam-putih. idea asal cuma nak gabungkan kuning dan hitam. tapi, baru sedar, kain kuning tak cukup panjang. nak beli pun dah tak sempat sebab malam tadi baru bentang kain, hari ni, pukul 3 petang, majlis dah pun bermula.

ada banyak lagi kona cotton saya yang berwarna lain. tapi saya rasa, kuning lebih terserlah bila bergabung dengan hitam. saya pilih kain kosong sebab sengaja nak serlahkan bentuk love dari renda yang saya buat di tepi skirt.

saya lukis dulu bentuk love di atas skirt menggunakan pensil. saya jahitkan renda dengan jahit jelujur. dah dapat bentuk love dari renda yang saya mahu, saya jahitkan zigzag guna mesin jahit di atas renda, biar lebih kukuh, harap-harap tak tertanggal walaupun dimasukkan ke mesin basuh.


skirt bersaiz 6Y. panjang 15 inchi.
saya namakan Lyla Love

saya suka sebab macam ini idea saya. warnanya. patternnya. tapi entah berapa banyak skirt kat dunia ni. besar sangat kemungkinan orang dah buat design yang macam ni. takpelah. yang penting saya happy. dan seronok. dan puas. dan suka.

harap-harap aisyah pun suka. happy birthday dear! & happy-happy selalu hendaknya.


Made by Maya, Top N Bottom, Skirt | 16 Comments
 

rina says ...
  memang WOW kuning dicombinekan dengan hitam

Reply | Posted on 5/15/2010 3:56:41 PM
 

maryaaa says ...
  nota dr org yg tak tau menjahit langsung: bernas sungguh idea love tu..coz bila guna kain plain nampak terserlah renda2 warna hitam..awak mmg best

Reply | Posted on 5/15/2010 4:10:18 PM
 

salina says ...
  fuhh....nampak exclusive...

Reply | Posted on 5/15/2010 4:14:58 PM
 

Zura says ...
  Cantik giler, fit for a princess! :)

Reply | Posted on 5/15/2010 4:36:18 PM
 

miyyah says ...
  Maya, i think this is gorgeous! Simple dan cantik sangat2! Maybe sebab saya sangat suka kuning dan hitam! :)

Reply | Posted on 5/15/2010 5:07:52 PM
 

jaja says ...
  love the vibrant colors. caya la maya!!!

Reply | Posted on 5/15/2010 6:26:44 PM
 

Fizan Sew Addict says ...
  WOW!!! menarik betul.....gabungan dua warna yang sangat cantik dan sesuai... Memang padan dengan kanak-kanak :D

Reply | Posted on 5/15/2010 7:21:47 PM
 

maya says ...
  terima kasih.. terima kasih.. terima kasih..
:D

Reply | Posted on 5/15/2010 11:50:53 PM
 

chem says ...
  thanks maya, aisyah love it.. ibu die pun suke sangat2... memang unique for my lil princess. thxs

Reply | Posted on 5/16/2010 12:22:03 AM
 
maya replies ...
  wah! tq tq! kiss2 for aisyah!

Reply | Posted on 5/17/2010 10:23:08 AM
 

kenwooi says ...
  really nice skirt! =)

Reply | Posted on 5/16/2010 10:52:57 AM
 

a.n.i.Q..u.e says ...
  sweet .. nampak mahal !

Reply | Posted on 5/16/2010 11:24:18 AM
 
maya replies ...
  oh! nampak mahal eh? buleh start fikir2 harga cam ni.. hehehe..

Reply | Posted on 5/17/2010 10:24:19 AM
 

dwimaya says ...
  cantikkkk.. really2 adore this and admire ur creativity! :)

Reply | Posted on 5/19/2010 12:45:15 PM
 

Azidah says ...
  So simple n sweet but oh so trendy, mcm Miss Whatever! Tabik Cik Maya

Reply | Posted on 5/19/2010 2:09:25 PM
 

What do you do when your Achilles tendon hurts? says ...
  My brother recommended I might like this website.
He was entirely right. This post truly made my day. You can not imagine just
how much time I had spent for this info! Thanks!

Reply | Posted on 9/2/2017 10:00:40 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 17 + 7 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server