HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Hey Ladies - Rossa
Thursday, May 13, 2010
Posted on 8:20:08 PM | 15 Comments

Sudah kubilang jangan terlalu yakin <<-- over confident buleh membawa padah..
Mulut lelaki banyak juga tak jujur <<-- betul.. betul..
Bila sakit hati wanita bisanya nangis <<-- takpe nak nangis pun, nama pun pompuan kan..

Sudah ku bilang jangan terlalu cinta <<-- simpan untuk diri sendiri sikit..
Kalau patah hati siapa mau nolong <<-- sape nak anta spital sakit jiwa ni..
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi <<-- hadoi.. susah dong! dunia menjadi gulap gulita..

Hey ladies jangan mau di bilang lemah <<-- jangan harap!
Kita juga bisa menipu dan menduakan <<-- hoyeh!!
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur <<-- comellah ayat ni.. suka betul.. dalam dok suh buat jahat siap bagi amaran.. hehehe

Hey ladies sekarang cinta pakai otak <<-- sayang, sayang jugak.. tapi otak kene guna jugak..
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu <<-- betul! betul! masa itu emas..
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong <<-- ingat tu!

Memanglah tak semua lelaki busuk <<-- wakakakaa! comel betul dia sebut busuk tu..
Namun ladies tetaplah harus waspada <<-- dengar ni!
Semogalah kita semua akhirnya
Mendapatkan cinta yang tulus <<-- aminnnnn... bila dah dapat, alhamdulillah...

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur <<-- tanda spesies lelaki melayu terakhir dah kian pupus ..
Bila sakit hati wanita bisanya nangis <<-- pompuan memang suka basuh mata bagi clear..

Ahh!! rindunya zaman berkumpul ramai-ramai kutuk budak lelaki. Heaven!


Corat-Coret, Lagu | 15 Comments
 

miedacreatives says ...
  haha...btl2...saya setuju..kreatif la comment2 maya bg setiap lirik lagu tu..

n best lagu ni..lps first time dgr nak dgr lagi kali kedua, lps tu nak lagi kali ketiga..haha..dah bape kali ulang pun x dpt nk di kira..hehe..

pastu terus google cari mp3 utk lagu ni. ni saya share link incase nak download ke..hehe

http://www.4shared.com/get/71356751/9968f08c/Rossa_-_Hey_Ladies.html;jsessionid=64D701FA3D7C8F94A34021368F611229.dc209

Reply | Posted on 5/14/2010 9:06:56 AM
 
maya replies ...
  haha! lagu ni dah lama.. tapi tak tau 2-3 hari ni suka sangat dengar ulang2 lagu ni... rancak kan..

Reply | Posted on 5/14/2010 9:10:14 PM
 

erin says ...
  wawww kelasss ulasan nyer 5 bntang
~malatop

Reply | Posted on 5/14/2010 10:01:59 AM
 
maya replies ...
  tq! :P

Reply | Posted on 5/14/2010 9:11:40 PM
 

Aniza says ...
  LOL...lawak tul ... will share yr post wit my frenz

Reply | Posted on 5/14/2010 11:28:41 AM
 
maya replies ...
  hehe

Reply | Posted on 5/14/2010 9:11:51 PM
 

Myza says ...
  Waduhh.. feminist kok kamu Maya.
Nanti dimarahin sama orang laki-laki deh.

*kahkahkah. Silap2 tukang komen ni yang kena marah sebab merojakkan bahasa indonesia. Sowwi ;p*

Reply | Posted on 5/14/2010 11:44:51 AM
 
maya replies ...
  hihihi!
ni lah jadinya bila sekolah semua pompuan.. semangat feminisma tu memang sgt tinggi..
sib baik Allah jumpakan saya ngan suami saya.. :D

Reply | Posted on 5/14/2010 9:13:07 PM
 

shazam says ...
  memang suke2....

best sgt lagu ni.......
kebetulan tgh dgr lagu n wat status ari tu...
huhuhu

Reply | Posted on 5/15/2010 10:08:04 PM
 
maya replies ...
  hehehe.. itulah hari tu tengah dengar2 sekali tgk status zam tengah lagu ni gak..

Reply | Posted on 5/17/2010 10:45:37 AM
 

mamawidad says ...
  hu hu... zaman kutuk lelaki, ye maya? kite ni dulu siap ngutuk2 budak lelaki uitm, kalau sapa couple ngan budak uitm, kene merangkak keliling uitm , pastu masa skolah men, punyala x suke student sek "Kembaq" kami. smk agama (L).... last2 kawen ngan hubby budak uitm, bekas smk agama L) tu lah, ha amik ko,DAPT pakej lagi ....

Reply | Posted on 5/16/2010 7:40:16 AM
 
maya replies ...
  wohoho! ganas tu sampai merangkak..
kitorang takde lah sampai tak bagi ke ape.. cuma suke kutuk2 jer.. lagi2 bila ade yg baru lepas break.. wah! lagi sedap mengutuk.. kakaka! entah pape..

Reply | Posted on 5/17/2010 10:47:15 AM
 

SUZIE says ...
  sy suka jugak lagu tu tp hari ni br tau penyanyinya Rossa.
Lirik cam jahat je ingatkan melly goeslow..huhu..

Reply | Posted on 5/17/2010 10:43:16 AM
 
maya replies ...
  hahahah! mula2 dulu pun saya ingat melly goeslow yg nyanyi sbb suara pun lebih kurang jer..
tp memang betul lirik & lagu dari melly.. senang lagu melly ni.. straight forward.. suke!

Reply | Posted on 5/17/2010 10:48:39 AM
 

fawa says ...
  lagu kesukaan anak dara ku...siap ckp kalau kakak masuk AF kakak nk nyanyi lagu ni

Reply | Posted on 5/18/2010 3:48:31 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 11 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server