HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Fairies here. Fairies there. Fairies everywhere!
Friday, May 07, 2010
Posted on 7:36:42 AM | 20 Comments

Sprites of Tillbrook
Alexander Henry Fabric Collection

Dress ni saya buat simple je. Jenis A-line. Yang susah sikit bab nak menyorokkan tepi kain kat bahagian dada tu. Sebenarnya lebih senang kalau buat bias tape dulu, jahit dari lengan terus jadi tali bahu... tapi saja cari pasal nak buat lain sikit konon. Ambik! Hahaha!

Kat dada tu saya letak getah. Belakang pun. Jadi saya dapat mengelak dari membuat lubang butang atau pun menjahit zip. Senang kan boleh elak-elak.

Sebenarnya saya suka sangat dengan coraknya. Sayang nak potong-potong. Maka jadilah maxi dress yang kosong gitu biar semua gambar fairies tu terserlah. Cuma saya tambahkan tali pinggang asing. Tak lah dull sangat.

senyuman yang buat hati mama lemah longlai..

Tau apa yang buat Melly tiba-tiba nak pakai dress ni?
Tu, bunga 3 kuntum tu... :D


Made by Maya, Dahlia Dress, Anak-anak Kita | 20 Comments
 

Zura says ...
  Memang cantik sangat! Sukerr!

Reply | Posted on 5/7/2010 8:30:21 AM
 
maya replies ...
  aku pun sukerrrr!!

Reply | Posted on 5/7/2010 9:23:24 AM
 

iena says ...
  I like, so sweet model makin pandai bergaya.

Reply | Posted on 5/7/2010 8:51:15 AM
 
maya replies ...
  haha.. tp kene ikut mood dia jugak... dapat mood tgh baik cam ni, syok betul mak dia..

Reply | Posted on 5/7/2010 9:24:17 AM
 

fathiah says ...
  aalaaa sweet nya melly senyum...senyum bahagia dpt bunga 3 kuntum..hehe dan bertambah ayu dgn maxi cute tu ;)..cantik laa akak..

Reply | Posted on 5/7/2010 8:56:33 AM
 
maya replies ...
  tu senyum sebab dah tau ape nak buat ngan bunga tu lepas shoot tu...

sekarang 2 tangkai bunga tu dah hilang.. tinggal bunga jer.. haha! tak tau mane dia sorok.. tanya dia kate tak tau..

Reply | Posted on 5/7/2010 9:26:35 AM
 

MR says ...
  cantiknya dress ni....

eh, melly pakai inai! comel

Reply | Posted on 5/7/2010 9:15:14 AM
 
maya replies ...
  haha.. tu cikgu dia kat sekolah laa tu pakaikan inai..
balik2 tengok dah berinai jari anak i...

Reply | Posted on 5/7/2010 9:21:18 AM
 

fathiah replies ...
  waa observation MR sgt tajam..kalau MR tak mention pasal inai sure sy tak perasan..hehe

Reply | Posted on 5/7/2010 9:34:04 AM
 

maya says ...
  thanks all for the lovely comments.. :D :D :D

Reply | Posted on 5/7/2010 9:26:58 AM
 

rina says ...
  alalala... tomeinya dia

Reply | Posted on 5/7/2010 9:28:21 AM
 

nurain says ...
  cantiknya dress dan model cilik ni...

Reply | Posted on 5/7/2010 9:30:05 AM
 

azie mylt says ...
  nice dress... sesuai sgt ngan model yg comel nih.. very sweet.. melly really pandai bergaya.. later boleh buat part time modelling nih..

Reply | Posted on 5/7/2010 10:06:52 AM
 

Ira says ...
  tali pinggang tu, jahit asing ke Maya? nmpk kemas sgt!
as usual, both model + dress mmg sgt comel ^^

Reply | Posted on 5/7/2010 12:29:12 PM
 

sue says ...
  He..hee..so sweet..makin pandai posing melly ni...Anak sapa la ni?..hee..hee

Reply | Posted on 5/7/2010 12:43:10 PM
 

wani says ...
  amboila anak dara depa....isyh pandai sunggoh...mak dia punpandai sunggoh la buat baju kat anak dia tuuuu .gerammm tgk...

Reply | Posted on 5/7/2010 2:39:00 PM
 

ki says ...
  mai..

baju dah cantik!!

tali pinggang pulak berseri-seri :)

dgn bunga dan inai lagilahhh WOWW!!!

as usual.. lovely!!

Reply | Posted on 5/7/2010 4:35:49 PM
 

tinihani says ...
  sukaaaaaaa........... comelll... melly jom dating

Reply | Posted on 5/8/2010 3:49:03 PM
 

lizOthman says ...
  wow maya! cantik n sweet sgt dress ni, material dia mmg menarik! sesuai utk ank2 kita yg suka berangan jd princess.....

Reply | Posted on 5/8/2010 10:52:03 PM
 

Rozie says ...
  maya.. ur model sgt cute.. bertambah cute ngan baju yg u buat... i slalu aje singgah blog u ning.. carik inspirasi nak buat baju utk anak sendiri.. hehe.. takpe kan.. materials yg digunakan mmg buat i jeles giler... sgt2 jeles.. hahah

Reply | Posted on 5/12/2010 2:18:04 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 14 + 4 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server