HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Paisley & Fairy
Thursday, May 06, 2010
Posted on 1:43:25 PM | 20 Comments

Paisley forever!

Tengok sampai tak sedar dah ada 5 helai paisley yang belum terusik. Cantik-cantik kan? Saya memang suka betul corak paisley ni. Tu pun ade yang saya nak dah takde stock. Kalau tak.... huhu! Sendiri ingat!


Fairies here. Fairies there. Fairies everywhere!

Sprites of Tillbrook
Alexander Henry Fabric Collection

Saya dah siapkan Fairies Maxi Dress ni untuk Melly. Elok pulak hari ni dia bangun awal dan nak mandi. Lepas mandi saya tunjuk dress ni.


Mama: Adik, cantik tak baju mama buat ni?

Melly: WOW! Cantiknyaaaa!

Mama: Adik nak pakai tak?

Melly: Tak nak!!

Hadoi... Sabar jer lah. Wow bukan main siap bunyi excited, tapi taknak pakai. Tercabar mak dia.

Mama: Ni nampak ni fairy banyak-banyak ni.

Melly: Wah fairy. Macam princess?

Mama: A'ah.. Kan cantik-cantik ni macam princess. Ni baju princess mama buat cantik tak?

Melly: WOW! Princess cantiknya....

Mama: Adik pakai baju ni ye?

Melly: Tak nak!!

Mama: Alaaa.. kenapa?

Melly: Adik nak pakai baju Pooh.


Ok.. tunggu jer lah sampai Melly nak pakai baju tu kan..


Made by Maya, Stash, Anak-anak Kita | 20 Comments
 

KI says ...
  maya.. :)

comel betul melly!!

mentang2 mama dia sgt intelligent pilih kain cantik2 dan jahit pun cantik2.. melly take for granted hehehe

Reply | Posted on 5/6/2010 2:36:05 PM
 
maya replies ...
  hahaha kak ina.. dia dah boring lah tu asek kene pose je..

tengah fasa semua nak buat keputusan sendiri ni... sabar jer lah..

Reply | Posted on 5/6/2010 9:58:35 PM
 

azma says ...
  salam kenal.. jumpa blog ni membuatkan rasa minat pula nak belajar menjahit. maya ada bagi kursus jahit ke. dulu pernah belajar buat baju kurung je. comel tgk baju baju girl ni

Reply | Posted on 5/6/2010 2:44:29 PM
 
maya replies ...
  salam kenal azma..
saya pun bersemangat bila tengok semangat kawan2 juga..
sama2 terinspired cam tu lah.. :D

saya tak buat kursus pun.. jahit suka-suka jer isi masa lapang.. & buat release tension katanya...

jomlah join jahit sama-sama.. byk tutorial kat internet ni..

Reply | Posted on 5/6/2010 10:00:37 PM
 

rina says ...
  memang tak makan saman ek dia...

Reply | Posted on 5/6/2010 3:47:34 PM
 
maya replies ...
  "saman? ape tu?" kata melly...

Reply | Posted on 5/6/2010 10:01:01 PM
 

Zura says ...
  Hahaha comel! Memang macam tu lah gegirl ni ada mood dia. Aku nyer fairies masih belum pusing itu magic wand untuk bertukar jadi baju hhuhuhu

Reply | Posted on 5/6/2010 3:58:33 PM
 
maya replies ...
  itulah.. nama pun pompuan kan.. layan jer lah...
fairies aku dah habis dah... 0.75 yard cukup-cukup buat long dress..

Reply | Posted on 5/6/2010 10:02:15 PM
 

mamawidad says ...
  kalau area shah alam, serendah, kat mana kita nak carrik kain cotton yg cute2 utk buat dress ye? bagi idea skit?
tengah dok carik idea buat romper baby, idea banyak tapi tak jadik lagi satu pun

Reply | Posted on 5/6/2010 4:11:10 PM
 
maya replies ...
  kat plaza alam sentral tu ade nagoya... kat situ cotton cantik2 gak... kain atas ni saya beli online kat lovemelots.crazyartzone.com

:D

Reply | Posted on 5/6/2010 10:04:33 PM
 

ayu says ...
  Haha..saje je Melly buat mamanya geram. Hihi..

Kain tu cantik2..

Reply | Posted on 5/6/2010 4:13:39 PM
 
maya replies ...
  a'a.. sekarang tengah fasa, kalau boleh tu nak buat apa yang paling tak betul...

Reply | Posted on 5/6/2010 10:05:16 PM
 

naza says ...
  Juga suka paisley...lom ada koleksi je lg ;)

Melly kalau pkai baju fairy, mesti dgn tiara & wand..baru la nmpk btul2 cam fairy..mesti comey..

Reply | Posted on 5/6/2010 7:43:42 PM
 
maya replies ...
  kan.. best jugak idea tu...
kene cari gak ni..
:D

Reply | Posted on 5/6/2010 10:06:18 PM
 

salina says ...
  adoiii...bak meh..my girl x tolak kalau baju baru...

Reply | Posted on 5/6/2010 9:01:39 PM
 
maya replies ...
  hahahaha!
malam ni dia sudah mau... :D

Reply | Posted on 5/6/2010 10:06:42 PM
 

mamawidad says ...
  CAMNE NAK JOIN SEW ALONG TU?

Reply | Posted on 5/6/2010 11:17:16 PM
 
maya replies ...
  cara nak join senang sangat... buat je skirt (depends laa mase tu tukang arrange nak suh wat skirt ke, ape2 pun buleh) cam tu, pastu tinggalkan link entry pasal skirt tu pada entry sewalong saya.. cukup tarikh yg ditetapkan, saya buatlah review utk semua jahitan yg dah siap...

Reply | Posted on 5/7/2010 6:30:34 AM
 

a.n.i.Q.u.e says ...
  lawa laaa kain paisley tu ...!!! seriously.

and Melly ... she really knows what she wants and i think thats cool

Reply | Posted on 5/7/2010 5:03:46 AM
 
maya replies ...
  hi 5!. saya suka betul kain paisley...
a'a takpelah kecik2 ni nak bg up dia punya confident level...

Reply | Posted on 5/7/2010 6:36:05 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 9 + 7 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server