HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

myluverlycraft says ...
  Best nye Maya.. Caya tk sy duk kat melaka ni pun x lepas2 lg naik kapal pusing sungai tu.. dulu masa baru2 bukak, 2 3 kali pegi asyik penuh.. beratur punya la amat.. last2 tgk2.. pastu balik jer.. Orang jauh pun dah lopeh..

X boleh jd ni.. mesti ajak hubby g jugak!

Reply | Posted on 5/5/2010 8:44:47 AM
 
maya replies ...
  mase saya datang tu, elok-elok tempat cukup2 untuk kitorang (12 orang).. naik je terus bot jalan.... mase tu pukul 10 pg..

Reply | Posted on 5/5/2010 7:35:32 PM
 

nurain says ...
  dulu-dulu naik bot menyusuri sungai ni... amatlah busuk airnya... sekarang dah cantik dah...

Reply | Posted on 5/5/2010 9:15:10 AM
 
maya replies ...
  a'a dulu busukkan.. sekarang dah cantik.. tapi taklah wangi... hehehehe... rasenya kene perbaiki lagi airnya biar jernih sket.. mesti lagi syok..

Reply | Posted on 5/5/2010 7:36:38 PM
 

maswanie says ...
  memang sonok pg Melaka skang...tu hari pg pon rasa tak puas..rasa nak pergi lagi..huhuu
menara taming sari awak naik tak? eheh

Reply | Posted on 5/5/2010 9:33:22 AM
 
maya replies ...
  menara taming sari dah naik 2008. dengan eye on malaysia pun naik mase tu.. sayang oem tengah kene sita sekarang kan... keras kejung je tak bergerak..

Reply | Posted on 5/5/2010 7:39:48 PM
 

ainiayu says ...
  alahai bestnya....tgk entry maya ni terasa nk jalan2 ke melaka lak ...hehehe...kene anto proposal kt hubby ni....mesti dia setuju...klu anto proposal ke gold coast mungkin ok tp sepang gold coast je la...:P

Reply | Posted on 5/5/2010 10:49:17 AM
 
maya replies ...
  haha! janji gold coast eh...
pegi lah.. dekat pun dekat..

Reply | Posted on 5/5/2010 7:40:37 PM
 

jannah says ...
  saya sebagai orang melaka amat berbangga dengan entry enty memuji muji melaka ni...ekekekekeek....
banyak benda yang akak naik dan buat, saya tak but pun lai...jonker walk tak pernah pie pun..ekeke...apa punya orang melaka la ni...
tapi kedai ikan bakar yang akak gi tu saya ada gi....

Reply | Posted on 5/5/2010 11:50:19 AM
 
maya replies ...
  saya pun first time pegi jonker walk sbb suami saya beiye ajak.. naik bot pun first time..

Reply | Posted on 5/5/2010 7:41:32 PM
 

Ira says ...
  lain kan Melaka sekarang?
saya ni buat nama je kg. di Melaka, tapi sejak Melaka berubah wajah skrg ni, lom berpeluang lg nak melawat tmpt2 best di sana.. yg buat saya agak ternganga jugak, bila tgk gambar belakang deretan kedai tu! isk isk.. dulu kat belakang tu punyalah KOTOR, BERSEPAH dn mcm2 lg yg tak sepatutnya.. hehehe.. skrg dh ala2 Singapore pon ada.. ;)

Reply | Posted on 5/5/2010 11:53:30 AM
 
maya replies ...
  a'a... saya masa lalu tu dok fikir, mesti susah kerajaan dan tune otak diorang ni jaga bahagian belakang kedai kan... sbb dah biasa belakang kedai letak segala mende yg tak diperlukan lagi...

tapi... sekarang semua kemas je, plastik sampah 1 pun takde... kebanyakannya kosong, ade laa 1-2 kedai/rumah yg ade pasu bunga.... tenang je tengok belakang tu... dah laa semua seragam pintu & tingkap coklat... actually kan, kalau pintu & tingkap tu warna ikut sendiri pun cantik gak.... cuma kene kemas lah...

kalau belakang hotel lak, diorang buat tempat ni untuk sun bathing.. omputih lah... huhu.. sambil naik bot sambil cuci mate gak.. kuikui..

wah! semangat saya..

Reply | Posted on 5/5/2010 7:45:20 PM
 

dwimaya says ...
  best nye jalan2 melaka.. ermm ni yg excited ni.. tgh planning nak ke melaka jugak.. tp plan asal adalah ke a famosa..

tp menarik jugak la aktiviti menyusur sungai tu..

Reply | Posted on 5/5/2010 12:01:48 PM
 
maya replies ...
  menyusur sungai ni kejap je.. dalam 1/2 jam gitu je (kalau dapat bot cepatlah).. boleh buat sebagai aktiviti sampingan je.. :) :)

Reply | Posted on 5/5/2010 7:47:07 PM
 

Sally says ...
  sonoknya...dah lama tak pergi Melaka ni.

Reply | Posted on 5/5/2010 12:08:17 PM
 
maya replies ...
  pegilah.. memang seronok..

Reply | Posted on 5/5/2010 7:47:30 PM
 

fathiah says ...
  excitednyaa tgk gambar2 yg akak amik..cantik sgt..buat saya teruja nak round negeri tumpah darahku...huhu..nampak sgt tak tau negeri sendiri cantik2 juga rupa nyaa...no wonder laa ramai pelancong datang kan....
kalau ada pertandingan 'promote negeri melaka"...sure akak jadi juara punya..siap cerita bergambar lagi..hehe

Reply | Posted on 5/5/2010 2:25:03 PM
 
maya replies ...
  hahaha! ramai rupanya orang melaka yg belum round melaka eh? biase ler... adik saya yg dok melaka tu pun, kalau orang datang, baru dia join ronda-ronda... kalau tak, dok jer lah kat umah... hahaha..

Reply | Posted on 5/5/2010 7:48:44 PM
 

azie mylt says ...
  maya.. pandai sungguh maya membuai perasaan hingga k azie pun mengimbau2 berada di zaman dahulu kala... sure sejuk nyaman kan.. harap2 jika anak2 kita baca cerita maya ni dorang tau nama2 yg maya sebutkan.. maklumlaa zaman anak2 kita, dorang lebih kenal transformer, doeramon & yg sewaktu dgnnya..

Reply | Posted on 5/6/2010 9:19:12 AM
 
maya replies ...
  haha.. yer lah kak azie.. baru terfikir nak carilah buku cerita rakyat versi melayu punya... dah ler kat tv susah nak jumpa..

Reply | Posted on 5/6/2010 3:51:24 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 8 + 7 =
 

 

Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2018. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server