HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Naik Beca di Melaka
Tuesday, May 04, 2010
Posted on 6:59:54 PM | 19 Comments

Hahaha! Baru pergi Melaka pun dah sampai 2-3 entry. Tak taulah macammana kalau dapat tiket free ke Gold Coast kan? Lagi kalau ke Paris. Atau ke Maldives. Berangan tak ingat. Ok.

Do Re Mi, 3 orang sahabat!

Cerita tak banyak pun. Biasa jer, naik beca pusing-pusing Bandar Melaka kan. Nak bagi seronok hati anak-anak bujang ni. Tengok, punya happy dapat naik beca bertiga.

Melly memang dok keras je di pangku saya.

Ada 4 beca semuanya. Satu beca adalah RM15 around 15 minit kot. Tapi beca yang saya naik ada pokok bunga tinggi melampai penuh bunga sampai susah saya nak tengok depan. Dah lah beca saya belakang sekali. Tapi memang kreatif habislah diorang ni decorate beca masing-masing. Semua tak nak kalah.

.

.

.

.

Yang paling best beca ni lah, sebab suami saya yang bawak.. Hahahaha! Berat tak? Berat tak?


Corat-Coret, Travelog, Review | 19 Comments
 

salina says ...
  memang sonok...yaun lps gi melaka pn naik beca..tp aku cam x sampai hati jer..maklumlaa...aku ni extra comel...driver beca tu plak kering jer..

Reply | Posted on 5/4/2010 8:29:09 PM
 

salina says ...
  memang sonok...taun lps gi melaka pn naik beca..tp aku cam x sampai hati jer..maklumlaa...aku ni extra comel...driver beca tu plak kering jer..

Reply | Posted on 5/4/2010 8:29:11 PM
 
maya replies ...
  hehe.. itulah.. aku pun cam sian jer dok kayuh basikal kan.. apesal lah tak letak kuasa moto ke kan..

Reply | Posted on 5/5/2010 9:42:32 AM
 

salina says ...
  ee..2x lak..delete la mai..

Reply | Posted on 5/4/2010 8:30:08 PM
 
maya replies ...
  takpe je..

Reply | Posted on 5/5/2010 9:42:43 AM
 

TTM says ...
  memang cantik2 diorg deco beca kat sana...
hari tu balik, pergi gak melaka tapi tak sempat naik beca punn...
rugi plak tak sempat posing naik beca hahaha..

Reply | Posted on 5/5/2010 7:30:56 AM
 
maya replies ...
  saya selalu pi melaka, tapi ni first time naik beca pon.. kakakaka!

Reply | Posted on 5/5/2010 9:43:13 AM
 

fathiah says ...
  waa best nye nampak....sy juga yg tak pernah naik beca..:(( even sy org mlk..sbb kami dok pikir beca hanya utk pelancong je..heheh

Reply | Posted on 5/5/2010 7:58:33 AM
 
maya replies ...
  hahaha! memang selalu cam tu kan.. sebab tempat sendiri rase takde ape pun, sebab bila2 pun boleh pegi.. kite yg sekali sekala ke sana ni tak lepas peluang..

Reply | Posted on 5/5/2010 9:44:01 AM
 

cik as tote boutique says ...
  yang pastinya gambar2 tu cun semua .. menyebabkan saya rasa nak ke sana .... Maya .. nanti gi Krabi lah pulak .. kat sana pantai2nya cantik .. nanti bleh amik gambar2 maut nyer .. pastu bleh story mory .. kita ni susah nak gi sebab mcm gerabak keretapi ... so bleh dengar story mory org jer .. ahaks ..

Reply | Posted on 5/5/2010 9:01:47 AM
 
maya replies ...
  hehe.. dah pegi krabi tahun 2008. ade kat entry lepas2... memang cantik sangat!!!

Reply | Posted on 5/5/2010 9:44:33 AM
 

cik as tote boutique replies ...
  agak2nya kalau bawa anak 4 orang ni kena amik 2 bilik ke maya ... terasa macam nak gi ujung tahun ni .. tapi tulah .. nak bawa sume anak2 .. tapi rasa2nya macam kena amik 2 bilim .. by the way .. sesuai ke bawa anak2 ke sana ..

kena minta pandangan orang yg pernah ke sana ...

Reply | Posted on 5/5/2010 9:55:00 AM
 

maya replies ...
  krabi tu yg paling best island hopping lah.. kira santai jer lah.. takde lah nak berjalan sampai penat kan.. mostly dok atas bot, singgah pulau, snorkeling etc etc.. takde hal lah nak bawak budak pun.. cume jgn sampai terjun laut mase tengah naik bot sudah.. haha!

kalau pasal bilik tu, sebenarnya depends pada sendiri lah.. hotel banyak kat sana.. kalau tak nak bilik asing try lah cari yg ade 2 katil.. mesti ade punya..

ni link saya http://my.crazyartzone.com/?p=393
tapi tak banyak pun saya cerita kat situ..

Reply | Posted on 5/5/2010 10:02:43 AM
 

nurain says ...
  aikk...dah RM15. The last I naik RM12 je.. 2 tahun lepas la..

Reply | Posted on 5/5/2010 9:11:46 AM
 
maya replies ...
  biase lah.. barang pun naik.. haha!
tu pun sian jer tengok kayuh beca naik turun bukit..

Reply | Posted on 5/5/2010 9:45:18 AM
 

cik as tote boutique says ...
  kacau maya lagi ..

Maya dok hotel mana

Reply | Posted on 5/5/2010 10:35:20 AM
 
maya replies ...
  pavilion queen's bay

Reply | Posted on 5/5/2010 7:28:19 PM
 

Myra says ...
  emmmm..... Melaka memang the best... tak rugi ke sana. Jom ke Melaka sekali lagi pada Sukan Malaysia XIII, Melaka 2010.

Reply | Posted on 5/5/2010 4:28:41 PM
 
maya replies ...
  a'a.. sekarang tgh promosi sukan m'sia.. mase tu ade potongan river cruise, duct ride etc etc... tapi ramainya manusia nnt toksah cakap lah kan..

pastu bulan 6 ni ade pesta sungai melaka..

Reply | Posted on 5/5/2010 7:33:35 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 5 + 9 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server