HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Box Pleat Skirt Sewalong
Tuesday, May 04, 2010
Posted on 7:51:18 AM | 8 Comments

Bulan 4 dah 4 hari berlalu. Ini gambar-gambar skirt yang join Sewalong hari tu. Lama betul rasanya kan. Sampai saya pun hampir-hampir terlupa.

Aisyah

Skirt pertama ni dijahit oleh Aisyah. Gigih betul dia buat 2 helai untuk baby yang bakal lahir (yang ni tambah gigih kuasa 10) dan untuk anak buah dia. Comel kan skirt bunga-bunga pink cam ni. Tahniah Aisyah, bakal menimang tuan puteri. Semoga segalanya selamat dan dipermudahkan. Amin.


Suzie

Hijau dengan pink memang sepadan. Lagi-lagi bila coraknya bunga dan polkadot. Tambah lagi bila guna designer cotton. Memang boleh meruntun jiwa. Walaupun Suzie kata takde girl dalam rumah dia kecuali dia, tapi tetap dia buat skirt ni untuk anak bff nya. Bagus betullah. Tambah gigih lagi sebab letak zip bagai.


DeLLA

Warna merah menyala ni memang warna yang menawan. Lagi-lagi bila bunga bertemu polka dot, kan saya dah kata saya memang suka. Yang kelakar bila tengok modelnya yang seksi habis. Haha! Uppss.. takde kat sini. Boleh click gambar tu kalau nak tengok.


Hidayah

Memang betullah yang macam Hidayah cakap, memang box pleat ni glemer di kalangan langsir. Haha! Walaupun Hidayah kata dia amatur, tapi tengok tu , cantik dan kemas je dia jahit. Saya pun bukan pro. Hahaha! Pun main belasah jer. Sukatan pun ikut suka sendiri je.


Zu-E9

Saya suka corak-corak kain Ikea yang seangkatan dengan ni. Box pleat skirt yang mula-mula saya buat pun guna corak lebih-kurang cam ni. Ni lagi sorang gigih sebab siap buatkan baju sekali. Comel jek.


TinyTini

Wah! Comel betul Damia ni senyum malu-malu. Best skirt ni sebab siap baju dari fabric yang sama. Dah jadi macam dress kan. Warna pun sweet jer. Polka dot ngan stripe pun memang sesuai.


Zura

Ini satu-satunya skirt dari denim. Memang cantik. Bila dibuat dari denim ni, memang terasa lasak, tapi bila combine ngan kain bunga-bunga, terus nampak ayu. Saya suka kombinasi fabric ni.


Durra

Yang ni satu-satunya skirt yang guna teknik knife pleat. Yang buat saya suka sangat tu corak kainnya yang Scottish. Sebenarnya kalau tengok betul-betul lebih kurang je dua-dua lipatan ni, cuma sebelah lipatan di arah bertentangan.


Sellynna

Pun gigih jugak, buatkan untuk anak buah terchenta katanya. Comelkan.. box pleat dia kat bawah jer.. Bunga dan polka dot jugak. Kaler pun sweet jer..


Akhir kata dari saya (wah! macam tulis surat zaman dulu-kala) terima kasih semua yang join! Lain kali join lagi yer!


Made by Maya, Sewalong With Maya, Review | 8 Comments
 

TTM says ...
  comel2!

ai suka yg durra tu la..kalau buat utk diri sendiri pun cun gak..vavavahh...pakai ngan boots!

Reply | Posted on 5/4/2010 9:30:28 AM
 
maya replies ...
  buat ler.. untuk diri sendiri.. sure terserlah.. :D

Reply | Posted on 5/5/2010 10:21:38 AM
 

lee-za says ...
  sukanya tengok u all punya activities ni...how to join ekkkk...tp i x de basic jahit menjahit....blh ke join....he3x

Reply | Posted on 5/4/2010 12:00:33 PM
 
maya replies ...
  sew along ni biasenya ade sorang arrange & bg tutorial atau link tutorial.. & sape2 pun boleh join je...

boleh lah lee-za join bila ade sew along lg nanti..
:D

Reply | Posted on 5/5/2010 10:23:12 AM
 

sellynna says ...
  heheheh termasuk pulak dalam ini filem.. buat la lagi sewalong.. boleh merajinkan saya yg sedia malas ini.. heheh

Reply | Posted on 5/4/2010 12:21:20 PM
 
maya replies ...
  :D masuk...
sape2 join mesti masuk dalam ini filem..

Reply | Posted on 5/5/2010 10:23:39 AM
 

azimah cmr/Imah says ...
  Nak join sama...dah terrlepas project...baru perasan ada sewalong ni...

Reply | Posted on 5/7/2010 12:52:33 PM
 
maya replies ...
  hehe.. next time buleh jopin..

tapi kalau azimah nak buat juga yg ni no hal.. kalau ade yg lain2 pun buat, saya buleh buat lg 1 entry review.. :D

Reply | Posted on 5/9/2010 7:20:28 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 8 + 7 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server