HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

happy flower
Thursday, April 29, 2010
Posted on 7:51:46 AM | 24 Comments

wah! happy sangat sebab dah siapkan semua sundress dan ini adalah yang terakhir untuk batch ini. bukan apa. saya nak rehat kejap. mahu lebihkan masa pada diri sendiri, anak-anak dan suami. cewah!


Fabrics:
Beads & Floral ~ Andrea Victoria Collection by My Mind's Eye

sejujurnya, waktu mula-mula saya nampak gambar kain ni, saya taklah berkenan pun. tak pernah order pun kainnya. nasib baik, salah seorang customer saya, lin, order kain ni dari zura untuk anaknya. cantik betul kain ni bila tengok live. *nak pengsan*.

sebab tu tak sabar nak buat cepat-cepat nak tengok hasilnya. best betul rasanya bila dapat buat dress dari kain cantik-cantik, bak kata suami saya, "memanglah cantik, sebab kainnya cantik. kalau kain tak cantik, takdenya cantik baju ni." haha! komen paling jujur gitu..

ini sundress yang paling kecik saya pernah buat. comel kan. rasa macam skirt sendiri jer. :) haha! buat-buat tak perasan berat badan dah naik :P. (eh! tapi ok gak kalau buat skirt untuk diri sendiri kan.. skirt labuh. hmmm..)


Fabrics:
Lacework ~ Lotus Collection by Amy Butler
Tossed Hearts ~ Chirp Collection by Katie Hennagir

yang ini pulak, nina punya. kain adalah koleksi peribadi. sayang betul nak let go kain warna coklat corak kerawang-kerawang macam ni. tapi.. orang kata, live goes on. sekurang-kurangnya saya dah create something dari fabric secantik ni, kan? cabaran utama adalah untuk meletakkan bunga pink besar tu di tengah-tengah bahagian dada. nasib baik menjadi. :D


Made by Maya, Dahlia Dress, Sewing Corner | 24 Comments
 

shazam says ...
  cantik sgt kain2 ni......
gabungan fabric cukup2 kena n cantikkk....
pandai pilih fabric... zam x pandai bab2 fabric ni...

i like :D

Reply | Posted on 4/29/2010 8:47:23 AM
 

zila says ...
  cik maya... gerammmmmm btol... dua2 cantik2 belaka..
yg pink tu sweet sgt.. yg coklat tu geram btol dgn ruffles heart shape tu... gerammm... ;)

Reply | Posted on 4/29/2010 9:16:49 AM
 

Ira says ...
  cantikkkkk!
maya semakin terror mengkombinasikan fabric! cayalahhh..

Reply | Posted on 4/29/2010 9:32:41 AM
 

DeLLa says ...
  comei aih

Reply | Posted on 4/29/2010 9:58:00 AM
 

salina says ...
  aduiii.....jatuh cinta yg entah brp kali...tiba2 nafsu tamak dtg ni...ko jgn la rehat lama2 ya..syg bakat mu tu..syg..nanti aku x leh order lagi..hikkss..

Reply | Posted on 4/29/2010 10:08:17 AM
 

Zura says ...
  Memang berbaloi kan designer fabrics nih? Memang rata2 kain dia bila tengok kat catalog tak cantik mana, tapi bila dah tengok live...ya Tuhan....tergugat jiwa raga! Semua cantik! Aku tak penah jumpa lagi yang tak cantik hahaha...Gorges dresses ni, geram tengok!

Reply | Posted on 4/29/2010 10:57:55 AM
 

mis says ...
  very much true indeed.. bila dh jadik baju br nmpk kain tuh tersangatla cantik n btambah2 cantik! ^_^

Reply | Posted on 4/29/2010 11:05:33 AM
 

mis says ...
  very much true indeed.. bila dh jadik baju br nmpk kain tuh tersangatla cantik n btambah2 cantik! ^_^

Reply | Posted on 4/29/2010 11:05:40 AM
 

jannah says ...
  cantikkkk...kak, bahagian atas tu kan kain di depan belakang ehh?ke dapan je?
saya sampai la ni tak gunting lagi fabric designer tu wat baju...takut salah gunting....

Reply | Posted on 4/29/2010 11:16:31 AM
 
maya replies ...
  tutorial di sini ya: http://lilblueboo.blogspot.com/2009/06/border-fabric-sundress-tutorial.html

cuma saya bega sket... ukuran & belakang saya letak butang biar senang nak masuk..

Reply | Posted on 4/29/2010 9:34:02 PM
 

ayda says ...
  two thumbs up!!!! :)

Reply | Posted on 4/29/2010 11:28:35 AM
 

KI says ...
  cantik sangat as usual :)

yg purple tu becomes very outstanding :)

Reply | Posted on 4/29/2010 1:53:33 PM
 
KI replies ...
  oh ye cikMaya jangan rehat lama2.. nanti ramai yg sedih tak dapat tempah and rindu nak tgk new product hehe :D

Reply | Posted on 4/29/2010 1:54:41 PM
 

maya replies ...
  haha! takde lah lama sangat pun... seminggu dua jer.. (tak pun sebulan dua..kakaka)

Reply | Posted on 4/29/2010 9:34:53 PM
 

lyein says ...
  dua2 cantik...aku plg sker hat ceklat tu pasal aku mmg penggemar warna coklat..dpt plak kombinasi ngan kuning kaler terang..cunsss!!!!

Reply | Posted on 4/29/2010 5:39:01 PM
 

dwimaya says ...
  i'm really impressed with your talent and taste of mix matching the fabrics! they are really gorgeous!!

sukee sgtt...

can i link u, pls?

Reply | Posted on 4/29/2010 6:55:53 PM
 

maya says ...
  thank you ladies from the bottom of my heart, for the lovely comments.
i appreciate it more than you know.....

i love you all.. cheers..

Reply | Posted on 4/29/2010 9:37:10 PM
 

kaezrin says ...
  aku dpt bayangkan mak nina terkinja-kinja kegembiraan dpt dress tuh nnt

Reply | Posted on 4/30/2010 7:14:06 AM
 

shima says ...
  cute nya...geram nengok

Reply | Posted on 4/30/2010 8:56:40 AM
 

TTM says ...
  i love both!

kadang2 kain kita nampak tak cantik..dah jadi baju..wallahhh!!

well done Maya!

6+ 1...arghhh!!

hahaha

Reply | Posted on 4/30/2010 9:13:44 AM
 

MR says ...
  Benci ahh!

[jeles!]

Reply | Posted on 4/30/2010 9:46:55 AM
 

shaferl says ...
  teror aaa..i really love the combination of materials..cantikkk..

Reply | Posted on 5/1/2010 11:20:43 PM
 

Fydda says ...
  Cantek ah bunga2 tuh! Jeles sesangat...

Reply | Posted on 5/3/2010 11:46:40 AM
 

Yatie says ...
  cantik la fabrik yg digunakan...beli kat mana ye?

Reply | Posted on 7/3/2010 7:46:35 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 6 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server