HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

lagenda budak setan the movie
Friday, April 23, 2010
Posted on 11:46:32 AM | 28 Comments


sila cari trailer dia di youtube.com. memang best giler. lagu dia dah lah best. sinematografi best. arrgghh!!

tapi saya tak suka poster ni. gambar farid kamil cium lisa surihani tu. (ok. tak cium, tapi dah dekat lah tu kan?) keruntuhan moral lah. tak sesuai untuk tontonan umum. lagi-lagi para remaja - which is the targeted audience lah kan (selain mak-mak yang tingat zaman remaja ni.. huhu).

saya dah tak ingat cerita dia cemana. lama giler dah. zaman gadis-sunti-muda-remaja-huha-huha lagi. ya lah, zaman tu sapa tak kenal ahadiat akashah tu kan.

update: ok. dah ingat sikit-sikit cerita dia sebab baca sinopsis somewhere. hahahaha! tapi mesti nak tengok jugak lah.. dah ada pun kawan nak pi tengok...

start 3 jun. mesti tengok. jom jom jom..


Corat-Coret, Fiction, Review | 28 Comments
 

rina says ...
  besok 3 junkan...

Reply | Posted on 4/23/2010 11:55:45 AM
 
maya replies ...
  muahaha... punya lah tak sabar....

Reply | Posted on 4/23/2010 11:56:53 AM
 

Aniza says ...
  the writer is my DH's friend and the novel pun based on kisah dorang masa skola ...then adapted as this movie...but I never read the novel...it was those around yr age grp like my youngest sista...1980 babies

Reply | Posted on 4/23/2010 12:12:43 PM
 
maya replies ...
  i can't remember the exact year but it's around early 90s kan.. tengah elok2 gila2 remaja mase sekolah menengah dulu... rindunya zaman asrama.. (AA x-yayasan sel kan.. asrama dia sebelah asrama saya je. tapi dia terlebih senior lah of coz.. tingat ada antara novel dia citer pasal berbalas mercun.. atpn-atdi)

Reply | Posted on 4/23/2010 12:19:14 PM
 

Aniza replies ...
  maya ...are u ATPN?

Reply | Posted on 4/23/2010 12:31:39 PM
 

maya replies ...
  yup.. & cbn :D

Reply | Posted on 4/23/2010 12:32:55 PM
 

Aniza replies ...
  ooh! budak kecik ni atpn/cbn uper nyer...me bbgs but in atpn 84 F5 shj......neway, AA never was in ATDI, dia buat plot based on his classmates LOL

Reply | Posted on 4/23/2010 2:34:28 PM
 

maya replies ...
  hahaha! ye ke.. :P

Reply | Posted on 4/23/2010 2:36:00 PM
 

TTM says ...
  ingat2 lupa jalan citer novel tu..
eh, kita pernah bergambar ngan ahadiat akashah dedulu..fanatik novel dia hehehe..

ye setuju..tak sesuai poster gambar camtu..saje nak kasi laku.

Reply | Posted on 4/23/2010 12:15:18 PM
 
maya replies ...
  wohoo.. mesti bangga giler dapat gambar ngan dia kan? saya tak pernah jumpa pun AA ni.. buku dia pun pinjam kawan :P (gile sengkek mase tu)

betul.. sebenarnya tajuk dia dah kuat dah nak tarik penonton.. pelakon pun kuat.. cerita pun kuat - takyah ler buat gambar cam tu pun..

Reply | Posted on 4/23/2010 12:25:41 PM
 

gee says ...
  jom jOm JOM!
mintak2 3jun si dia available utk jg anak2. amin.

Reply | Posted on 4/23/2010 12:46:28 PM
 

iamja77 says ...
  Jom gak.. aku nak join..

Reply | Posted on 4/23/2010 1:15:51 PM
 

maya says ...
  jom gee & ja.. mj best..
nnt kita set tarikh yg sesuai yer..

Reply | Posted on 4/23/2010 1:24:54 PM
 

sue says ...
  Tentu best ni.ni cita adaptasi cita novel ahadiat akashah ke kak..Lagenda Budak Setan...Hu..huu..ketinggalanya lah..sampai tak tau ada filem ni nak kuar...heee

Reply | Posted on 4/23/2010 5:52:46 PM
 
maya replies ...
  saya pun tak tau sue.. ni pun ade orang baru bagitau, barulah saya tau.. lagi pun belum keluar lagi, belum ketinggalan lah tu..

Reply | Posted on 4/24/2010 12:43:14 PM
 

Zura says ...
  Cam best je...nak ajak hubby lah...aku suka Fazura huhu...tak kisah le nak kata apa, tapi aku rasa Fazura tu cantik gilos and really good acting and great fashion sense and oh cantik k budak neh...ekekeke....

Reply | Posted on 4/24/2010 8:56:21 AM
 
maya replies ...
  haha.. fazura memang best..aku rase pelakon-pelakon dalam ni semua best lah.. aku suka tengok lisa tu belakon.. pandai dia belakon..

Reply | Posted on 4/24/2010 12:44:20 PM
 

azie says ...
  Dulu time skolah menengah suka giler baca novel2 AA. Kalo x silap budak setan nih ada 3 buku kan...Nama aweks tuh ayu kot x silap la...nama hat laki mmg lupa abis. Time zaman azie form 3 dulu cam ala2 ketagih baca novel2 AA budak rap, cinderella, lagi apa dah....n sampai skrg novel2 tuh masih ku simpan...hehehe...cam budak2 kan??

Reply | Posted on 4/24/2010 9:17:37 AM
 
maya replies ...
  a'a.. azie.. ada 3 buku budak setan ni + ada 1 kompilasi.. cerita dia pasal ade ayu + kasyah, tu pun aku ingat bila dah bace sinopsis tu... haha.. watak lain mcm azmi + katerina + emilia tu ada macam samar2..

tapi biase lah.. mana2 filem adaptasi novel pun, baca novel lagi feel, sebab dalam novel disebut satu persatu.. kan..

Reply | Posted on 4/24/2010 12:46:52 PM
 

shima says ...
  kiut nye blog ni...

any way salam... ha'ah suka baca novel ni..tp tak tau la bila leh nengok di movie tunggu msk lam tb jer arr hehehe

Reply | Posted on 4/24/2010 11:08:02 AM
 
maya replies ...
  salam.. mekasih...

haha.. ni astro yg punya.. tak lama lagi keluar kat astro laa kot..

Reply | Posted on 4/24/2010 12:47:58 PM
 

meandbaby says ...
  mai..
aku sebab minat kat mamat AA ni,aku siap simpan gambar umah dia..
ada diorang tunjuk dlm anjung seri tak silap aku..
lawa gile..seni hias dia unik...eh.apa kena mengena ngan ini gambar da..
nway..pasti akan menonton..especially sebab tgh demam ADAMAYA... haha

Reply | Posted on 4/24/2010 11:18:22 AM
 
maya replies ...
  eh aku rase macam pernah bace lah.. kat sg buloh eh rumah dia.. banyak pokok.. siap ada surau + rumah tetamu.. betul tak? ke aku salah orang? haha..

adamaya aku tak ikut.. rasa macam malas dah nak ikut cerita bersiri ni.. letih.. haha! tapi tak taulah nanti tertengok gak sebab orang asek dok sebut adamaya je kan.. huhu!

Reply | Posted on 4/24/2010 12:50:37 PM
 

azie says ...
  haha..itule maya..baca novel lg feel....haah nama hat laki tuh kasyah...ni first novel AA ker ek?..pastu kan maya...dulu time azie baca novel2 AA slalu terbayangkan betapa grandnyer student2 CBN, BBGS, pastu ada 1 skolah boy nih..ala..nama ape ek....?? haaa...VI...Victoria Ints. kan??...si AA selalu pomot skul2 nih dalam setiap novel dia..membuatkan kami2 yg skul kampung nih teruja gilerrr ngan kehidupan budak2 skul bandar nih...kekeke..btw..Maya x CBN kan??..

Reply | Posted on 4/24/2010 12:58:43 PM
 
maya replies ...
  hahaha.. azie.. hakikatnya, sama je sekolah kat mana-mana pun.. dlm novel kenelah lebih2 sket... kekeke...

Reply | Posted on 4/24/2010 1:15:38 PM
 

meandbaby says ...
  eh ye ke dia promote CBN ngan BBGS..wah glamer gitu..tak penah lak rasa cam tu..kan mai kan..

Reply | Posted on 4/24/2010 3:24:19 PM
 
maya replies ...
  itulah... haha.. biase je kan.. a'a.. AA selalu citer kalau sekolah, sekolah yg disebutkan di atas tu lah.. st john je tak sebut kot.. haha!

Reply | Posted on 4/24/2010 8:42:37 PM
 

kv says ...
  lawanya lisa surihani

Reply | Posted on 4/25/2010 9:48:48 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 18 + 2 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server