HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Long Sleeve Dizzy Lollipops
Thursday, April 22, 2010
Posted on 8:38:26 AM | 22 Comments

berapa lama sangat lah tak mau menjahit kan? haha! tapi... tapi saya dapat kurangkan, jadilah kan?


Fabrics: Sanae - OZ Collections (Dizzy & Lollipops)


inilah dress yang buat saya rasa tak mau tidur malam sebab rasa nak terus jahit dan siapkan sebab tak sabar nak tengok hasilnya. itu pun, untuk potong kain je saya dah terlajak masa tidur. tapi cuba tenangkan hati, esoknya saya nak kerja. jadi saya kene tidur.

untuk dress ni saja saya ambil masa 4 hari untuk siapkan. nama pun lengan panjang kan. lengan pendek pun saya terkial-kial. haha! design yang asal ada di sini. ok. rasanya yang ni dah ok sikit berbanding yang asal tu. flow pada skirt pun dah nampak ok.


saya buat dress ni menggunakan pattern yang saya buat sendiri yang dilukis di atas kertas putih bersih yang lebar. tak boleh nak main agak-agak sebab ade bucu di hadapan baju tu, dan satu lagi sebab lengan. maka terpaksalah saya melukis pattern untuk keseluruhan baju sebelum saya berani-berani menggunting kain yang tak boleh salah gunting tu.

sebenarnya saya tak tau nak cerita apa dah sebab saya sangat kenyang perut suka hati sebab dress ni dah siap. yay! (baju berlengan kecuali peasant blouse adalah satu nite mare bagi saya.) harap inas & kak ina pun suka yer? ;) tak sabar nak tengok inas pakai baju ni pusing-pusing..


Made by Maya, Dahlia Dress, Sewing Corner | 22 Comments
 

yati says ...
  mayaaaaaa......tolong aku...anak dara aku suruh aku buat baju utk baby dia...smpai sekarang aku xstart-start lg...aku x reti...jarum n benang pun berterabur...tulunn..tulunnnnnn

Reply | Posted on 4/22/2010 10:12:28 AM
 
maya replies ...
  haha yati.. jom kita buat sewalong sama2 buat baju doll jumm...

Reply | Posted on 4/22/2010 9:07:43 PM
 

rina says ...
  giler cantik baju ni... buat utk size aku boleh

Reply | Posted on 4/22/2010 10:15:13 AM
 
maya replies ...
  opocot!

Reply | Posted on 4/22/2010 9:07:57 PM
 

hoyoyi says ...
  cantik sekali!!! I memang suka design & sewing you la Maya... ^ ^

Reply | Posted on 4/22/2010 10:19:21 AM
 

a.n.i.Q.u.e says ...
  this is sooooo beautiful !!!! lawa lah

well done Maya

Reply | Posted on 4/22/2010 11:03:18 AM
 

jannah says ...
  kak...kenapa la lawa sangat..meruntun2 jiwa tgk...ekekeeke

Reply | Posted on 4/22/2010 11:08:44 AM
 

ummi izah says ...
  congrats again maya...cantik sangat ... terasa cam nak buat baju ni utk diri sendiri...hehehe

Reply | Posted on 4/22/2010 11:09:28 AM
 

m-i-o says ...
  walla! a tremendous needleworks (as usual) :P

ini baru namanya talent + knowledge + skill = strength!

so, who cares if you say that you don't know how to cook? tengok kain baju skirt aje hari-hari dah bleh rasa 'kenyang'. :P

Reply | Posted on 4/22/2010 11:27:29 AM
 
maya replies ...
  haha! tapi kalau hari2 nak makan 'baju' ni, buleh bankrup makcik...

Reply | Posted on 4/22/2010 9:13:07 PM
 

kaezrin says ...
  maya kalau buat baju org besar boleh ker?? org besar2 mcm aku nbi ah..kakakakka

Reply | Posted on 4/22/2010 12:13:12 PM
 

KI says ...
  Mai..

Yang ni mmg akak lagi terkejut!!!!

Kenapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalllllllaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh CANTIK sangat????????????????

Ya Allah Mai.. thank you! thank you! thank you!!!!

Nanti Inas balik sekolah akak tunjuk kat dia!!

Well done dear~

JazakIllah..

Reply | Posted on 4/22/2010 1:05:42 PM
 
maya replies ...
  alhamdulillah akak & inas suka..
thanks kak! :)

Reply | Posted on 4/22/2010 9:13:36 PM
 

mushroom says ...
  boleh tak buatkan summer dress untuk saya? lari tajuk neh :

Reply | Posted on 4/22/2010 1:17:47 PM
 

gee says ...
  cantik! sgt cantiklah. yg ijau aritu pon masih mimpi2. eh ada lg ke. hua hua hua...

Reply | Posted on 4/22/2010 2:01:51 PM
 

knv says ...
  cantiknyaaaaaa! speechless mak! u should have your own brand la maya. amik satu lot kat parkson ke, isetan ke, jusco ke. takpun buat je butik sendiri. ai buleh jadi pelanggan hahahha :D

all the best!

Reply | Posted on 4/22/2010 6:06:47 PM
 

shaferl says ...
  mya..cantiknya..
doakan saya cepat2 dpt baby girl eh..(ugh..teruja!!)
aminnnn..

sedih :( sbb u xjahit for adult..
hve a lovely day..

Reply | Posted on 4/22/2010 8:59:44 PM
 

maya says ...
  terima kasih semua.... terima kasih.. terima kasih.. :D

ni yang makin semangat nak jahit lg ni.. huhu

Reply | Posted on 4/22/2010 9:14:44 PM
 

TTM says ...
  Mayaaaa!!

sangat la cantik kedaboommbbb!! mmg dah boleh buat label sendiri ni..bukak butik satu :)

buatkan saya bersemangat nak bukak mesin!

5+5..adehhhh!

Reply | Posted on 4/23/2010 9:53:07 AM
 

Qian Yun says ...
  Cantik lah dress ini! ada cadang nak buat tutorial tak?

Reply | Posted on 4/23/2010 11:47:11 AM
 

suzie says ...
  tulis panjang2 pun tak guna, sbb isi pentingya ialah..
CANTIK SGT!!

Reply | Posted on 4/23/2010 11:53:25 PM
 

HanyFF says ...
  just read this. Owh, I love it so much!!! Ala...macam takleh tido malam ni.

Reply | Posted on 5/7/2010 11:35:46 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 3 + 9 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server