HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

bendang
Wednesday, April 14, 2010
Posted on 12:31:55 PM | 17 Comments

kawan saya ni tak pernah ke bendang katanya.
maka, hujung minggu lepas kami pun ke bendang.

di belakang rumah saya di kampung.
kami pun menuju ke palong.

elok pulak padi sudah terbit, tinggal tunggu masa nak masak.
bolehlah rina belek-belek 'buah nasi'.

layan jer sampai kasut masuk selut pun.

terima kasih rina mencemar duli turun ke selut :)


Corat-Coret, Travelog, MJ | 17 Comments
 

rina says ...
  sangat2 berbesar hati okeh. dan terima kasih di atas layanan tuan rumah sefamily.

Reply | Posted on 4/14/2010 1:02:42 PM
 
maya replies ...
  sila2.. sila datang lagi..

Reply | Posted on 4/14/2010 1:12:57 PM
 

TTM says ...
  saya pun tak pernah ke bendang..bila nak ajak? hehehe

cantiknyer..damai jer rasa tgk bendang..

Reply | Posted on 4/14/2010 1:06:58 PM
 
maya replies ...
  jom ah ttm...
bendang je lom pegi.. tempat lain semua dah pegi.. :D

Reply | Posted on 4/14/2010 1:13:41 PM
 

aku_tulip says ...
  maya besnya..saya pon tak pernah pergi bendang..kg maya kat mana ek...mcm dlm citer Nur Kasih kannnn.....

Reply | Posted on 4/14/2010 2:43:24 PM
 
maya replies ...
  a'a.. mmg penggambaran nur kasih kat kg saya.. kat tg karang..

Reply | Posted on 4/14/2010 2:53:02 PM
 

fathiah says ...
  waa bestnya kak..rindu nak main kt sawah....skrg semua tinggal kenangan...sawah dah tade..dh jadi tapak perumahan..sian kat sawah...huhu

Reply | Posted on 4/14/2010 3:46:39 PM
 

mamarempit says ...
  salam ziarah...suka tgk bendang...dh lame tk turun ke bendang...

nk tnye skit...kg kt mane nih...cam kt sg besar je.....

Reply | Posted on 4/14/2010 3:50:50 PM
 
maya replies ...
  bukan. ni tg karang.

Reply | Posted on 4/15/2010 11:43:58 PM
 

sha zam says ...
  bestnyerr tgk bendang...
x pernah jejak pun bendang...
segar sgt tgk permandangan....

bila nk ajak zam skali.... ???
hehhehe

Reply | Posted on 4/14/2010 8:58:21 PM
 

sue says ...
  Pacat kak maya..hee..heee..Sue pun lama tak jln2 atas palong...

Reply | Posted on 4/14/2010 11:59:22 PM
 

zilakasim says ...
  Rindunya kat bendang... kecik2 dulu selalu ikut my parents g sawah... maklum anak petani

Reply | Posted on 4/15/2010 11:23:07 AM
 

maya says ...
  owhh...
baru saya tau ramai tak pernah pi bendang eh?
dulu saya kecik-kecik, ingatkan kampung orang semua sawah... haha.. sekarang baru tau belakang rumah pun buleh jadi kawasan pelancongan...

jom2 semua datang tg karang tengok sawah. rasanya, tu sawah yg paling dekat ngan kl kan... lagi pun sawah kat tg karang takde pacat.. ;)

Reply | Posted on 4/15/2010 11:44:55 PM
 

meandbaby says ...
  mai..
nak tanya skit...
ada tak homestay dekat situ?
wawa nak bwk bdk2 tu stay..
diorang dah lama mintak..

Reply | Posted on 4/16/2010 2:47:21 PM
 
maya replies ...
  kat kampung aku cam takde lah.. tapi kat sg sireh ade.. atas sikit je dr kampung aku.. memang ade sign board kat jalan besar tu...

datang jer lah umah aku.. cuma takde lah aktiviti mcm kat homestay tu..

Reply | Posted on 4/16/2010 4:48:54 PM
 

adah says ...
  saya pun org bendang.. kat sekinchan..

Reply | Posted on 4/17/2010 7:25:49 AM
 

shaferl says ...
  tengok bendang ni tingat mak di kampung..oh saya org bendang juga..wee witt :)

Reply | Posted on 4/17/2010 12:09:17 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 10 + 10 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server