HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

hunky dory meets meadowsweet
Tuesday, April 13, 2010
Posted on 7:45:30 AM | 35 Comments

kan saya dah kata saya tengah gilakan hunky dory dari chez moi dan meadowsweet dari sandi henderson. jumaat lepas, dua-dua yang punya instinct mahu-jumpa-saya-sama-sama-walaupun-batch-order-yang-lain-lain ni, datang kepada saya dengan gembira. haha! sayalah yang gembira..

maka, telah saya gabungkan kedua-duanya menjadi dress yang begini. tada!!!!

dan saya namakan ia hunky dory meets meadowsweet.

gabungan pink dan hijau pucuk pisang memang sangat menyerlah.

lagi-lagi bila coraknya adalah polka dot dan bunga.

oh! saya sangat teruja!

layan jer gambar melly banyak-banyak ni sebab sebelum-sebelum ni melly badmood sangat. tiba-tiba jadi baik nak pakai baju princess, ok, ape-ape dress pun dipanggil baju princess, buat hati mama jadi cair. dan macam-macam pose pulak yang diberi. nasib baik bateri kamera penuh lagi.

mama sangat seronok sebab melly sangat happy!


Made by Maya, Dahlia Dress, Anak-anak Kita | 35 Comments
 

aku_tulip says ...
  alahaaaaiii....comelnya melly..pandai dia posing cam tu...lagiČ pakai baju tu...cantik sangaaat...

Reply | Posted on 4/13/2010 8:18:51 AM
 
maya replies ...
  tq tulip.. a'a.. ikut mood jugak minah ni.. 3 hari jugak nak tunggu mood dia datang sbb dia ni jenis tak jalan kalau dipaksa...

Reply | Posted on 4/13/2010 10:23:07 AM
 

suzie says ...
  1. pagi2 dah buka craftzone nampak post maya kat atas sekali terus buka...waa..jelesnya dgn hunjky dory tu sbb sy mmg sgt suka sbb sgt sweet
2. melly sgt pandai memodelkan baju itu. sgt comel. siap mcm gaya. Ke mama dia yg pandai shot??
3. baju tu mcm biasalah kalo madebymaya, tak payah tengok dah tau mesti comel

Reply | Posted on 4/13/2010 8:36:59 AM
 
maya replies ...
  haha.. sgt tersusun komenmu itu..

1. saya pun sangat suka.. suka.. suka..
2. dia main-main jer kat pintu tu.. tiba-tiba lak hati happy tu boleh senyum-senyum..
3. terima kasih!

Reply | Posted on 4/13/2010 10:21:40 AM
 

Zura says ...
  Cantik combo tu mai and si kenit melly sangat happy siap ciku cak lagi! Suka hunky dory green colorway rupanya tengok live lagi cantik!

Reply | Posted on 4/13/2010 8:45:49 AM
 
maya replies ...
  memang sangat cantik zura... naik giler aku nak pilih & match kan... semua cantik..

Reply | Posted on 4/13/2010 10:20:07 AM
 

Myza says ...
  Hmm.. baju memang cantikla seperti biasa. Itu tak dapat dinafikan.
Tapi yang paling tak tahan, pandai betul Melly ni berposing. Rela pulak dia mama suruh jadi model ya.

Reply | Posted on 4/13/2010 9:00:25 AM
 
maya replies ...
  baju tu dah siap jumaat hari tu lagi myza.. tapi.. nak test saiz pun dia tanak.. saya gantung jer kat dinding.. tiba2 malam tadi nak pakai baju 'pinses'.. hehehe

Reply | Posted on 4/13/2010 10:17:25 AM
 

Myza replies ...
  Tak pe jugak. Saya lagi sadis. Berjaya gak jahit peasant blouse ngan skirt utk Nuryn, tapi sekali je dia pakai. Lepas tu nak pakaikan lagi dia tak mau dah. Geram betul.

Nak citer kat blog pun tak semangat sebab tak dapat amek gambar dia bergaya.

Reply | Posted on 4/13/2010 12:14:24 PM
 

rina says ...
  tali baju tu ko pakai getah ke... nampak berkedut2. cantik...!!!

Reply | Posted on 4/13/2010 9:05:59 AM
 
maya replies ...
  a'a.. sumbat getah dalamnya.. cun kan.. (perasan) rasa nak buat lagi lain kali..

Reply | Posted on 4/13/2010 10:18:01 AM
 

iena says ...
  Alahai comelnya Melly ngan princess dress nyer itew. Sakan posing la ni yer puteri cilik Maya. Wah! sangat jealous la. Iena la nie sgt-sgt la "M" untuk memulakan projek jahit menjahit ini. Aduhai bila la leh dapat semangat mcm crafter2 kat craftzone ni. Tak leh jadi nie kena cargas nie..

Reply | Posted on 4/13/2010 9:24:46 AM
 
maya replies ...
  betul.. memang kene semangat bila nak buat ni.. bila M menjelma.. pandang mesin jahit pun tak lalu.. tapi bila tgh semangat, tidur jam 3 pagi pun sanggup..

Reply | Posted on 4/13/2010 10:19:06 AM
 

suzie replies ...
  sesungguhnya..hehe

Reply | Posted on 4/13/2010 10:52:59 AM
 

shazam says ...
  Maya.......
cantik betul...
fabric plak so sweettttttt........ padan dgn si comel tu....
untung melly dpt mama yg kreatif....

mmg berkenan sgt fabric ni....

Reply | Posted on 4/13/2010 9:32:40 AM
 
maya replies ...
  tq zam!
saya memang suka sgt fabric ni... tu yang tak sabar-sabar nak buat tu.. dapat kain terus buat.. :P

Reply | Posted on 4/13/2010 10:23:56 AM
 

Aniza says ...
  oh! yes..your pricesses's dress is so pretty. Great work! I love those prints too.

Reply | Posted on 4/13/2010 11:39:01 AM
 
maya replies ...
  thanks aniza!
memang tak tahan tengok kain ni..

Reply | Posted on 4/13/2010 2:01:00 PM
 

Ira says ...
  Sgt cantik.. combination fabric yg sgt sesuai + comel..
teringin nak buat satu utk my lil princess jugak.. ^^
boleh tanya, ada tutorial utk dress ini tak? [tak malu.. ^^]

Reply | Posted on 4/13/2010 12:03:38 PM
 
maya replies ...
  takde tutorial pun.. saya buat ikut kain tu.. yg jadi tali bahu tu kecik pun sebab guna je belen kain yg dah terpotong.... hak hak..

Reply | Posted on 4/13/2010 2:03:13 PM
 

d u r a says ...
  sweet sungguh combination itu plus melly sangat comel.
saya masih belum terer bab ilmu matching mematching fabrik ni.
nak menuntut dari maya kah atau zura kah?

Reply | Posted on 4/13/2010 12:27:16 PM
 
maya replies ...
  saya bab matching mematching ni pun selalu duk termenung lama.. pastu dok tanya husband ok tak ok tak.. mulalah nak bertekak kan.. sorang kate itu ok.. sorang kate ini ok.. hihihi... tapi biasalah saya nak menang.. :P

Reply | Posted on 4/13/2010 2:05:44 PM
 

azee says ...
  come bangat maya! i pon dok usha je kain tu tp x beli2..hehhe bape meter kain ye kalo nk wat dress cam tu..?

Reply | Posted on 4/13/2010 1:56:48 PM
 
maya replies ...
  tq! untuk saiz ni saya guna setengah ela polka-dot. setengah ela bunga2..

Reply | Posted on 4/13/2010 2:06:25 PM
 

dda ly says ...
  superb!!owhh sungguh seronok jadi melly, punya mama rajin jahit dress seperti cik maya...:D

Reply | Posted on 4/13/2010 1:59:42 PM
 
maya replies ...
  tq dda! :D

Reply | Posted on 4/13/2010 2:06:47 PM
 

TinyTini says ...
  cantik sangat kak maya..membuatkan tinie teruja nakwat tuk damia..nanti free2 kak maya watla tutorial..saya bab baju budak2 ni lemah lagi..ehehe.

Reply | Posted on 4/13/2010 2:31:45 PM
 

Nurain says ...
  saya sangat tertarik dgn the color combination of this dress ... termasuklah model cilik ini... lama tak jahit baju untuk si cilik sbb anak-anak dah besar...

Reply | Posted on 4/13/2010 2:51:47 PM
 

KI says ...
  mmg beautiful combination.. cikmaya mmg pandai matching2kan kain ;)

Reply | Posted on 4/13/2010 6:38:05 PM
 

wani says ...
  hmmm dari kecil sudah terserlah kemodelan nya..pandai sunggoh bgaya dia..

Reply | Posted on 4/14/2010 12:44:11 AM
 

lyein says ...
  mmg gojes lah gown melly neh...!!!

Reply | Posted on 4/14/2010 10:02:36 AM
 

Cik As says ...
  cantik ..

1. cantik cara mama dia ambil gambar nih .. prof sungguh .. kalau Maya perasan , as suka tengok semua gambar2 yg maya ambil tau

2. Canti juga modelnya .. pandai sungguh bergaya .. nanti besar nak jadi apa yerk ..

I LIKEEEEE

Reply | Posted on 4/14/2010 11:15:53 AM
 

TTM says ...
  excellent job Maya.. 2 thumbs up!!

pandai model gayakan dress tu...comel sgt!!

Reply | Posted on 4/14/2010 12:33:15 PM
 

maya says ...
  terima kasih, terima kasih, terima kasih semua!!!
:D

Reply | Posted on 4/14/2010 1:12:18 PM
 

wanie says ...
  waahh santeekkknyee...
ehem..amik tempahan tak? nak wat senirik memang la tak pandei...huhuh

Reply | Posted on 4/14/2010 4:01:35 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 20 + 2 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

© My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server