HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

air pink
Tuesday, April 06, 2010
Posted on 9:17:01 AM | 8 Comments

"abang tak nak minum air ni."

"kenapa?"

"air ni warna pink."

"kenapa dengan warna pink?"

"yer lah. pink untuk perempuan."

"siapa cakap?"

"abang tahulah."

setelah diselidik-selidik, rupanya dia takut kawannya ejek (padahal bukan minum depan kawannya pun), sebab warna pink adalah untuk perempuan. orang lelaki tak boleh dekat dengan warna pink. siapa sangka warna biru-pink (yang saya baru tahu bezanya untuk budak lelaki dan perempuan cuma lepas saya mengandung) yang kita selalu guna-pakai tu, yang kita sangka suka-suka tu, mendatangkan kesan yang mendalam dalam diri anak kita.

memanglah orang kata, didik anak dengan perkara yang betul. bila anak sendiri diejek, kita marah orang tak tahu didik anak. sebenarnya, kita yang selalu lupa dan tak sedar.


Corat-Coret, Anak-anak Kita | 8 Comments
 

m-i-o says ...
  elman, jgn takut. anak makcik pun lelaki, tp dia paling suka kaler pink. klo nampak dutch lady perisa strawberry (kaler pink) wah, terbeliak matanya.

hmmm. makcik ingat nk pilih pink utk tema baju raya nanti (tetiba). kahkahkah! tp tak bleh bayangkan la reaksi bapaknya - sanggup ke tak pakai pink? ekkekkeke :P

Reply | Posted on 4/6/2010 11:00:38 AM
 
maya replies ...
  haha.. air stroberi paling dijauhi elman.. poyo betul lah.. haha! kalau baju melayu kan, elok je kalau lelaki pakai pink, kalau lelaki tu putih lah.. kalau gelep2 macam elman dan bapaknya.. adusssss.... macam tak kene jer.. memang awal2 dah kene reject.. hahaha..

anyway... reason takmo pakai baju pink, obvious lah kan, dari reason taknak minum air pink.. adoiii...

Reply | Posted on 4/6/2010 2:45:38 PM
 

ciketon fazya says ...
  hehe selalu buat air pink + soda..sbb bahan2nya sentiasa available di rumah.. klu elman mau dtg, auntie kena pikir air lain..:)

Reply | Posted on 4/6/2010 11:45:56 AM
 
maya replies ...
  hehehhe... elman paling suka air coklat... air gas pun dia tak minum sangat... selain air coklat, dia juga sangat suka air kosong.. senang kan? jadi, bila nak jemput datang rumah ni? :P

Reply | Posted on 4/6/2010 2:46:54 PM
 

zu_e9 says ...
  emm...xsangka kan..kesannya smpi camtu sekali tuk anak-anak kecil..
emmm...kena ajar dari kecik ni supaya x kisah sgt psai colour ni..hihihi

Reply | Posted on 4/6/2010 2:17:39 PM
 
maya replies ...
  sebenarnya bukan kaler jer.. kene ajar menerima seadanya... jgn dibanding2 kan.. entah sangat luas rasanya topik nih... bukan senang nak ajar anak... dan anak yang dah diajar pun, bukan susah untuk dia terpengaruh dgn kawan-kawan... cabaran.. cabaran..

Reply | Posted on 4/6/2010 2:59:49 PM
 

iamja says ...
  ini specis ryan gak. Pantang air pink dan benda2 pink. Sungguh tinggi kejantanannya.. kalau light purple pun dia cuba elak sbb nampak mcm pink.

Reply | Posted on 4/6/2010 4:22:41 PM
 
maya replies ...
  hahahaha.. baru ku tahu 'tinggi kejantanan' istilahnya yer... kakaka..

pantang anak jantan dekat dengan warna pink. macam-macam lah budak sekarang ni...

Reply | Posted on 4/6/2010 4:26:27 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 8 + 6 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server