HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

i follow
Monday, March 29, 2010
Posted on 7:24:02 AM | 11 Comments


saya dah pandai bertwitter. yay!
tengok kat sebelah kanan tu. kan senang saya nak update status.

asalnya ingat nak buat satu module status kat blog kesayangan ni.. sebab kadang-kadang terasa nak tulis something, tapi pendek sangat kalau nak jadikan entry. tapi tak nak letak kat facebook. boleh?

bila fikir-fikir balik, daripada saya penat-penat buat, baik saya guna yang dah sedia ada. yang lagi banyak functionnya. itulah permulaannya saya join twitter. sebelum ni tak register pun sebab takde nak guna pun.. sekarang baru nampak.

mula-mula sekali saya paksa rina join juga, sebab nak tengok cemana hasilnya. hehe.. tq my fren. ok.. sapa-sapa macam terasa nak follow-follow (hahahaha..) saya, boleh jumpa saya di http://twitter.com/mayacaz

harap-harap rajin lah saya mengupdate status.


Corat-Coret, Kisah Saya, Not So I.T. | 11 Comments
 

wanie says ...
  Salam Maya...saya dah lama register ngan twitter...tp tak pandai guna huhuu
camner yer nak letak status tu dlm blog? care to share?
tq

Reply | Posted on 3/29/2010 11:34:03 AM
 

Aisyah Helga says ...
  Thanks Maya. Sy pun bersemangat jg nk letak twitter ni kt blog sy. Dah lama ada account tp tk tau nk buat apa dgn die...nk figure out camna nk letak header cam Maya jgk ni..

Reply | Posted on 3/29/2010 11:39:29 AM
 

maya says ...
  hi wanie & aisyah,

pegi je kat twitter.com tu. login. kat home tu ada "What’s happening?" & tulis je status kat situ..

kalau rajin, add orang untuk difollow..

untuk letak kat blog pulak, kat twitter homepage tu, kat bawah tu ade links, pilih goodies. pas tu pilih widget. pastu pilih my website. pastu pilih profile widget.

copy javascript tu pada website masing2...

tapi rasanya untuk blogspot memang dah ada widget tu kot... try ler cari2.. :D

Reply | Posted on 3/29/2010 11:57:27 AM
 

wanie says ...
  waahh at last dapat gak buat..dah lama2 godek tp tak menjadi...tq maya..xoxo !!

Reply | Posted on 3/29/2010 1:42:28 PM
 
maya replies ...
  bets best..

Reply | Posted on 3/29/2010 5:42:40 PM
 

diesha says ...
  ahaha...saya pon dah teringin nak buat....tapi tak retilah hehee.....

Reply | Posted on 3/29/2010 1:45:33 PM
 
maya replies ...
  buat jer lah diesha..
haha..

Reply | Posted on 3/29/2010 5:42:20 PM
 

rina says ...
  demi kawan aku sanggup buat apa sahaja...

Reply | Posted on 3/29/2010 5:31:11 PM
 
maya replies ...
  oh! terharunya saya mendengarnya..
terima kasih banyak-banyak my fren..

Reply | Posted on 3/29/2010 5:34:06 PM
 

wan says ...
  add lah twitter aku yg tak berfungsi ittew juga..

Reply | Posted on 3/29/2010 5:34:44 PM
 
maya replies ...
  ape twitter mu ittew wan?

Reply | Posted on 3/29/2010 5:36:03 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 20 + 2 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

© My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server