HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Glee
Sunday, March 28, 2010
Posted on 8:43:55 AM | 11 Comments

haha... sebenarnya takde kene mengena dengan glee pun. saya cuma teringat skirt cheerios yang quinn tu pakai. tapi skirt dia takde cover-cover. terbolah terus.... haha..

ok. sebenarnya nak cerita skirt box pleat nih. layan jer lah kain yang sama akhir-akhir ni. pattern pun sama. macam cuaca gak, ada musim. :P

dua-dua ni nana punya. satu guna kain ikea, yang sama macam birdie skirt melly tu. satu lagi, polka dot pink tu, guna kain yang sama yang saya buat untuk top melly tu. tak banyak kain simpanan yang saya ada. tapi takpe, mesti comel giler bila nana yang memang comel tu pakai nanti. tak sabar nak tengok. tq azie!


Made by Maya, Top N Bottom, Sewing Corner | 11 Comments
 

Aisyah says ...
  Kemas sgt jahitan utk getah di pinggang tu.. :) Color scheme and skirt tu cute sgt! x nak buat tutorial utk skirt ni ke? hehehe!
**isk isk isk.. sempat lak request pulak..**

Reply | Posted on 3/28/2010 1:09:01 PM
 
maya replies ...
  saya ada jumpa banyak tutorial untuk skirt ni kat internet. nanti saya try combine & buat satu entry yer..

Reply | Posted on 3/29/2010 11:58:40 AM
 

aku_tulip says ...
  sangat² la kemasnya jaetan maya...

Reply | Posted on 3/28/2010 2:42:44 PM
 
maya replies ...
  mekasih tulip.. :D
nak buat kemas memang amik masa.. sebab tu saya jahit memang lambat.. :)

Reply | Posted on 3/29/2010 11:59:21 AM
 

makcik rehan says ...
  wallaweyyy... cantik, kemas jahitannya. tak mcm skirt main-main yg makcik buat utk mencah. keras kejung takde seni langsung!

ni kalau makcik ada hati nk buat yg box pleat laguni...silap2 2 hari 2mlm tak tido ni...hahaha

Reply | Posted on 3/29/2010 12:02:20 AM
 
maya replies ...
  hakhak.. biase lah tu.. prektis mek pefek..
kene rajin2 lembutkan tangan tu mesti buleh jadi cantik punya...

ok ler tu 2 hari 2 malam pun kalau untuk beginner.. saya nak siapkan 1 pun makan setengah hari.. haha.. (ceh! perasan dah tere lah tu.. tak lah.. tak tere pun, cuma berpengalaman sikit je)

Reply | Posted on 3/29/2010 12:01:10 PM
 

rina says ...
  nana pakai ni lagi cun melecun. dah ler tinggi lampai anak dara azie skang.

Reply | Posted on 3/29/2010 8:49:50 AM
 
maya replies ...
  itulah.. tak sabar nak tengok nana pakai ni...

Reply | Posted on 3/29/2010 12:01:36 PM
 

azie says ...
  wah....dah siap ek...tenkiu maya...jap g azie sms...kekeke...x sabarrr nih...

Reply | Posted on 3/29/2010 10:29:46 AM
 
maya replies ...
  hehe.. azie.. nanti jangan lupa amik gambar nana pakai skirt ni eh.. :D mekasih banyak2 azie..

Reply | Posted on 3/29/2010 12:02:16 PM
 

fydda says ...
  Kemas dan tersusun je lipatan2 tu... Pink polkadot pulak! Comel sungguh!

Reply | Posted on 3/30/2010 4:13:24 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 7 + 5 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

© My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server