HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

notice board
Friday, March 19, 2010
Posted on 7:28:33 AM | 10 Comments

saiz adalah 24" x 19".


hahhahhah! boleh tak skirt melly sama ngan notice board? lol! sabar jer lah. layankan saja mama kamu ni, melly.. hahaha!

ok. saya dapat idea yang sangat best ni dari Snazzy & Such. brilliant sungguh idea itu kan? tq tinn!

sebenarnya dah lama saya nak ada notice board. awal dulu saya beli white board. ingatkan senang lah kan. tapi..... asik saja diminta oleh elman & melly. makanya menjadi hak mereka sudah. dan lagi selalu saja tulisan tu terpadam. tak brilliant sungguh idea papan putih. untuk belajar boleh lah kan?

tapi lepas tengok tutorial tu, saya terasa macam... apesal mende macam ni pun saya tak boleh fikir?... hahahahaha! nampak sangat kering idea kan.


nota-nota dilekat menggunakan jarum peniti.


tapi saya tak guna batting tu pun sebab saya memang takde pun batting tu. frame pun saya takde. yang saya ada cuma gabus styrofoam. itupun bukan saya punya sebenarnya. suami saya punya. dah lama gabus tu lepak dalam store tu. entah apa tujuan asalnya pun saya tak ingat.

makanya, dengan lidah yang lemah lembut, saya pun minta izin suami saya untuk memotong sedikit gabus tu, dan memberikannya kepada saya.. hehe... bagus dapat barang free.

lepas tu, kain tu saya balutkan keseluruhan gabus tu, depan dan belakang, siap jahit tepi lagi. kain pun saya jahit supaya bercantum.. tapi ada lubang atas dan bawah untuk masukkan gabus tu. kain lebih, saya lipatkan ke belakang dan lekatkan ke gabus dengan menggunakan berpuluh-puluh jarum peniti kontot yang saya tidak gunakan lagi (sebab dah pandai guna jarum peniti yang panjang).

notice board comel saya tu, saya lekat ke dinding guna double sided tape saja tu. tak taulah berapa lama boleh bertahan. sama-samalah kita saksikan hoh!... :D

nota kaki: gabus/styrofoam/polystyrene -- adalah merujuk kepada perkara yang sama...


Made by Maya, Dan Lain-lain, Sewing Corner | 10 Comments
 

Zura says ...
  Mai, best idea ni untuk showcase fabrik yang cantik. Eeeeiii...geram tengok, cute okeh...aku ni asal tengok ko punya, nak buat jer tapi last2 jadi pelangi anganku musnah gitew ekekeke....great job! :D

Reply | Posted on 3/19/2010 8:57:55 AM
 
maya replies ...
  buat2... yg ni senang sangat pun nak membuatnya...
buat kecik2 3 ketul pun cantik nih...
hehehe

Reply | Posted on 3/19/2010 12:52:45 PM
 

tinihani says ...
  hahaha takpe melly pakai skirt kat luar rumah.. notice board dlm bilik... org tak tau (walaupun makcik tau.. makcik densiam aje.. ahaks)
memang patut ada pon notice board ni.. tp kalau guna double sided tape cepat sangat jatuhnya... hahaha kalau tak jatuh bgtau eh ekke

Reply | Posted on 3/19/2010 9:34:28 AM
 
maya replies ...
  hahahhaa.... dendiam tau...
so far dah 2 hari elok jer terlekat kat dinding tu..
saya letak double sided 4 baris tu.. kiri kanan lagi sepanjang2 tu...
harap2 tahan lama lah... hehhee...

Reply | Posted on 3/19/2010 12:51:36 PM
 

kaezrin says ...
  maya kain ikea kan???

aku suke kain nih tapi tak tau nak jahit apa...tapi bila tgk final result ko ishh gerammm

Reply | Posted on 3/19/2010 12:45:02 PM
 
maya replies ...
  iya.. tepat sekali..
aku lupa nak letak nama kain ni..
aahh.. ko saja-saja letak kat dinding pun ok..

Reply | Posted on 3/19/2010 12:50:08 PM
 

natasha says ...
  hehe...maya...saya buat atas notice board yg betul2...jom tgk kat blog saya...

Reply | Posted on 3/19/2010 2:18:22 PM
 
maya replies ...
  dah tengok dah.. hehe..

Reply | Posted on 3/19/2010 10:50:19 PM
 

KI says ...
  Maya!

Mmg best notice board ni!! :D
Comel pulak tu ...

Reply | Posted on 3/19/2010 9:11:08 PM
 
maya replies ...
  tq kak ina!
comel kan kain tu..

Reply | Posted on 3/19/2010 10:50:01 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 16 + 6 =
 

 
Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2018. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server