HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Melly's Top
Wednesday, March 17, 2010
Posted on 4:02:03 PM | 5 Comments

tengoklah muka melly tu penangan sunburn. doklah berjemur tengah panas weekend hari tu. layankan je. bukan selalu pun.

sebenarnya nak cerita pasal latest top untuk melly. dapat idea untuk kedut-kedut-tanpa-getah bahagian atas tu dari baju auni. entah betul entah tidak macam tu saya pun ingat-ingat lupa.

jenuh juga nak membuatnya walaupun sikit je. sebenarnya lagi senang kalau pakai benang getah. tapi nak juga cuba cara tak pakai getah ni.. mungkin caranya tak betul kot, sebab tu rasa leceh sikit. tapi oklah.. comel design macam ni kan.

kehalusan bias tape itupun agak menguji kesabaran. tapi rasa seronok sangat sebab boleh siapkan.
yay! huhu!


Made by Maya, Top N Bottom, Anak-anak Kita | 5 Comments
 

Zura says ...
  Cantek! Body tu ada pleating ke mai? Elok flow dia aku tengok, sweet sangat!

Reply | Posted on 3/17/2010 8:51:24 PM
 
maya replies ...
  mekasih zura..
takde pleating pun... kedut pakai benang je.. bahagian atas 2 baris, bahagian bawah 2 baris... pastu tampal ngan kain melintang... try lah.. syok jugak.. (errr.. dalam tak tampal.. harap maklum ade benang2 yg buat kedut tu agak berselirat)

:D

Reply | Posted on 3/17/2010 11:41:17 PM
 

DeLLa says ...
  nice dress!eh nk tanye cikit la maya...benang getah tu kan...maya guna jarum no berapa ye?

Reply | Posted on 3/18/2010 10:59:06 AM
 
maya replies ...
  errmmm...
untuk yg ni say atak guna benang getah pun...
tapi benang getah tu pun tak payah risau pakai jarum no berapa.. sebab benang getah tu pakai belah bawah jer...

boleh baca tut dari tinihani: http://tinihani.blogspot.com/2010/01/tutorial-cara-menjahit-menggunakan.html

Reply | Posted on 3/18/2010 11:02:25 AM
 

DeLLa replies ...
  thanks for d info

Reply | Posted on 3/18/2010 1:41:01 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 11 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server