HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

weekend sundress
Tuesday, March 09, 2010
Posted on 6:01:43 PM | 6 Comments

Michael Miller ~ Sweets ~ Ice Cream Dot in Chocolate
Amy Butler ~ Love ~ Water Bouquet in Mint

asalnya, yang kaler hijau tu saya nak guna donut printed yang saya ada. tapi sebab nak pakai untuk ke wedding officemate ni, suami saya kata, macam chef pulak. hahaha! walaupun dia kata takpe, tak kisah pun, tapi, saya cari juga alternatif lain.


berkat usaha gigih, it turns out lovely. i love the prints very very much!!! sangat suka dengan hasilnya.


Made by Maya, Dahlia Dress, Anak-anak Kita | 6 Comments
 

Myza says ...
  Saya pun buat sehelai sundress last weekend. Free patern dari burdastyle.
Tapi bila dah pakai macam ada yang tak kena je. *ke saya yang tak pandai jahit?*
Nanti nak cuba pattern yang ni lak. Maya ada provide tutorial link kan hari tu?
Btw, prints tu memang cantik. Geram je tgk. Teringin nak beli gak tapi belum berani sebab jahitan tak cantik lagi. Huhu.

Reply | Posted on 3/9/2010 6:54:45 PM
 
maya replies ...
  cantik je saya tengok sundress tu. kat mana yang tak kenenya?
a'ah.. yang ni ada tutorial dia.. dari jom jahit tinihani tu.. tak abis2 lagi saya dok buat jom jahit januari dia.. padahal dah mac dah. hahahah...

saya memang tengah gila ngan kain2 nih.. rasa nak nangis je mase dok belek2 tu... kalaulah harga dia murah kan...

Reply | Posted on 3/9/2010 10:32:47 PM
 

Zura says ...
  Serious cantik babe!! Amy Butler's print tu eeeiii...antara feveret aku tuh cantik giler macam watercolor painting gitu, comel sangat sundress tu on melly! :D

Reply | Posted on 3/9/2010 7:09:01 PM
 
maya replies ...
  tq zura.. ya.. aku pun sangat suka print yg ni.. memang cantik sangat. sbb tu beli seela.. ada lagi tu.. tak tau nak buat ape lagi...

Reply | Posted on 3/9/2010 10:33:40 PM
 

kakina says ...
  Maya :)

lovely..lovely..lovely~

Reply | Posted on 3/10/2010 3:56:58 AM
 
maya replies ...
  tq tq tq kak ina.. ;)

Reply | Posted on 3/10/2010 8:54:40 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 8 + 8 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server