HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

feliz dress
Saturday, March 06, 2010
Posted on 9:26:28 PM | 8 Comments

picture credit to Princess Closet

first time jumpa feliz dress (baru je saya tau namanya feliz dress, sebelum ni sebut dress tingkat-tingkat je :P) yang dibuat oleh orang malaysia. mungkin ada kot orang lain buat, tapi yang ni yang first time saya nampaklah...

saya memang suka tengok dress jenis gini. memang ada rasa macam nak buat cuma takut tak terpakai jer.. sebab terasa cam bangsawan pulak. hahhaa.. rugi tau kalau tak pakai sebab nak buat perlukan kesabaran yang tinggi. yer lah.. buat dress 2 tingkat pun dah sesak nafas.. ini pulak bertingkat-tingkat.. :D

salute to kak azida. tabik spring!


kalau nak jamu mata tengok feliz dress orang lain, boleh klik sini: flickr.com ;)


Made by Maya, ~ The Craft Links, Review | 8 Comments
 

zu says ...
  Salam Sis Maya & semua pembaca blog ni,

Saya sangat memerlukan jasa baik anda semua utk participate dlm survey saya.

Disamping itu, anda juga berpeluang memenangi 4Gb Kingston Data Traveler atau 250GB Maxtor External Hard Disk.

Sila layari:
http://emilayusof.com/2010/01/blog-survey/

atau boleh terus ke:
http://www.surveygizmo.com/s/187637/blog-evaluation

TQVM
-zu-
>>cantik la feliz dress tu, teringin nak bagi anak saya pakai..

Reply | Posted on 3/7/2010 2:19:11 PM
 

Mai okinokiyo says ...
  Lawa gile tp mau berpeluh ketiak nak kasik perfect mcm ni

Reply | Posted on 3/7/2010 2:24:49 PM
 

azidah says ...
  mmg berpeluh pun, kena pasang satu persatu, then tutup dengan ribbon lagi, tapi memang puas hati. happy you all semua suka! kalau shasha pakai aje berjalan, memang semua memandang hehehe!

Reply | Posted on 3/7/2010 9:29:56 PM
 

yunayuni says ...
  wow, this is nice.i admire your passion for sewing.i am trying to do my first project now.

just nak tanya you, kalau nak beli kain untuk buat baby blanket/quilt, kat mana nak cari eh? kalau kat kedai fabric macam kamdar,etc tu ada ke?

Reply | Posted on 3/8/2010 11:50:13 AM
 
azidah replies ...
  kat Nagoya they have nice printed flannel fabric, very soft, in the cotton section. but better if you make a simple patchwork from cotton for the top and then put the bottom lining from flannel, tahan lama sikit and will look pretty too, will be uniquely yours! nagoya has nice printed cottons now

Reply | Posted on 3/8/2010 9:32:58 PM
 

maya replies ...
  thanks kak azidah tolong jawabkan..

sorry yunayuni.. bz betul sekarang ni sampai ada yg terlepas pandang.. :D rasanya kak azida dah jawab semua tu..

Reply | Posted on 3/9/2010 9:06:52 AM
 

azidah says ...
  haha, maya, sorry kalau terjawap, tak sure juga yuna was asking me or asking you:) so better aje jawap kan.

Reply | Posted on 3/12/2010 2:09:33 PM
 
maya replies ...
  eh .. eh.. takyah ler sorry sorry..
saya lah yg berterima kasih kat akak.. :D

Reply | Posted on 3/12/2010 6:05:55 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 20 + 9 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server