HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

bila bosan malas nak buat apa-apa
Thursday, February 04, 2010
Posted on 10:03:09 AM | 12 Comments

... saya tengok movie
dengan harapan cerita yang ditengok adalah best..

(500) Days of Summer

saya suka ceritanya yang sweet dan comel, simple and easy. ok, kalau jadi heronya dan ada facebook, boleh letak relationship status sebagai "it's complicated". (lepas tu nanti akan ada orang komen, cari ler yang tak complicated. haha. ok tak lawak pun - sebab tak paham.)

seronok tengok (sambil teringat-ingat... uppsss) cerita cinta budak-budak muda ni. yang seronok dan simple macam ni lah. ceritanya tak meleweh. ayat-ayat dia pun, walaupun simple dan comel, tapi rasanya sangat mendalam. ups and down dalam bercinta yang tak over macam cerita hindustan. adegan kat ikea adalah yang paling saya suka. sangat comel.

tapi kalau kamu cuma suka cerita action. lupakan saja. boleh tido dengan lena.


The Bourne Identity

action dan saya suka action yang macam ni. kurang sikit je dari taken yang sangat saya suka dan tengok berkali-kali tu. actually ni cerita tahun 2002. adalah trilogi. jadi kena tengok dari awal. 2 lagi on que (kena tengok sulam dengan cerita lain, kalau tak, lelah rasanya tahan debaran. cewah)

The Princess and the Frog

saya tengok cerita ni sebab nak ajak anak saya tengok. mula-mula tengok preview tak lah teruja pun sebab 2D je kan. dalam sibuk-sibuk orang dok 3D kan dia pulak keluar 2D. dan ingatkan cerita princess and frog yang biasa.. rupanya tidak. ceritanya lain. dan seronok. dan lawak. dan comel. dan tak boring. macam biasa, cerita-cerita disney memang penuh pengajaran kan. memang best.

dan di akhir cerita, muncul satu watak baru, princess mei li..


Corat-Coret, Fiction, Review | 12 Comments
 

sellynna says ...
  oohh sejak anak da masuk 2 ni, da xdek masa nak nengok movie.. rindu plak dgn movie2 yg tangkap feeling-rasa-diri-sentiasa-muda nih! dok rumah pon hubby asik layan discovery channel la.. history la.. kena carik jalan nak hiburkan diri sndiri huhu...

Reply | Posted on 2/4/2010 11:00:30 AM
 
maya replies ...
  sebelum ni, lama juga saya tak tengok movie.. tapi sejak anak dah besar sikit ni ada peluang jugak ler.. walaupun setakat tengok kat pc saja.. jadi lah, pakai monitor besar sket tu kan.... tv kat umah saya pulak, dok tayang playhouse disney / cartoon network je.. biar ler tak tengok pun, yang penting jangan di alih...

Reply | Posted on 2/4/2010 12:20:47 PM
 

m-i-o says ...
  errr. ada tak sesapa mengaku wataknya ialah prince elman? :P

Reply | Posted on 2/4/2010 12:14:30 PM
 
maya replies ...
  katanya, tak main le jadi prince...

elman 10 buleh!

Reply | Posted on 2/4/2010 12:22:10 PM
 

diesha says ...
  owh elman 10..go go elman 10...mmg ...sebab anak saya ni pon asik ben 10 sajer...pening mak.. haha

Reply | Posted on 2/4/2010 1:00:54 PM
 
maya replies ...
  haa.. itulah pujaan budak2 sekarang. semua mahu ben10. kasut. bag. pensil. jam. baju. huhu...

Reply | Posted on 2/4/2010 10:16:57 PM
 

sellynna says ...
  kalu anak kita lak.. katun ben10 dia tak tgk.. tp mainan ben10 melalak2 suh beli.. tak paham betul!!~

Reply | Posted on 2/4/2010 5:43:31 PM
 
maya replies ...
  haha.. instinct tu kot... tak tau citer takpe. yang penting game kene ada..

Reply | Posted on 2/4/2010 10:17:50 PM
 

wani says ...
  uwahhhwahhhwahhh,...rupanya maya ada juga diserang penyakit M yeee...hihiiihiii ingatkan saya je...kita tak tgk movie apapun,ni pun baru balik jumpa anak kat kg,golek2 dgn anak jee...itu dh cukup best...hhehhehe..baju pari2 tu cantikk aarrr! jeles ku lihat nyeee

Reply | Posted on 2/4/2010 7:13:53 PM
 
maya replies ...
  haha.. memang ler ada. lebih besar dari hurup M besar tu... cuma malas nak citer pasal kemalasan ni... takut merebak. hahaha...

ooo.. jumpa anak kat kampung eh.. ok. enjoy your time.. enjoy the moment.. & tq pasal baju pari2 tu.. :D

Reply | Posted on 2/4/2010 10:20:06 PM
 

dayang says ...
  hye kak maya..
dyg pn suke sgt2 cita 500 days of summer tu..
sweet n simple..
love zoey the heroin too..
after tgk cite tu..dyg cari soundtrack die
br tau zoey tu menyanyi gak..
her voice amazing..
shoo..shoo..shoo sugar town..
huhu..

Reply | Posted on 2/5/2010 3:46:17 AM
 
maya replies ...
  hi dayang,

kan.. sweet je citer dia..
ooo.. lagu sugar town yg dia nyanyi dalam tu lagu dia sendiri eh...

Reply | Posted on 2/8/2010 9:01:22 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 3 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server