HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

tentang cinta dan pemandangan
Friday, January 29, 2010
Posted on 7:54:24 AM | 15 Comments

wah wah tajuk dia... bukan main..

susananya agak longgar. tenang dan tak terkejar-kejar. background adalah dari perca kain yang dibentukkan menjadi bentuk love. pokok adalah dari kain felt, supaya nampak lebih gebu dan terserlah.

sebenarnya saya tak berapa suka dengan hasil yang ini. sebabnya, ini satu-satunya yang saya buat sangat berhati-hati dan berhari-hari sebab tak larat nak hati-hati sangat. tapi hasilnya tak macam yang saya bayangkan. dah siap lama pun, macam tak sanggup nak letak kat sini.

ok. lepas ni saya rasa, elok kiranya kalau saya cuma ikut the flow, samaada semasa menggunting, menyusun atau pun semasa menjahit. tak perlu dilukiskan di atas kertas dulu.


Made by Maya, Wall Deco, Patchwork | 15 Comments
 

rina says ...
  jatuh cinta pandang pertama kedua ketiga dan seterusnya...

Reply | Posted on 1/29/2010 8:55:59 AM
 

Fit says ...
  tetap suka frame no.2 semacam pemandangan di Mount Fuji di musim bunga :)

Reply | Posted on 1/29/2010 9:18:55 AM
 

mai okinokiyo says ...
  maya! cantekkkknyee.
tp betul la kalau plan2 ni dia jadik mcm tersekat2 sbb nak ikut yg diplan..so buat jek mcm2 mana pun..tp still canteeeeeeeeek

Reply | Posted on 1/29/2010 9:53:01 AM
 

Anne says ...
  Felt tree tu timbul ...cantekkkk

Reply | Posted on 1/29/2010 10:03:14 AM
 

aku_tulip says ...
  maya...cantik cantik dan cantik...maya tak nk bg saya ker...huhuhu teruja...bg saya satu eh..besday saya taun nie....heheheh

Reply | Posted on 1/29/2010 10:16:38 AM
 

nida says ...
  kain background tu pakai kain ape ek? smua sepesen jek kan kan hehe
lawa laa,nak tiru gak lah kui3

Reply | Posted on 1/29/2010 10:56:15 AM
 

sellynna says ...
  cantekk.. cantekkk sgt yg luv luv tu... wah jadi sumber inspirasi kita nih.. bagus la maya ni, leh bagi idea kt kita.. harus jd mentor kita.. felt2 yg kt umah tu syg nak potong, harussss masukkan dlm frame..!!~

Reply | Posted on 1/29/2010 11:04:08 AM
 

zila says ...
  cim maya, ini pun sebahagian dari kempen cintakan alam sekitar ke? hehe.. saya pun x sanggup byr 20sen utk plastik beg, sbb tu g shopping ari jumaat..haha.. Cik Maya, kain cream background (1st picture) tu kain jenis apa ek? tq.. :)

Reply | Posted on 1/29/2010 1:11:46 PM
 

arni says ...
  both pun cute dan sangat berseni.. *clap* *clap*

Reply | Posted on 1/29/2010 2:15:33 PM
 

suzie says ...
  haahlah cantik sangat2..saya suka yg kedua tu..huhuhuhu..

Reply | Posted on 1/29/2010 3:39:06 PM
 

maya says ...
  tq ladies.. :D

to nida & zila: background tu saya guna kain belacu jer.. suka sebab boleh nampak ira kain.. :)

Reply | Posted on 1/29/2010 6:59:07 PM
 

HeavenlyCute says ...
  Waahh..cantiknya!! really like ur craftwork :)..boleh exchange link? I've linked urs to mine.. :)

Reply | Posted on 1/30/2010 12:19:44 PM
 
HeavenlyCute replies ...
  Sorry..tersalah bagi link to my blogshop..hehheh :P

http://heavenlycuteshop.blogspot.com/

Reply | Posted on 1/30/2010 12:21:57 PM
 

sueemran says ...
  very pretty..love sangat the tree.. mmg timbul.. cantik!!!

Reply | Posted on 1/30/2010 2:40:29 PM
 

m-i-o says ...
  i vote for no 2! :P

nampak penuh dan tersusun.

yg no 1 tu lebih abstrak. tp mungkin sebab backgroundnya neutral, maka tak berapa menangkap mataku bila dalam gambar. kalo keadaan sebenar, tentu cantik sebab boleh nampak ira kain background tu kan?

Reply | Posted on 2/4/2010 12:07:40 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 3 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server