HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

beg untuk shopping
Wednesday, January 27, 2010
Posted on 7:52:42 PM | 21 Comments

saiz bag: 15" x 18" x 10".

shopping bag aka groceries bag ni saya buat memang bersaiz besar. senang nak sumbat semua bila pergi shopping. shopping mall pun dah start tak mau bagi plastic bag. kalau mahu, kena beli 20 sen kan. untung jugak dia bagi beli. kalau takde terus, nak bawak cemana barang-barang tu?

sila abaikan lengan itu. eeuuwww...

harap-harap dapat membantu kempen bumi hijau. (hahaha! padahal takmo bayar duit plastik 20 sen)


Made by Maya, Bag, Sewing Corner | 21 Comments
 

diesha says ...
  auwww..kebetulan pula baru lepas jahit recycle bag semalam (tukar jadi diaper bag=besar gile..)..huhu...cantik tu maya...apa ajelah maya sume cantikkk...hehe

Reply | Posted on 1/27/2010 11:29:51 PM
 
maya replies ...
  hehe.. tq tq.. padahal jahitan tu tak boleh lurus betul... sebab kain tebal (tu makcik saya bgtau lah - kene pakai mesin jahit industri hahahah - alasan)

Reply | Posted on 1/28/2010 10:42:48 AM
 

aku_tulip says ...
  cantik la maya..betol² sokong la kempen bumi hijau..

Reply | Posted on 1/28/2010 9:09:11 AM
 
maya replies ...
  :D tq..insyaAllah.. sikit2 pun ok kan..

Reply | Posted on 1/28/2010 10:43:28 AM
 

rina says ...
  plastik bag kena byr hanya sabtu jer kan...

Reply | Posted on 1/28/2010 9:14:19 AM
 
maya replies ...
  oo ye ke.. patutlaa pun aku selalu kene bayar sebab hari shopping adalah hari sabtu...

Reply | Posted on 1/28/2010 10:44:13 AM
 

rina replies ...
  http://www.selangor.gov.my/haritanpabegplastik/

Reply | Posted on 1/28/2010 1:49:35 PM
 

Myza says ...
  Cantiklah kain tu. Heavy cotton ke? Kat mana Maya beli?
Hmm... mungkin saya pun kena buat juga.
Pasaraya kat umah saya ni, bukan setakat Sabtu.. hari² pun kena bayar 20 sen kalau nak plastik.

Reply | Posted on 1/28/2010 9:38:59 AM
 
maya replies ...
  a'a heavy cotton.. beli kat kedai kain kat sg buloh ni je.. rm28/m. ooo.. kat situ hari2 pulak kene bayar eh.. pasaraya kecik yg dekat umah saya ni belum start lagi kot...

Reply | Posted on 1/28/2010 10:46:40 AM
 

fathiah says ...
  tak tau plak sy plastik beg kena bayar 20sen...mcm ni kena buat satu gak la..nk tny, buat beg kalau pakai kain cotton biasa bole ker?? ker kena letak kain keras ker?.. susah nk cari heavy cotton yg comel2 la..

Reply | Posted on 1/28/2010 10:44:25 AM
 
maya replies ...
  boleh je kalau nak pakai kain kotton biasa pun.. terpulanglah.. kalau nak keras, boleh letak kain keras.. atau pun kalau taknak keras, boleh lapiskan dalamnya dengan kain lain ker...

selalu heavy cotton yg comel2 ni ada kat kedai langsir.. yg saya buat ni, saya tak buat lining pun.. sbb nak bagi dia tak tebal sangat & senang lipat dan masuk bag lain.. kalau nak guna jer baru keluarkan.. kalau guna kain keras, susah sikit nak lipat..

Reply | Posted on 1/28/2010 10:50:15 AM
 

nadiah says ...
  wah cantik bag tu maya...
berbakat betul awak ni...
suka dtg jenguk blog awak...
hari2 saya datang tau!!!!
klik miloooo

Reply | Posted on 1/28/2010 11:21:44 AM
 

zu_e9 says ...
  wahh...cantiknya beg tu..sukanya tgk fabrik tu..
kt tpt sy ni ssh sikit nk cari heavy cotton yg cantik2 coraknya..
yg sy jupe semuanya background nya putih je..huhu..
beg plastik pun dh charge 20 sen ye..kt tpt sy setakat ni xde desas desus lgla...
nmpknya kene wat gak satu sebagai persediaan ni..hihihi

Reply | Posted on 1/28/2010 12:18:27 PM
 

kaezrin says ...
  lawa lawa..i likeeeee

Reply | Posted on 1/28/2010 1:24:53 PM
 

sue says ...
  very nice... kat sini diorang panggil eco bag.. sumer orang bawak eco bag ni time shopping.. sampai kita naik segan if pakai plastic.. heheh

Reply | Posted on 1/28/2010 2:18:55 PM
 

m-i-o says ...
  ha! macam dejavu pulak. sy baru nk tanya, klo nk buat beg bleh pakai kain kedai langsir ke tak. tetiba entry ni keluar. tq:)

Reply | Posted on 1/28/2010 3:03:37 PM
 

ielaz says ...
  cantik eco bag akak..blh muat byk brg ni...
kat jepun ni dah lama buat..kalau nk beg kena bayar ikut besar plastik..
kat sini kalau tertinggal eco bag (namanya eco bag) blh pakai kotak..tp kalau kotak dh abis terpaksa beli beg plastik..

kite eco bag beli jek...kainnya jenis yg jenis kain buat payung tu...kain apa ek kak...

Reply | Posted on 1/28/2010 3:55:45 PM
 

maya says ...
  tq all for the lovely comments.. :D

to sue & ielaz,
nama pun jepun. negara pun maju. awal2 dah amik langkah berjaga-jaga.. tapi seronok kan tengok semua cam tu.. kat sini belum start sangat kot sebab tak ramai pun tengok keluarkan bag. masing2 bayar je 20 sen untuk bag plastik...

kat sini semua pun jual eco bag.. tapi nampak kecik2 jer, kecuali kat ikea, eco bagnya sungguh gabak.. :D

Reply | Posted on 1/28/2010 6:36:01 PM
 

jue says ...
  cantik......sangat...Maya klu buat apapun sentiasa menjadi dan nampak cantik......

Reply | Posted on 1/29/2010 1:41:46 PM
 

m-i-o says ...
  maya, klo kita nk buat beg besar macam ni, pakai kain berapa meter ya?

Reply | Posted on 2/4/2010 12:10:22 PM
 
maya replies ...
  1m cukup, tu bahagian luar jer lah...
kalau nak nak buat lining kat dalam,elok guna yg nipis sket..

Reply | Posted on 2/4/2010 12:25:55 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 19 + 3 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

© My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server