HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

A-Line Dress
Sunday, January 24, 2010
Posted on 10:51:02 AM | 28 Comments

A-line dress ni dihasilkan bersempena dengan jom jahit by tinihani.

Tutorial dari: Rixarixa: Sleeveless dress

sebenarnya, walaupun saiznya sangat sesuai dengan umur melly, tapi mama dia terlupa yang anaknya kecil molek saja saiznya. makanya. dress ini adalah terbesar sedikit. sikit sajalah.. tapi panjang.

salah satu lagi sebabnya, punya excitedlah saya nak buat tutorial kelim tepi hari tu kan, sampai tak perasan yang bawah tu sebenarnya lipat dua, jadi tak payah kelim. jadi sudah menambah kepanjangan dress. :D


Made by Maya, Dahlia Dress, Sew Along | 28 Comments
 

Zura says ...
  cantiklah mai! sempat gak ko siapkan dalam dok batuk2 ni..dah sihat ke mai? cuba minum teh perah lemon + madu sikit kot boleh lega sikit. take care!

Reply | Posted on 1/24/2010 12:15:37 PM
 
maya replies ...
  oo.. bahagian atas tu dah siap ari tu lagi... pastu jumaat & sabtu flat.. ni tadi baru siapkan.. padahal tinggal sambungkan ropol bawah tu jer..

Reply | Posted on 1/24/2010 8:53:58 PM
 

hanis says ...
  corak kain cun

Reply | Posted on 1/24/2010 12:52:33 PM
 
maya replies ...
  setahun gak aku simpan kain ni sayang punya pasal... tapi bila fikir2 kan... apelah gunanya dia dok dalam kotak tu kan.. kain dia pun sedap.. lembut jer..

Reply | Posted on 1/24/2010 8:54:55 PM
 

zu_e9 says ...
  cantiknya...dah siap dah ye salah satu projek jom jahit tinihani tu ye...
kemas je tgk..kain tu pun cantik..
bilala sy nk start ni huhuhu...

Reply | Posted on 1/24/2010 3:17:04 PM
 
maya replies ...
  tq zu.. a'a baru siap ni.. zu try ler start.. mesti tak berentu punya.. :p

Reply | Posted on 1/24/2010 8:57:05 PM
 

rina says ...
  besar ke yang... nak add tak

Reply | Posted on 1/24/2010 5:53:09 PM
 
maya replies ...
  besar sikit jer.. 2-3 bulan lagi, melly muatlah.. :P

Reply | Posted on 1/24/2010 8:57:52 PM
 

Makcik Rehan says ...
  Bila duit makcik nk cukup nehhh...


p/s : tadak sapa2 nk sadoqah jariah barang sekepiang mesin jahit kah? hehehehe

Reply | Posted on 1/24/2010 10:31:15 PM
 
maya replies ...
  hehehe... saya dah iklankan ni lama dah.. sape2 nak sedekah mesin jahit kan.. tapi xde sambutan... hahahhaa...

takpe mr.. kesabaran itu ada hikmahnya... :D

Reply | Posted on 1/25/2010 1:06:34 PM
 

nadia says ...
  very nice fabric and a cute dress too! i like it :)

Reply | Posted on 1/24/2010 11:46:20 PM
 
maya replies ...
  thanks nadia!

Reply | Posted on 1/25/2010 1:06:52 PM
 

tinihani says ...
  eiii cute.. setahun ehh simpan kain.. ada lagi hajat nak beli kain tu.. suka tgk warna dia nampak fresh.. :)

Reply | Posted on 1/25/2010 9:19:14 AM
 
maya replies ...
  hahahah... itulah.. namapun napsu.. ade je teringin nak beli walaupun ada lagi yang terusik..

Reply | Posted on 1/25/2010 1:07:34 PM
 

m-i-o says ...
  versi elman takde? :P

~s/u elman yg baru dilantik~

Reply | Posted on 1/25/2010 11:01:10 AM
 
maya replies ...
  ni akak susah nak jawab ni.. cam ni lah.. baju elman mama beli kat kedai jer yer.. elman suka pakai t-shirt kan? kan? mama tak pandai jahir t-shirt.. :p

Reply | Posted on 1/25/2010 1:08:45 PM
 

m-i-o replies ...
  erkkk. KAKAK?

sy ni memang perasan muda. tp bila org bahasakan dirinya kakak, sy terasa sepatutnya sayalah kakak. kahkahkah!

~masa SEARCH nyanyi lagu Isabella, sy darjah 3~

Reply | Posted on 1/27/2010 1:39:21 PM
 

maya replies ...
  errrmmm... muda lagi tu..
tapi saya lagi muda sebab mase tu saya baru sekolah menengah... huhuhu!!

Reply | Posted on 1/27/2010 2:07:22 PM
 

Liza says ...
  Cantiknya...kainnya cantik, designnya simple...

Reply | Posted on 1/25/2010 1:33:02 PM
 
maya replies ...
  tq liza!

Reply | Posted on 1/25/2010 7:56:19 PM
 

d u r a says ...
  cantik!
saya tak berani nak buat design yang ini sebab ada zip.

maya, kenapa verification tu macam susah balik la..

Reply | Posted on 1/25/2010 2:58:44 PM
 
maya replies ...
  dura,
boleh tukar dengan butang.. saya pun tak suka buat yang guna zip.. tapi sebab konon nak lain kan, buat juga lah...

a'ahh.. verification tu agak disusahkan untuk dapatkan beza yg lebih banyak... sbb byk sangat robot sangkut kat sini...

Reply | Posted on 1/25/2010 7:57:50 PM
 

meandbaby says ...
  napa tak bagi melly pakai baju baru masa kenduri hari ahad tu...ke lepas jumpa kengkawan lama...semangat nak siapkan baju melly dtg berkobar-kobar...hehe

pssst...nasib baik lambatkan...boleh kita sembang sampai 2 jam...klu tak mesti signal suh balik cepat sampai...

Reply | Posted on 1/25/2010 10:05:08 PM
 
maya replies ...
  ni siap sebelum pegi tu... ingat nak pakaikan gak ari tu, sekali tu terbesar sket plak... tak jadi pakai..

a'a.. elok jugak lambat, sempat sembang2 kan.. hehehe..

Reply | Posted on 1/26/2010 9:16:36 AM
 

wani says ...
  wuiyooo...dlm sakit2 pun masih bertenaga menjahit...geram tgk,...bilala nak cekap menjahit..mesin dok tegolek ja kat umah,tpi hmmm ....pandai maya jahitttt

Reply | Posted on 1/26/2010 1:54:13 PM
 
maya replies ...
  hehehe... jgn ler geram je, try ler sama.. sian mesin jahit tu dah tergolek.. :P

Reply | Posted on 1/27/2010 2:05:00 PM
 

Wan says ...
  cantik! i like... aku punya brg menjahit ntah di mana.. bunga2.. semua ntah kemana.. hilang. Ni yg ras anak jahit balik ni, kenan design ni..

Reply | Posted on 1/26/2010 2:43:43 PM
 
maya replies ...
  buat wan buat.. time kenan ler kene buat.. sbb kalau tak kenan mmg malas nak buat.. hahhahaha

Reply | Posted on 1/27/2010 2:05:53 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 19 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server