HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Eagle Ranch, Port Dickson
Monday, January 18, 2010
Posted on 8:00:44 PM | 16 Comments

*minta maaf, entry ni agak banyak gambar. sebab saya excited sangat dengan tempat ni. mungkin agak slow sedikit nak loading.

holla.. best giler pi eagle ranch last weekend. bukan setakat ada aktiviti mandi-manda di swimming pool untuk anak-anak, mak ayah pun boleh ada aktiviti sendiri. tapi dah tua-tua ni, tanggung jer lah akibatnya lepas habis bercuti.

ok. first thing, tempat dia menarik. lain dari yang lain. tengok saja pintu gerbang ni. ok. it's red indian. jadi jangan harapkan mar-mar merata-rata. atau tiles merata-rata. atau pergo sekali pun. jalan pun setakat jalan kampung tanah merah.

yang ini namanya paddock chalet. walaupun nampak beratap rumbia, tapi ada air-cond tau.

yang ni pulak log cabin. alaa... yang macam kat farmville tu. nak merasa dok dalam farmville, boleh datang sini. bukan setakat ada log cabin, kandang kuda, reban itik, ayam, angsa, peacock, arnab pun ada. dusun pun ada.

yang ni tepee. memang macam red indian lah. siap ade unggun api tu kat tengah-tengah. nampak jer cam tu tapi ada aircond juga.

saja saya tunjuk yang atas-atas tu.. sebenarnya saya duduk kat tempat yang special ni. tadaaa!!!

ni namanya bandwagon. sangat creative kan. dalamnya, dinding-dinding semua kayu. lampu pun pakai lampu ayam je. tapi idak ler pakai api betul. pakai lampu letrik gak. props jer lebih.

ni antara aktiviti-aktiviti kami sepanjang di sana:

suka betul elman dapat naik kuda. melly tak naik, sebab dia takut kuda walaupun hakikatnya dia selalu sebut (sampai dah balik rumah pun sebut), "adik tak takooottt..."

ehemmm... ada gaya tak?

acara yang paling disukai ramai.

ni pulak geng bas sekolah yang kami bawa. memperkenalkan dari kiri, naruto, ultraman dan depan sekali adalah kapten boleh (made in malaysia ok - yang 2 budak lelaki tu jopun mari).

ini adalah makan malam kami yang sempat diambil gambarnya. makan malam di ikan bakar kampung telok, pasir panjang adalah di tepi sungai, beberapa (terpaksa sebut beberapa sebab tak tau berapa) kilometer dari eagle ranch. tempat best, makanan sedap, harga pun agak murah. tapi terus terang cakap, toilet sangat out. sila sediakan diri anda dengan apa-apa yang sepatutnya sebelum ke sini. hehe..

sebenarnya banyak lagi aktiviti lain yang ada yang takde dalam gambar cam kenu, rakit, jungle tracking, cycling, paint ball, etc etc..

ok itu saja. jangan risau. ini iklan tak berbayar. saja nak share sebab tempat ni best.


Corat-Coret, Travelog, Review | 16 Comments
 

gee says ...
  mmg best! adalah sgt teringin nk duduk bandwagon itu. tp sbb masa pegi last year time ade bnyk family day so fully booked. merasa la duk umah kg. oh oh melly sgt pandai posing dan comellll buat gaya gitu (pic 2nd last). rasa mau buat usul utk buat kunjungan balas ke ER sbb terlior nk mkn kt ikan bakar telok.
ekceli kan dulu arwah uwan aku duk kt kg sg raya (nearby kg telok) tu. tp skang kg halaman dh jadi ldg? kambing.. ampon maya terlebih sudah komen ku...

Reply | Posted on 1/18/2010 9:16:03 PM
 
maya replies ...
  oh sebenarnya kan gee, kami ingat nak amik kampung house sbb atas air, tp fully booked pulak, makanya dok wagon.. jom gee kita pegi ramai2 mesti meriah giler... yg pasal ikan bakar telok tu, tau pun lepas tanya 3-4 org staff kat er... mase dok kat tiara last year tak tau pun... oh dekat ngan umah uwan gee eh?...

xpe gee, komen panjang2 adalah dialu-alukan....

Reply | Posted on 1/18/2010 9:47:52 PM
 

wannur says ...
  wauuuuuwuuuuuu..cantiknye tempat ni...teruja plak bc crita maya ni..aishhhh..kumpul duit p sini lak nanti...hehehe

Reply | Posted on 1/19/2010 12:18:03 AM
 
maya replies ...
  a'a cantik.. macam2 ada.. pegi ramai lagi best.

Reply | Posted on 1/19/2010 9:35:07 AM
 

misa says ...
  salam..

maya, mcm best jer! ada website ke.. leh kasik link...?
tq vm...


Reply | Posted on 1/19/2010 9:01:52 AM
 
maya replies ...
  salam misa.. misa search je kat google ada banyak review pasal tempat ni.. yg ni website dia http://www.eagleranch.com.my/

Reply | Posted on 1/19/2010 9:36:11 AM
 

som says ...
  Waaa bestnya. Selalu p PD, tapi tak pernah terpk nak ke situ.. sbb dia mcm tersorok dan nampak dari luar mcm tak best...

Reply | Posted on 1/19/2010 10:37:58 AM
 
maya replies ...
  a'a.. macam ke dalam sikit.. tapi tak jauh pun..

Reply | Posted on 1/19/2010 1:24:26 PM
 

iena says ...
  Maya,
Nampak best giler tempat nie yer? Teruja rasanyer nak pergi bercuti di sana bila tenggok n3 maya nie. Kena arrange utk gi cuti-cuti malaysian ngan family nie.

Terima kasih yer maya bagi link tu

Reply | Posted on 1/19/2010 12:35:37 PM
 
maya replies ...
  kalau pegi jgn lupa makan kat kg telok.. kene keluar sket lah.. tapi berbaloi2...

Reply | Posted on 1/19/2010 1:24:59 PM
 

lyein says ...
  saya teruja melihat gambar2 awak sehingga saya pn rasa nk ke sana..nnt i koling2 u okeehh??? nk tanye details gituhh

Reply | Posted on 1/19/2010 4:09:00 PM
 
maya replies ...
  boleh2 lyein.. kat fb ade lagi banyak gambar kalau nak tengok.. hehe..

Reply | Posted on 1/19/2010 4:31:43 PM
 

lyein says ...
  nk masuk 2 minggu aku tak bkk FB...hwaaaa...bz ler kunun...

Reply | Posted on 1/19/2010 5:07:52 PM
 
maya replies ...
  cayalah! bravo! bravo!

Reply | Posted on 1/19/2010 11:14:28 PM
 

nurul haryani says ...
  cm best jew..hrge tok 1mlm brpe ye???

Reply | Posted on 12/18/2013 3:21:51 PM
 
maya replies ...
  haha.. dah tak ingat lah.. dah lama sangat.. :D

Reply | Posted on 12/18/2013 4:18:06 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 8 + 10 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server