HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

pokok kecil dan buaian untuk dinding retro studio saya
Tuesday, January 12, 2010
Posted on 7:58:09 AM | 68 Comments

oh!
katalah apa pun. saya sangat seronok dengan hasilnya.

base. tanah. backgraound. latar. apa saja.


batang pokok dan buaian dijahit di tengah-tengah


setelah diframekan. pada bingkai berwarna gelap.


bersama yang lain.

*click pada gambar untuk image yang lebih besar.

hati saya sudah senang. sebab tiga-tiga pun sudah siap. tinggal tunggu tukang drill menebuk lubang saja. lepas ni boleh start untuk projek yang lain pula.... hmm apa ya? (padahal sedar diri quilt hari tu tak siap-siap pun lagi :P)


Made by Maya, Wall Deco, Patchwork | 68 Comments
 

azie mylt says ...
  maya.. thou u kata u tak pandai melukis, but this work has proved maya punya bakat mcm artis.. cuma karya dilahirkan di atas kain bukan di atas kertas.. keep it up girl !! i like all three !!!

Reply | Posted on 1/12/2010 8:56:56 AM
 
maya replies ...
  thanks kak azie.. terharu saya baca komen kak azie pagi-pagi ni.. ni yang buat lagi semangat nak buat ni.. hehehe..

Reply | Posted on 1/12/2010 9:14:40 AM
 

Myza replies ...
  Sila cek emel. Hehe.

*kalau tak de, cuba tgk kat spam

Reply | Posted on 1/12/2010 2:41:06 PM
 

Myza says ...
  Nak tempah boleh? ;p

Reply | Posted on 1/12/2010 9:11:37 AM
 
maya replies ...
  saya takut kalau tempah tak jadi sama cam ni.. sebab main buat je kan.. kalau nak, amik yg ni ler.. atau yg dah siap sebelum-sebelum ni.. kalau nak betul, email saya eh.. my7710[at]yahoo.com

tq myza!

:D

Reply | Posted on 1/12/2010 9:16:19 AM
 

Myza replies ...
  Eh, silap letak reply lak.
Sorry ;p

Reply | Posted on 1/12/2010 2:42:24 PM
 

maya replies ...
  haha.. no prob!

Reply | Posted on 1/12/2010 3:57:58 PM
 

zila says ...
  cantik..cantik..
very tiny little small cute thing... size 10R kan cik maya? sure batang pokok tu halus btol... cik maya mmg kreatif & sabar orgnyer.. heee... can't wait to see it on the wall... cepat2 amik drill to & drill sendiri.. heee...

Reply | Posted on 1/12/2010 9:17:09 AM
 
maya replies ...
  tq tq zila!
10R tak laa kecik sangat sebenarnya.. 10" x 12".. hehe..

Reply | Posted on 1/12/2010 9:21:08 AM
 

rina says ...
  aku nak 1 set... plg suka yg pokok tu. giler cunnnnnn

Reply | Posted on 1/12/2010 9:39:25 AM
 
maya replies ...
  terima kasih banyak2...
dan... sila buat sendiri.. :P

Reply | Posted on 1/12/2010 3:58:43 PM
 

tinihani says ...
  kelas kan maya... comel santa yg love n pokok tu... buat bebanyak.. nanti leh wat galery show plak. :)

Reply | Posted on 1/12/2010 9:45:38 AM
 
maya replies ...
  haha.. gud idea tu.. macam syok je ade galeri sendiri kan..

~berangan mode on~

padahal baru siap 3 helai..

Reply | Posted on 1/12/2010 3:59:34 PM
 

fathiah says ...
  creative nya akak!! sabar nye laa akak buat benda2 halus gini..passion ek :)

Reply | Posted on 1/12/2010 10:01:10 AM
 
maya replies ...
  gitulah perkataannya kot.. bila dah suka, lautan api sanggup ku renangi.. hahahah

Reply | Posted on 1/12/2010 4:00:23 PM
 

alviana says ...
  wow.. this is very very cute!

Reply | Posted on 1/12/2010 10:04:07 AM
 
maya replies ...
  thanks alvi!

Reply | Posted on 1/12/2010 4:00:42 PM
 

wannur says ...
  urrrhhhhh...cantik sgt!!!yg pokok tu sgt2 cantik!!

Reply | Posted on 1/12/2010 10:16:52 AM
 
maya replies ...
  uurrhhh... mekasih.. mekasih...
rinduuu nak naik buaian kat pokok...

Reply | Posted on 1/12/2010 4:01:17 PM
 

Makcik Rehan says ...
  Alahaii... ni yg buat makcik tak sabar2 nak rembat mesin jahit pulok ni.
Hurrmm..kena berjimat cermat utk tahun ini pulaklah supaya awal thn depan dpt beli mesin jahit. Hasil jimatan tahun lepas sudah beli oven dan mixer yang tak seberapa.

Oh alangkah syiok kalau lakiku kayooo....

sila kelik-kelik iklan makcik 18 kali sehari. pleaseee... muahahha

Reply | Posted on 1/12/2010 10:30:34 AM
 
maya replies ...
  alahaiiii... cepat-cepatlah beli mesin jahit.. tapikan... untuk yg ini jahit tangan pun ok... hahahaha....

Reply | Posted on 1/12/2010 4:02:35 PM
 

jaja says ...
  sapa kata tak cantik?piece of art tu! saya paling suka dengan yg pokok dan buaian tu. mcm ada cerita. saya suka, suka sangat.

Reply | Posted on 1/12/2010 10:30:54 AM
 
maya replies ...
  hihi.. tq jaja..
a'a kan.. cam sunyi je buai tu kosong takde orang kan....

Reply | Posted on 1/12/2010 4:03:50 PM
 

mushroom says ...
  sumpah sgt cantik..dah tukar jadi ijau neh sbb jeles!

Reply | Posted on 1/12/2010 10:58:43 AM
 
maya replies ...
  tq tq!
alamak... lari.. lari... takut.. incredible hulk dah datang

Reply | Posted on 1/12/2010 4:04:27 PM
 

kaezrin says ...
  maya aku nak jugakkkkkkkkkkk

Reply | Posted on 1/12/2010 11:10:32 AM
 
maya replies ...
  kekekeke.... ym aku

Reply | Posted on 1/12/2010 4:04:50 PM
 

anasfadilah says ...
  suka pokok itu dgn buaian itu juga!

suka sangat..

tutorial ada?hehehhe

Reply | Posted on 1/12/2010 11:23:41 AM
 
maya replies ...
  tq dilla...
tutorial takde lah.. sebab just gunting2 kain perca.. pas tu susun-susun atas kain lain.. pastu jahit-jahit ikut suka... dah siap, pas tu susun2 kain coklat jadi bentuk batang dan ranting pokok... & tambah buaian..

cam tu jer lah... takde buat ukuran2 pun..

Reply | Posted on 1/12/2010 4:06:30 PM
 

MyBotanG says ...
  Wow!!! love the latest creation..very creative indeed..

Reply | Posted on 1/12/2010 12:27:28 PM
 
maya replies ...
  tq mybotang! :D

Reply | Posted on 1/12/2010 4:08:10 PM
 

Yati says ...
  Maya, cantik pokok dan heart tu. Macam paper collage kan, cuma ni kain collage. Err, ke ada istilah lain untuk ni. Ni some kind of patchwork art jugak kan? Sangat kreatif...!

Reply | Posted on 1/12/2010 12:36:12 PM
 
maya replies ...
  tq! haha... saya tak tau lah istilah dia apa... tapi memang macam paper collage lah..

yg saya tau, ade nama crazy patch yg macam bentuk love saya buat tu.. search lah kat google pasal crazy patch..

Reply | Posted on 1/12/2010 4:58:01 PM
 

sue says ...
  Uuuu..sangat abstrak gambo pokok tu..i like it...sies dah gantung nanti mesti chantikkkk......

Reply | Posted on 1/12/2010 3:34:04 PM
 
maya replies ...
  tq tq! wahhh.. ni yang tak sabar nak gantung nih...

drill.. drill.. mana drill.... kekekeke...

Reply | Posted on 1/12/2010 4:09:08 PM
 

faridah says ...
  ya allah..maya cantiknye kerja tangan maya...geram betui..ni yg bagi semangat nak buat juga tapi tak sekreatif macam maya..huhu alhamdulillah maya dianugerah kan dengan bakat dan idea yg sungguh bernas...geram tengok yg pokok tu.cantik betuiiiii

Reply | Posted on 1/12/2010 3:39:15 PM
 
maya replies ...
  tq faridah..

ni yg rasa nak buat lagi ni (perah-san-tan), walaupun frame dah habis nak kene beli frame baru kalau buat pun.. pastu tak tau nak letak mana pulak... hehehehhe....

sebenarnya kan, hasil kerja fida laaaaaaagiii banyak yang cantik-cantik...

Reply | Posted on 1/12/2010 4:11:34 PM
 

jita says ...
  cantiknya.....paling suka pokok tu........

Reply | Posted on 1/12/2010 3:40:17 PM
 
maya replies ...
  mekasih jita...

yg pokok tu jadi lepas saya berhempas pulas masa mula-mula buat dengan yg dua pertama tu... kira sepatutnya menjadi lebih baik laa kan.. alhamdulillah...

Reply | Posted on 1/12/2010 4:13:27 PM
 

misa says ...
  woooow wiiie... mabelooos.. mabeloooos...

Reply | Posted on 1/12/2010 4:41:30 PM
 
maya replies ...
  tenkiues.. tenkiuessss.... :D

Reply | Posted on 1/12/2010 4:58:42 PM
 

d u r a says ...
  maya, seriyes gila cantik neh..

ya pokok tu paling cantik dan paling misteri. "a story told"

Reply | Posted on 1/12/2010 4:55:33 PM
 
maya replies ...
  haha.. tq..

saya baru abis bace "garden spell".. cerita pasal pokok apple yang misteri.. sape makan buah apple tu, dia boleh nampak perkara terbesar yg akan jadi dalam hidup dia pada masa depan.. huhu.. & pokok tu pandai sayang & jeles juga... huhu...

Reply | Posted on 1/12/2010 5:00:14 PM
 

arni says ...
  BIG *CLAP CLAP* very CANTIK!!

Reply | Posted on 1/12/2010 9:32:14 PM
 
maya replies ...
  TQ arni!!! :D

Reply | Posted on 1/13/2010 12:44:56 PM
 

sharifah says ...
  salam maya... memang a piece of art.. kakpah pernah buat bg gift kat sis in law... tapi tak dak buai... hihihi .... keep it up k

Reply | Posted on 1/13/2010 7:27:44 AM
 
maya replies ...
  tq kak pah.. oo.. kak pah pernah buat eh... scrap kak pah mesti banyak kan.. sure seronok bila nak buat sbb banyak pilihan kain...

Reply | Posted on 1/13/2010 12:48:47 PM
 

Ummi says ...
  Wah! Cantiknya... esp pokok tu
Nampaknya ramai yang suka pokok tu :)
Sis memang kreatif...
Pegang kain semua menjadik
Teruskan berkarya

Reply | Posted on 1/13/2010 8:29:15 AM
 
maya replies ...
  mekasih ummi...
sekadar buat apa yg saya tahu..
byk lagi yg saya tak tahu.. ;)

Reply | Posted on 1/13/2010 12:49:28 PM
 

Zura says ...
  WOW! cantik sangat mai!! aku suka all three, very-very beautiful! ko ni mesti sangat sabar orangnya...i still feel patchwork is the most difficult thing to do. syabas my fren!! :)

Reply | Posted on 1/13/2010 9:00:56 AM
 
maya replies ...
  tq my fren... :D
rasanya the most difficult tu tak kot.. sbb takde rules & tak risau kalau salah jahit pun... cume.. the most leceh + renyah tu sangat iyer...

Reply | Posted on 1/13/2010 1:26:38 PM
 

Farha says ...
  Sangat creative.. saya punya kain perca ada byk x tau nak buat apa.. You give me an idea supaya tak buang mcm tu je.. sayang kan.. Good job maya.!

Reply | Posted on 1/13/2010 11:14:54 AM
 
maya replies ...
  tq farha..
buat yer... saya nak tengok gak.. hihi

Reply | Posted on 1/13/2010 1:27:35 PM
 

adah says ...
  cantik nyerrrrrrrrrr!!

Reply | Posted on 1/14/2010 6:55:36 AM
 
maya replies ...
  tq adah!!!!

Reply | Posted on 1/15/2010 10:55:12 AM
 

pianina says ...
  mmg sgt cantik & abstrack...saya nak buat juga la..tp tak kreatif mcm maya...kena bertenang & brfikir...

Reply | Posted on 1/14/2010 11:42:16 AM
 
maya replies ...
  tq pianina... buat je insyaallah jadi.. pastu jgn lupa tunjuk kat saya yer.. :D
gud luck!

Reply | Posted on 1/15/2010 10:56:16 AM
 

ct as says ...
  salam ziarah...
superb la...kreatif sgt2...suka..suka..& teringin nk buat jugak...hmmm..

Reply | Posted on 1/14/2010 3:46:54 PM
 
maya replies ...
  salam ct as.
mekasih2.. sillah buat.. jgn lupa tunjuk kat saya yer.. :D
seronok nak tengok orang lain buat benda yg sama minat..

Reply | Posted on 1/15/2010 10:57:30 AM
 

Som says ...
  Saya sangat sukerrrrrrrrrrrr pokok awak!!
Musti buat satu.. musti buat satu ni... try to make it exactly like yours... err boleh ka? hehehe

Reply | Posted on 1/15/2010 12:40:50 PM
 
maya replies ...
  iya somm.. terima kasih...
sila2.. nak buat yg laaaagi cantik pun di alu-alukan... hehehe

Reply | Posted on 1/15/2010 2:07:58 PM
 

ILikePaperCutting says ...
  gorgeous, very spring feel. You are so good in patchwork.

Reply | Posted on 1/15/2010 4:57:55 PM
 
maya replies ...
  tq dear...

aa.. actually i'm new in patch work... just to try out new thing.. thanks for dropping by.. :D

Reply | Posted on 1/15/2010 10:30:43 PM
 

wani says ...
  amboiiii depa...lama tak berkunjung,rupanya dh siap pokok dgn buai lagiiiii..oh sungguh jelesnyaaa...pandai sunggoh kawanku ni...cantikkla maya

Reply | Posted on 1/16/2010 8:34:30 PM
 

Aneesah says ...
  Ha'ah, tgk tiga2 sekali lagi lawa, nampak colour scheme yg berbeza, and the theme as a whole. :D Very sweet. Aneesah pernah buat "gambar" pakai kain ni but with felt la, it's slightly easier, but on a wallet. Buat wall-hanging pun best jugak, maybe I'll try it one day. ^^

Reply | Posted on 1/19/2010 12:20:19 AM
 

zar says ...
  wah, I suka pokok & buai tuh... u soooo creative.. ^_^

Reply | Posted on 2/10/2010 4:36:19 PM
 

alimrans says ...
  wah, cantik la..boleh x ajar cmner nk buat? based nye kain jugak ke? then dijahit again ek?

love it so much especially pokok berbuai tu...:)

Reply | Posted on 3/17/2010 12:56:37 PM
 

aina says ...
  hi,akak..saya berkenan sgt ngan wall deco akak..nk beli tp xtau macam mane..

Reply | Posted on 4/22/2010 3:08:34 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 16 + 6 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server