HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

wall deco
Saturday, January 09, 2010
Posted on 5:00:50 PM | 7 Comments

sebenarnya, dari dulu saya teringin nak letak gambar-gambar di dinding-dinding (banyak sangatlah dinding) dengan hasil tangan keluarga sendiri walaupun sedar diri tak pandai melukis. tapi.... sebenarnya itu bukan masalahnya. cantik adalah subjective. tapi, entah ler... tak terbuat-buat pun. tak reti nak start kat mana pun iya. tunggu anak-anak saya besar nanti ade kelas lukisan kat sekolah, saya mintak lah salah satu dari hasilnya. :P

saya ingat, sebab saya failed bab painting, saya nak try lah guna kain, sebab itu je yang saya tahu. saya mulakan yang kecil-kecil dulu, dan di tempat yang tersorok. kan kata hari tu saya nak hias dinding bilik jahit saya sikit. jadi saya beli 3 frame kosong bersaiz 10R. satu dah siap. inilah hasilnya.

simple jer kan. tapi saya suka (mati ler puji diri sendiri).

dah siap hari tu lagi. tapi sebab saya tak berkenan dengan satu corak kain ni (kain tu cantik coraknya, cuma tak masuk bila digabungkan), jadi saya buka balik dan letak kain lain.

sebenarnya ini yang kedua. yang pertama tak siap lagi sebab percubaan saya untuk buat yang lebih advance sikit padahal skill masih ditahap basic. maka saya tinggal yang tu sebab lama betul nak siapkan, jadi saya siapkan yang ni dulu..

ok.. tunggu yang satu lagi nanti yer... nak siap dah...


Made by Maya, Wall Deco, Patchwork | 7 Comments
 

Maryaaa says ...
  sweetnye, simple but sweet. nak tgk yg lain bleh?

Reply | Posted on 1/9/2010 7:14:16 PM
 

fawa says ...
  maya...nice fabric frem tu...
maya suh la aiman lukis apa2 karekter yg dia suka dan frem...kanak2 mereka melukis dgn penuh keaslian mengikut apa yg mereka tahu...cantik @ tak belakang kira...cubalah!

Reply | Posted on 1/9/2010 8:05:06 PM
 
maya replies ...
  aa.. for now, saya just bg elman conteng-conteng pada buku jer.. belum ke water color semua tu.. kekeke... nak kene beli rain coat dulu.. hahaha...

Reply | Posted on 1/10/2010 8:03:04 PM
 

papakeechee says ...
  very good idea la ... later on in life when i feel nak menyemak dinding rumah boleh buat cam tu kan ... hehehe thanks ^_^

Reply | Posted on 1/9/2010 10:10:03 PM
 

wani says ...
  hmm kreatipjgk cemtu,takterpikir pulak .bagus2,1 idea padaku hheehhee...

Reply | Posted on 1/10/2010 3:26:01 AM
 

maya says ...
  tq semua..

i'm glad kalau ini boleh bg idea pada kamu semua...
sama-samalah kita menyemakan dinding rumah kita yer.. :D

Reply | Posted on 1/10/2010 8:01:36 PM
 

mizzy N says ...
  so comel kak!

Reply | Posted on 1/14/2010 5:20:42 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 7 + 5 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server