HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

AJL 24
Friday, January 08, 2010
Posted on 8:48:21 AM | 21 Comments

Satu-satunya sebab saya kena tonton AJL 24 Ahad malam ni, kerana pembukaannya adalah persembahan dari Dato' Siti Nurhaliza. Nasib baik terdengar kat HotFm tadi. Kalau tak mesti tak tengok, atau kalau tengok pun mesti dah tinggal separuh sebab tekan-tekan remote Astro pukul 10 malam. (Nak tahu no 24 tu pon buat research kat blog MIO sebab tahu dia ada buat entry AJL sebelum ni. Haha.. Tq! Tq!)

Dan saja nak bagitau, lagu kesukaan saya sepanjang zaman adalah lagu Isabella (tanpa dipengaruhi cerita Isabella atau Fenomena ya). Pada saya lagu tu sangat hebat. Melodinya, suaranya, liriknya.. segala-galanya. Walaupun saya bukan dalam golongan yang gilakan Search, dan walaupun kesukaan saya adalah Siti Nurhaliza.

Jom kita naikkan semangat AJL. Apa lagu yang paling kamu suka?


Corat-Coret, Kisah Saya | 21 Comments
 

meandbaby says ...
  lagu yuna...best...
lagu isabella....lagu yang menyengat..kalau dengar lagu ni automatic teringat zaman-zaman kat ATPN....

Reply | Posted on 1/8/2010 9:51:21 AM
 
maya replies ...
  ah.. macam lupa lak yuna masuk akhir ya? ok ok.. akan tunggu sampai yuna.. itu ler.. masa tu kita F1 kan.. huhu... baru nak kenal asrama..

Reply | Posted on 1/8/2010 9:53:10 AM
 

rina says ...
  aku minat lagu... hrmmm jap buat research dulu tgk lagu mana yang masuk. ok ok.... lagu pakai buang stacy. hahaha

Reply | Posted on 1/8/2010 11:10:25 AM
 
iamja replies ...
  Hahahhah.. aku pun tak tahu apa2 pasal AJL termasuk AJL ke bape nak2 senarai artis@lagu utk peringkat final nie. Hahahha.. Thanks Maya.. info utk aku pada hari jumaat menjelang hari Ahad ini.

Lagu pakai buang - Stacy best gak. masuk ekk.. Tapi aku tau sket.. Akim masuk gak kan.. :)

Dato Siti ada.. ok.. sure menaikkan semangat dan memeriahkan suasana. Yang penting naik mood gak la.

Reply | Posted on 1/8/2010 11:42:56 AM
 

maya replies ...
  rina: oo... pakai buang eh? isk.. buleh tgk show dia ni.. sambil2 tgk show anak sendiri...

ja: haha.. ja, jarang2 aku advance dr ko ni... mungkin sbb ko dah bz sangat sekarang nak handle 3 hero kan.. huh! ja.. aku sangat kagum dgn ko lah..

itu lah tadi.. sib baik tetibe tadi nak tukar hot sbb dengan sy nyanyi lagu lama giler... terus dengar fbi sebut ct.... & supaya aku tak terlupa.. kene tanda kalendar sini...

jom kita tengok sesame... buleh sms-sms.. atau sambil2 melangut depan fb.. kekekek

Reply | Posted on 1/8/2010 1:51:28 PM
 

jaja says ...
  saya sejak dah kawen ni (5 taun lepas) dah tak berapa nak ikut perkembangan dunia hiburan ni. terikut2kan hubby saya la ni,sebab dia jenis yg skema. tak berapa minat dgn muzik, bising katanya. chanel kegemaran pun History, Discovery.. gengar radio pun, light & easy dan sesekali IKIM fm. saya, bila terdengar lagu best, baru sibuk nak googling guna lirik yg masih melekat kat kepala. tapi bila maya kata ada ct kat AJL nanti, komfem saya pun nak tengok sama. sebab saya pun peminat siti, semua lagu dia saya suka nyanyi biarpun sampai semput, sebab suara siti tinggi menjulang.

ewah, ni komen yg paling panjang, sikit lagi nak saing tuan punya entri, haha...

Reply | Posted on 1/8/2010 11:50:11 AM
 
maya replies ...
  kan.. mungkin sebab faktor umur kot... kakakka.. ok, itu saya lah.. jaja masih muda.. jadi dah tak berapa nak ikut sgt dunia muzik tu... asek2 dok ingat lagu2 lama zaman kita muda2 dulu kan...

wah.. kita samalaa minat siti.. hahahha.. i like.. ade baru ni lagu ct ngan kris dayanti, tajuknya amarah.. adoi... macam bunyi robot pun ade.. tapi best..

takpe jaja.. komen panjang2 pun saya suka.. :D

Reply | Posted on 1/8/2010 1:54:10 PM
 

rina replies ...
  aku dengar cam pelik jer lagu duet tu. skali dengar ala2 lagu drama ning n 2 anak didik dia tu. tp byk2 kali dengar pun aku x baper nak suka lg lagu tu...

Reply | Posted on 1/8/2010 3:56:16 PM
 

maya replies ...
  haha.. aku baru dengar 2 kali kot.. tapi agak pening dengar muzik dia.. cam ting tong.. tapi best

Reply | Posted on 1/8/2010 4:01:19 PM
 

m-i-o says ...
  bencinta! bencinta!

i lap u faizal tahir :P

whoot whoot :P

dan sebenarnya yuna - i loikeee your style la yuna. very the sempoi :P

Reply | Posted on 1/8/2010 12:22:01 PM
 
maya replies ...
  lagu ape tu? faizal tahir ke? kekekke... tapi kalau awak kan, saya mesti teringat liyana jasmay tu jer... hehe.. jgn mare..

yeah.. mari kita sandarkan harapan pada yuna yer..

dan sebenarnya ku mengharapkan di sebalik senyumanmu itu..
kau jua... merindui aku...

Reply | Posted on 1/8/2010 2:00:48 PM
 

iamja replies ...
  cakap pasal liyana jasmay.. ko tahu tak.. bapak dia ngan bapak aku sepupu beb. aku baru tau. adeh.. mmg aku dah dicop keluarga artis hah.

Reply | Posted on 1/8/2010 3:46:55 PM
 

maya replies ...
  oh.. ye ke ja? kira ko 2 pupu lah ngan dia eh.. kekekke... tak jauh tu.. sekarang dia laa kan yg berlakun si pari2 tu kan..

senang ler pas ni kalau nak tdtangan artis, buleh cari ja... hahaha..

Reply | Posted on 1/8/2010 4:00:12 PM
 

wan says ...
  aku dha lama x ambik pot AJL... err soalan x berjawab sbb tak pasti lagu apa yg masuk.. tp rasa mcm nak tgk jugaklah..

Reply | Posted on 1/8/2010 1:32:08 PM
 
maya replies ...
  aku pon..
pot pun aku tak amik masuk AJL.. kekeke...
jom2 kita tengok2 sambil santai2..

rasanya last yr aku tengok gak kot... tapi sekerat jalan jer.. x ingat.. esoknya tau result kat fb.... hehehhe.. fb rules..

Reply | Posted on 1/8/2010 2:03:04 PM
 

diesha says ...
  ermm konpem la kene tengok ni..kalau dah Dato' Siti ade..sah la channel lain kene banned dan kenela tengok CSI sebelah siangnya..hehe..soklan tutakdapat jawab..sbb saya tgk AJL hanya kerana ct..hehe

Reply | Posted on 1/8/2010 2:08:25 PM
 
maya replies ...
  oh lagi sorang saki-baki peminat dato' ct nih.. ingatkan lepas dia kawen dato' k tu ramai berpaling tadah... kekekeke...

Reply | Posted on 1/8/2010 4:03:15 PM
 

gee says ...
  harus tgk ajl nih. bnyk artis muda + baru yg msk kan. kalo lagu aku suka yuna.. tp stacy pon suka sbb dance dia bertenaga.. dan bila opening nya siti, harus terpacak dpn tv nnt. ~ kena make sure baju2 sek anak dh siap gosok before ajl start! hahahha ~

Reply | Posted on 1/8/2010 4:31:42 PM
 
maya replies ...
  a'a kan.. ahad malam nak kene setel semua isnin nak sekolah... kekeke... pastu boleh tepacak dpn tv sampai tetido..

Reply | Posted on 1/8/2010 6:02:18 PM
 

nidji says ...
  bak kater amy sendiri... berbaloi2

Reply | Posted on 1/8/2010 4:55:26 PM
 
maya replies ...
  ya.. berbaloi2

Reply | Posted on 1/8/2010 6:02:59 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 15 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server