HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

vintage, katanya...
Wednesday, December 23, 2009
Posted on 11:42:00 PM | 5 Comments

orang kata practice make perfect...

ni gambar asal

dan ini setelah di touch-up.

ok. bukan saya yang discover pun. saya ambil dari tutorial ni:
http://veerle.duoh.com/blog/comments/photoshop_vintage_effect/

ataupun, kalau mahu lagi senang, boleh download file action di sini:
http://photoshop-stock.deviantart.com/art/Vintage-Effect-Ps-Actions-100468287

nota kaki: pasal pokok jambu kat background belakang tu. takde sapa pun teringin nak panjat. baik anak-anak saya, atau anak-anak buah saya. kalau kita masa kecik-kecik dulu, suka sangat panjat pokok..... lain betul budak sekarang.


Scrapbook, Tutorials, Photography | 5 Comments
 

kakZana says ...
  Maya, kalau sapa-sapa yg teliti, bila tengok kasut si Elman dah tau dah gambar ni di'vintage'kan... anyway, color vintage kat gambar yg ditouch-up tu mmg sangat-sangat 'convincing'... sekali tengok mcm gambar awal-awal 80an...

Reply | Posted on 12/24/2009 4:30:54 PM
 
maya replies ...
  bukan takat kasut tu jer kak zana.. ben-10 pun x wujud lagi mase awal 80-an tu... hahaha...

Reply | Posted on 12/24/2009 5:46:55 PM
 

lyein says ...
  aku dh klik, pastu tatau nk wat ape..kena d/load ke ape erk?? wakakaka..tiba2 plak sengggg

Reply | Posted on 12/28/2009 11:57:06 AM
 
maya replies ...
  hahahha.. hat atas tu tutorial.. ko kene ikut step by step lah guna photoshop..

yang bawah tu action file.. kene download.. pas tu bukak ikut photoshop jugak...

Reply | Posted on 12/28/2009 11:59:33 AM
 

indah says ...
  nice!

Reply | Posted on 11/21/2012 1:53:48 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 3 + 5 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server