HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

sea breeze
Wednesday, December 16, 2009
Posted on 12:07:55 AM | 16 Comments

...eh! boleh ke sea breeze? boleh jer lah hoh!
walau pun warnanya agak keterangan.


baju yang sama pattern dengan yang sebelum ni (tapi takde skirt). layan jer lah sementara saya tengah suka kan. padahal potong kain sama-sama dengan yang pink tu. cuma yang pink tu siap dulu dan dah show off dulu. padahal asal idea datang dari yang biru ni.


sebenarnya lama dah saya dok merenung kain-kain ni sambil berkira-kira bila mereka akan bersatu. saya ambil keluar, dekat-dekatkan. puas berangan, saya letak atas meja mesin jahit. 2-3 hari lepas tu masukkan balik ke dalam peti. takut berhabuk. ada dekat 5 bulan saya berkeadaan begitu. berulang-ulang. saya tak ingat beli kain ni di mana ya? adakah yang dikirim di bandung itu ya? memang tak ingat. berangan saja dah 5 bulan. nak jumpakan pasangan lagi mungkin ada dalam 5 bulan juga.

akhirnya...

alhamdulillah, saya sangat bersyukur kepada Yang Maha Esa, menemukan saya dengan hari rajin. sampai juga akhirnya.

siap boleh buat dua.


harap-harap yang akan memakai baju-baju ini dapat memakainya bersama-sama dan saya sempat shoot juga.

jangan musnahkan harapan saya ya.

harap-harap.


Made by Maya, Top N Bottom, Dahlia Dress | 16 Comments
 

haida says ...
  haa.. dah start menjahit mesti nak jahit lagi kan.. tapi kalau angin malas dah dtg memang belek2 kain jelah.. :-) cantik warna baju ni

Reply | Posted on 12/16/2009 1:34:13 AM
 
maya replies ...
  mekasih kak haida...
itulah.. bila dah start jadi bersemangat lak... harap2 boleh teruskan momentum..

Reply | Posted on 12/16/2009 1:29:39 PM
 

Ina says ...
  Hai Maya Salam perkenalan. Cantik la jahitan Maya. Saya ada cedok tutorial dari sini. So saya nak ucapkan T.kasih banyak2.

Reply | Posted on 12/16/2009 6:57:13 AM
 
maya replies ...
  hi ina,
salam perkenalan..
no hal.. saya suka bila ade org guna tutorial tu.. ;)

Reply | Posted on 12/16/2009 1:30:25 PM
 

ibtisamfarah says ...
  Kak maya..cantik baju tuu..saya baru dpt anak pompuan..nakwat sgt dress macam ni..apa tips in terms of sizing ek? takut terlonggar ke..terketat ke..ada tips tak?thanks

Reply | Posted on 12/16/2009 7:46:57 AM
 
maya replies ...
  paling senang, ikut ukuran baju readymade yang paling sesuai ngan saiz dia... baju2 melly pun memang saya ikut baju readymade.. sbb saya memang tak pandai bab kira2 ukuran baju ni.. semua main belasah jer.. hehehhe...

yg penting, lebihkan 1/2" untuk basi kain.. tu je

Reply | Posted on 12/16/2009 1:32:10 PM
 

rina says ...
  bkn utk damia ke yg selai lg tu...

Reply | Posted on 12/16/2009 9:06:13 AM
 
maya replies ...
  eh.. ade order ke?
hehehhe

Reply | Posted on 12/16/2009 1:32:46 PM
 

d u r a says ...
  maya,
cantik!
kiut dan kemas.
saya juga berdoa agar Yang maha Esa menemukan saya dengan hari yang rajin dan tenang untuk menjahit. aminn

Reply | Posted on 12/16/2009 11:09:01 AM
 
maya replies ...
  aminnn...
tq dura!

Reply | Posted on 12/16/2009 1:33:09 PM
 

ummi izah says ...
  memang cantiklah maya..gud job

Reply | Posted on 12/16/2009 11:58:39 AM
 
maya replies ...
  tq ummi izah!

Reply | Posted on 12/16/2009 1:33:31 PM
 

Zura says ...
  mai, cute sangat! aku memang minat betul pink and blue together, too cute!

Reply | Posted on 12/16/2009 12:15:54 PM
 
maya replies ...
  kan kan.. sbb tu aku selalu dok telek2... suka ngan kombinasi kaler dia.. tapi tak terbuat2...

Reply | Posted on 12/16/2009 1:34:19 PM
 

papakeechee says ...
  waaaaaaaaah!!! pandai nya!!! color combo sgt menarik walaupun the kain lain pattern ... excellent!! ^_^

btw i link back to ur blog ya ... thanks ^_^

Reply | Posted on 12/17/2009 9:39:55 AM
 
maya replies ...
  tq! tq! tq!

Reply | Posted on 12/17/2009 11:18:05 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 8 + 8 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server