HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

kisah amily
Monday, November 23, 2009
Posted on 10:04:41 PM | 19 Comments

bangun saja dari tidur, amily mahu mandi
siap mandi, mahu pakai baju sendiri
pakai seluar sendiri
tidak mahu ditolong

turun tangga sendiri
pakai kasut sendiri
masuk kereta sendiri

sampai saja di sekolah, mahu turun kereta sendiri
gendong beg warna pink sendiri
terkedek-kedek masuk ke sekolah bila gate dibuka

walaupun mama gembira amily sudah belajar berdikari
tapi hati mama sebak kamu tahu?
sebab kamu yang paling kecik
mama masih rasa amily macam baby

semakin hampir rasanya tarikh luput trick-trick mama yang sekarang ni
cepat sangat rasanya amily belajar menjadi dewasa


Corat-Coret, Anak-anak Kita, Kisah Saya | 19 Comments
 

wani says ...
  maya..sebenarnya bila saya baca apayg maya tuliskan tu,saya lagi sedih sebabnya saya jarang sekali rasa nikmat tu, sebulan sekali je dpt rasa semua tu...mandikan anak,pakaikan baju,suap makan,main dgn dia,tido dgn dia..kerana anak saya yg kerinting mcm emily tu dh dkt 8bln dikg,saya kejasyif maya,...susah nak cari pengasuh yg betul2 sanggup jaga anak...sapa tak saya ng anakkan...hisk hiskk

Reply | Posted on 11/23/2009 10:51:43 PM
 
maya replies ...
  alahai wani... sorri sangat buat awak rasa sedih... takpelah.. insyaallah.. mesti ade hikmah atas pengorbanan wani tu.. terus tabah yer..

Reply | Posted on 11/23/2009 11:57:54 PM
 

wani says ...
  tapi sekurang2 bila baca gelagat mely terubat jugakla sedih tu..raya ni pun kita takbalik kg,sebab dapat off 1 hari je...krismas nanti baru balik(terbalik kot le pulak,apanak buat masa tu je dapat cotinye hehe)tapi takpa la nak wat cemana, munkin ada hikmah dan smuga 1hari nanti dapat jgk saya jaga anak saya sendiri...

Reply | Posted on 11/24/2009 12:03:14 AM
 
maya replies ...
  oh.. insyaallah.. satu hari nanti.. amin..

Reply | Posted on 11/24/2009 9:00:11 AM
 

rina says ...
  sebijik cam damia skang. cuma bangun pagi... mandi tu jarang2 sekalilah berlaku. hehehe.

penah sekali... diapers pn dia nk pakai seniri tau. huhuhu terkial2 dia dibuatnya.

Reply | Posted on 11/24/2009 8:59:34 AM
 
maya replies ...
  amily pun kalau buleh diapers pun nak pakai sendiri.. cume tak pernah success jer... anak pompuan memang camtu kot.. :D

Reply | Posted on 11/24/2009 9:01:51 AM
 

inna says ...
  alahai sayunya akak baca entri maya kali ni.......
walau apa pun waktunya akan tiba juga...mereka tetap akan jadi dewasa...takpe la maya masih muda...boleh dapat baby lagi.....hehe

Reply | Posted on 11/24/2009 2:48:18 PM
 
maya replies ...
  itulah kan kak.. makin lama, makin dekat waktunya.... saya ingat nak tunggu amily besar dulu, rupenye cepat betul besar.. :p

Reply | Posted on 11/24/2009 8:51:35 PM
 

Myza says ...
  Ya betul.. saya pun sama.
Rasanya Amily sebaya ngan my dd, Nuryn.
Next year 3 tahun kan?
Nuryn now dah tak pakai diaper, bercakap bukan main petah lagi. Memang dah mcm budak besar.
Juga dah pandai minta itu ini. Semalam minta pergi kedai. Bila tanya nak beli apa, dijawabnya "nak beli yang sedap tu".
Hahaha.. tak tahulah apa sebenarnya.

Reply | Posted on 11/24/2009 3:00:50 PM
 
maya replies ...
  hehehe... dalam pale dok bayangkan yang sedap tu, tapi mulut tak reti nak sebut...

a'a sebaya.. aug next year, 3 tahun lah. tere nuryn dah tak pakai diapers.. amily pakai lagi, mak dia malas nak ajar lagi... hehe..

Reply | Posted on 11/24/2009 8:53:18 PM
 

gee says ...
  sama mcm ape yg aku rase... cpt doang membesar. irsyad ade masa takmo pakai diapers dah, beriya2 nak pakai suar saje. bila ajak ke toilet tanak! tanak! 2 mins lps tu dh 'selamat' dpn pintu rumah. hmmm.....

Reply | Posted on 11/24/2009 7:56:52 PM
 
maya replies ...
  kan gee kan... rasenye baru je kite peknen ramai2 ari tu.... amily ade gak kes gitu... sekarang pun kadang tu kene tunggu 5 minit lepas mandi baru jinak nak pakai diapers...

Reply | Posted on 11/24/2009 8:54:44 PM
 

meandbaby says ...
  hmmmm...bila renung muka sidobot saya tu..rasa macam cepat benar dia besar...hari tu saya teringat masa tgk abang naik pentas amik hadiah..pun perasaan yg sama...teringat tak tido mlm menjaga dorang...skang dah pandai menjawab..hush...
erk...dah tim nak kena tambah lagi sorang kot...

Reply | Posted on 11/25/2009 8:57:37 AM
 
maya replies ...
  huhu.. sadis kan.. tapi tu lah yg buat manusia keep producing.. hehehe... tapi.. cemane pun, akan sampai juge masanya bila diorang membesar semua.. tak dapat bayangkan...

Reply | Posted on 11/25/2009 11:04:12 PM
 

salina says ...
  ermm...tu tanda amily dh bersedia menjadi KAKAK...

Reply | Posted on 11/25/2009 11:02:08 AM
 
maya replies ...
  one fine day.. insyaallah.. :D

Reply | Posted on 11/25/2009 11:04:42 PM
 

lian says ...
  hye kak... =) do have a visit to lilstitchy.. we got fabrics sales there! =)
love- lian

Reply | Posted on 11/25/2009 11:24:44 PM
 

melor says ...
  Anak melor pun mcm tu. rasa mcm baru smlm kita lahirkan dia . alih2 smua mahu buat sendiri. rindu lak zaman baby ye.

Reply | Posted on 11/26/2009 7:34:14 PM
 

mizzy n says ...
  membesar seperti johan

Reply | Posted on 11/30/2009 4:05:49 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 7 + 5 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server