HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Salah satu penyakit mental
Thursday, November 12, 2009
Posted on 12:09:57 AM | 8 Comments

"Berdasarkan laporan dari Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine, menonton TV dan bermain permainan komputer atau video dikaitkan dengan peningkatan tekanan darah dalam kalangan kanak-kanak."

"Pakar Psikiatri Universiti Sains dan Kesihatan Oregon, di Portland, Amerika Syarikat, Dr. Jerald Block, dalam tulisan editorialnya bertajuk Internet Addiction untuk American Journal of Psychiatry berkata, masalah penggunaan Internet kini sudah menjadi serius di seluruh dunia dan tidak mustahil suatu hari nanti ia akan dianggap sebagai salah satu penyakit mental."

"Malah sebahagian ibu bapa di China yang berhadapan dengan anak-anak yang ketagihan Internet sanggup menghabiskan kira-kira RM4,680 sebulan untuk merawat anak mereka di klinik yang dikhaskan oleh kerajaan untuk merawat ketagihan Internet."

Sumber:
Utusan Online
ICT Pa&Ma


Corat-Coret, Ceritus, Anak-anak Kita | 8 Comments
 

iamja77 says ...
  huhuhuhu... harus aku mengawal anak2 aku...

Reply | Posted on 11/12/2009 10:25:50 AM
 
maya replies ...
  merisaukan, kan.. kalau bace full article lagi menakutkan..

Reply | Posted on 11/12/2009 11:10:09 AM
 

inna says ...
  salam maya......

kak inna baca pun menakutkan bukan saje pada anak-anak....diri sendiri ni pun kena jaga-jaga juga...dah terlebih dose ni........:(

Reply | Posted on 11/12/2009 2:53:10 PM
 
maya replies ...
  betul... diri sendiri pun nak kene monitor gak.. habeh keje rumah tak siap karang..

Reply | Posted on 11/12/2009 4:54:42 PM
 

diesha says ...
  ermm ..jangan2 fb pon akan tersenarai..hehe....takutt kan...

Reply | Posted on 11/12/2009 3:52:04 PM
 
maya replies ...
  sah tersenarai diesha.. nama pun internet..

Reply | Posted on 11/12/2009 4:55:11 PM
 

cetot says ...
  hi maya.. nak tanyala.. awak punye website yg catalogue tu kan , guna wordpress ke blogspot ye?

Reply | Posted on 11/15/2009 7:51:46 PM
 
maya replies ...
  salam cetot.. ni tanya yg crazyartzone.com tu ke? yg tu sendiri bikin..

Reply | Posted on 11/15/2009 9:07:21 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 9 + 3 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server