HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Ribbon Bow
Saturday, October 31, 2009
Posted on 3:21:00 PM | 25 Comments


lama juga saya cari tutorial untuk buat ribbon bow yang cantik. tapi tak jumpa. entah betul entah tidak cara yang saya buat ni. saya dapat buat pun kebetulan masa buatkan reben untuk baju raya melly hari tu.

reben pun dah lama sangat saya beli. dan tiba-tiba hari ni rasa bersemangat nak buat. tapi tak jumpa lagi klip buaya yang sesuai. bila dah ada nanti, baru boleh dimodelkan.


Made by Maya, Ribbon, Hair Accessories | 25 Comments
 

kakZana says ...
  wow...! (meleleh air liur menengoknyer.. mmm, akak masih x reti nk buat ler... reti tengok jer...hee..hee..hee..)

Reply | Posted on 10/31/2009 8:26:07 PM
 
maya replies ...
  mule2 tengok kak.. lama2 buat.. :D

Reply | Posted on 11/1/2009 9:20:04 PM
 

fawa says ...
  cantik la...i likes it !!!

Reply | Posted on 10/31/2009 9:56:14 PM
 
maya replies ...
  meksih fawa..

Reply | Posted on 11/1/2009 9:20:21 PM
 

rina says ...
  nak nak nak nak nak nak...!!!!!

Reply | Posted on 10/31/2009 10:42:30 PM
 
maya replies ...
  ko ke mek yg nak?

Reply | Posted on 11/1/2009 9:20:48 PM
 

rina replies ...
  tak kiralah...

Reply | Posted on 11/2/2009 2:30:00 PM
 

maya replies ...
  tapi aku suka kira.. 1+2+3+4+...

Reply | Posted on 11/5/2009 7:34:55 PM
 

wani says ...
  wuiyooo dah pandai dh depaaaa....

Reply | Posted on 11/1/2009 8:27:47 AM
 
maya replies ...
  hihi.. takdelah pandai sangat pun..

Reply | Posted on 11/1/2009 9:21:15 PM
 

arninasir says ...
  waaa cutenyer... soooo sweetttttt....

Reply | Posted on 11/1/2009 8:29:28 PM
 
maya replies ...
  tq tq tq!

Reply | Posted on 11/1/2009 9:21:33 PM
 

Ibtisamfarah says ...
  waahhh..cantik..kak maya ni creative lah..

Reply | Posted on 11/2/2009 12:19:02 PM
 
maya replies ...
  mekasih Ibtisamfarah.. :D

Reply | Posted on 11/5/2009 7:33:38 PM
 

wan says ...
  cutee

Reply | Posted on 11/2/2009 4:15:00 PM
 
maya replies ...
  mekasih wan dot dot dot..

Reply | Posted on 11/5/2009 7:33:58 PM
 

Hani says ...
  maya.. bg email add eh utk stash swap

Reply | Posted on 11/5/2009 2:40:40 PM
 
maya replies ...
  thanks hani.. dapat gak saya join.. ;)

Reply | Posted on 11/5/2009 7:34:19 PM
 

aisya says ...
  salam maya...

waaa cantik tul la... saya dah lama teringin nak buat hair clip utk my doter... tapi kat mana ye nak dapat all the material like ribbon, clip dan sbgnya... search kat internet... kebanyakan material from oversea... kat m'sia mana nak cari ye... kalu maya sudi share kat mana nak dptkan material tu ok gak ...

Reply | Posted on 11/14/2009 8:56:16 PM
 
maya replies ...
  salam aisya..
ribbon ada yg saya beli online.. cari je kat craftzone-my.blogspot.com tu.. tu semua local.. ramai yg jual.. ade juga yg saya beli bila terjumpa kat mane2 kedai time jalan2 kat shopping complex tu.. clip plk.. saya guna klip yg biasa jumpa kat kedai tu jer.. online pun ade..

Reply | Posted on 11/15/2009 9:36:03 PM
 

aisya replies ...
  tq maya...
nanti aisya nak gi cari lah...

Reply | Posted on 11/23/2009 11:16:52 AM
 

sue amy says ...
  maya..saya masih gagal mendapatkan ribbon seperti di atas. sekiranya sudi berkongsi info dimana boleh daya dapatkannya....dah desperado dah ni...uhuk3.

Reply | Posted on 11/20/2009 10:35:15 AM
 
maya replies ...
  pi kat ikano..
kat level bawah sekali (P1) ade kedai balut hadiah... situ ade byk reben..

Reply | Posted on 11/20/2009 10:39:05 AM
 

nisa says ...
  Wowawee, riben sume tu comel sgt2, n suke sgt the second bows~

Reply | Posted on 1/13/2010 11:38:02 PM
 

Nadia says ...
  Salam
Kat mane ek nk dapatkan klip buaya tu. Ribbon dah ade tp puas saya carik kt Jb klip buaya tu tp takde. Klu online buley xbg name site dia? Tqsm:)

Reply | Posted on 12/3/2011 8:26:38 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 20 + 2 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server