HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Persiapan Raya
Sunday, September 13, 2009
Posted on 1:41:32 PM | 8 Comments

Persiapan raya saya biasa-biasa je. Hari ni saya ke The Store pagi-pagi (pagilah sangat) sebab tahu The Store yang selalunya lengang tu akan sesak hari-hari nak raya ni. Sungguh betul sangkaan saya tinggal 2-3 je parking, itu pun parking tak berbumbung kat atas bumbung. Pak guard pun dah jadi polis trafik. Sakan semua nak raya katanya.

Sebenarnya saya nak tukarkan baju melayu Elman yang saya beli minggu lepas. Tak perasan pulak anak bujang saya dah besar panjang kan. :P Sambil tu saya beli kasut. Haha.. tengok orang tayang kasut cantik-cantik kan, teringin pulak nak berkasut raya. Orang pakai wedges... nak jugak pakai wedges.. Amik ler.. walaupun beli kat The Store je... tu yang tak payah tayang kat sini tu.. Haha..

Teringin sebenarnya tadi nak singgah kedai manik.. walalala.... Tapi sebab fikir kalau nak buat, nak yang macam ni, hoho... cita-cita kene tinggi, jadi terkubur harapan. Sebab fikir-fikir, baju pun belum dapat, entah hari ni atau esok. Tailor nak shopping hari ni katanya. Yer lah dia pun nak raya jugak. Ada anak-anak jugak.

Kalau nak pasang manik bagai, mahu raya ke-10 pun tak tentu lagi siap bling-blingnya. Kalau saya beli je manik tu pun takut sama je nanti akibatnya dengan manik-manik tahun lepas. Tersadai di kotak yang mana entah antara kotak-kotak bahan jahitan saya tu. Haaaahh... Takde blink blink lagi lah baju raya saya kali ni...

Duit raya saya dah siap-siap masuk sampul. Betul kata Rina, tahun ni memang banyak sampul duit raya, berlebih-lebih. Yang tahun lepas punya pun ada lagi.. Biasanya saya sediakan sampul sikit je.. mana yang ada je.. lepas tu recycle sampul yang anak-anak saya dapat.. Nak buang pun sayang sebab cantik-cantik kan..

Kuih raya pulak, saya beli jer lah yang ready-made sikit. Macam kata Ja, orang bukan makan sangat kuih raya. Dahla balang saya tak lawa.. Hehe.. Akhirnya terbuang gitu saja.

Ok itu saja buat masa ni. Belum start packing lagi nih..


Corat-Coret, Kisah Saya | 8 Comments
 

tini says ...
  hah?!! nak start packing dah? bj raya x siap jahit lg nih? eh eh.. bengang sbb x dpt tumpang bonus yg suami x dpt pun x hbs lg ni. mcm nak mntk tunda raya lg 2 minggu jek

Reply | Posted on 9/13/2009 11:01:51 PM
 
maya replies ...
  belum packing lah tini.. hak hak.. kan kate belum tu atas tu..

elok gak bonus lepas raya... jadi boleh beraya bersederhana.. pas raya buleh enjoy.. hehe

Reply | Posted on 9/14/2009 10:25:13 AM
 

kak e says ...
  banyak sampel duit raya eekkkkk - kak e lak takde ni...

Reply | Posted on 9/14/2009 12:36:39 AM
 
maya replies ...
  lah.. takde ke kak e? saya ni sbb recycle.. tu yg tahun lepas punya pun banyak lagi.. yg pelik tahun ni.. beli barang computer pun dapat sampul duit raya.. hahahha.. sangat mengagumkan..

Reply | Posted on 9/14/2009 10:26:15 AM
 

iamja77 says ...
  Aku tak check sampul raya. Macam tak cukup je.. hahaha.. tapi kalau takde.. aku pi la kat Jusco beli sampul raya. Tah hape2 aku, boleh dapat free aku nak pi beli. Last2 sampul tu buang saje pun kan. Hahahahha.. Lagi seminggu nak raya ekk. Aku macam malas je.. teruk betul aku. Kes sbb aku tak larat la nie.

Reply | Posted on 9/14/2009 8:34:10 AM
 
maya replies ...
  tak pe ja... yg penting bukan sampulnya.. tapi isinya.. haha..

rehat banyak2 ja.. takpe.. orang peknen dimaafkan..

Reply | Posted on 9/14/2009 10:27:20 AM
 

meandbaby says ...
  oooo...semuanya dah siap mai...tinggal nak angkat beg balik je...nanti raya datang la rumah...

Reply | Posted on 9/14/2009 9:56:41 AM
 
maya replies ...
  hat mane ko bace dah siap semua wawa? belum lagi lah.. malas betul rasanya nak packing..

Reply | Posted on 9/14/2009 10:28:05 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 15 + 9 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server