HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Baju Raya Melly
Sunday, September 13, 2009
Posted on 1:28:20 AM | 16 Comments

Upppss...

Tadi ke tailor. Nak tanya baju saya dah siap ke belum. Belum rupanya. Jadi saya pegi ambik kain lebih jer lah. Kecewa gak sebab lebihnya sikit sangat. Tapi saya decide untuk cuba buat juga baju untuk Melly..

Lepas balik dari tailor saya tidur sebab demam. Lupa nak makan ubat masa sahur.. tanggung jer lah akibatnya. Kepala sakit ya amat. Lepas dah tidur rasa ok sikit. Terus potong kain. Payah juga nak potong, sebab saya tak pernah pulak buat gaun guna kain chiffon. Berenti kejap masak untuk buka. Sebab saya buka sorang, layan jer lah apa pun. Nak pegi param malas sebab badan still rase tak sedap lagi. Selera pun takde.

Lepas buka baru start menjahit.... Kepala pun dah ok sebab dah telan paracetamol. Nak jahit pun mencabar juga... Kain lembek kan.. pegang pun nak kena elok-elok jangan bagi senget. Padahal tetap senget-benget jugak saya jahit. Mana-mana batu yang ada pada laluan jarum nak kena buang dulu. Nak buat ropol pun punya lama dok mengorek batu permata dulu. Punya gigih, sampai laa ni (pukul 1 lebih dah) baru siap. Tuan empunya pun tak sempat try lagi sebab dah tidur.

Tapi silap juga, sebab tak pernah-pernah practice buat bahagian atas macam tu sebelum ni. Terus nak buat juga, tak jadi jugak yang macam diingini. Layan jer lah.. Ingat nak bubuh kain pink plain kat keliling antara badan dan skirt tu, tapi tak cukup kain. Sempat buat reben tu je. Nama pun kain lebih.

Jadi inilah hasilnya. Kain memang cukup-cukup saja. Ini pun belum test lagi kat Melly. Harap-harap tak pendek skirtnya.

Bolehlah sedondon dengan mama raya nanti...


Made by Maya, Dahlia Dress, Sewing Corner | 16 Comments
 

Wan says ...
  cantik... cantik..

Reply | Posted on 9/13/2009 5:57:44 AM
 
maya replies ...
  tq... tq...

Reply | Posted on 9/13/2009 6:25:19 AM
 

ainyisa says ...
  cantikla tu..pandai Maya guna kain yang lebih..dapat gak sedondon mak ngan anak... :)

Reply | Posted on 9/13/2009 8:16:51 AM
 

pianina says ...
  cantiknyer..pandainyer mak dia buat...

Reply | Posted on 9/13/2009 8:43:13 AM
 

syau says ...
  nice gown :)

bulan pose pon saya tak dapat menahan diri dari kejelesan..

Reply | Posted on 9/13/2009 8:52:17 AM
 

mamaizzya says ...
  cantiknyer...

Reply | Posted on 9/13/2009 8:53:16 AM
 

inna says ...
  salam maya...

alahai cute ya amat baju gaun tu...

kak inna ada juga intai2 baju kurung.. cantik2 corak fabrik koton yg maya gunakan..tapi sayangnya takde saiz utk anak kak inna ..dia dah 10 tahun..

Reply | Posted on 9/13/2009 9:19:05 AM
 
maya replies ...
  a'ah kak inna.. ade sampai 6 yrs je.. sbb hat saiz besar2 ni banyak kat kedai....

Reply | Posted on 9/13/2009 2:27:50 PM
 

gee says ...
  cantik! sgt cantik!

Reply | Posted on 9/13/2009 9:30:57 AM
 

kv says ...
  lawanya!!! Kagum! Kagum!
Tapi my doter tak suka dress bagai. Huhu..frust nya. Comel kan dak pompuan pakai gaun ropol2.

Reply | Posted on 9/13/2009 10:22:56 AM
 

maya says ...
  mekasih semua...
kalau belek betul-betul.. banyak gak cacat celanya... tapi layan jer lah.. haha..

Reply | Posted on 9/13/2009 2:26:27 PM
 

rina says ...
  agak2 melly pendek kasi damia boleh... muahahaha. aku suka design yg ni... berbelah lapis lagi... ala2 kek lapis ttalam keladi (mmg takde kaitan langsung)

Reply | Posted on 9/14/2009 8:55:05 AM
 
maya replies ...
  dah try dah.. sangat muat.. :P
ko buat ler satu kat damia.. takleh buat baju, buat ler kek lapis ttalam keladi..

Reply | Posted on 9/14/2009 10:53:15 AM
 

hasra says ...
  haha.. dah nampak dah baju rayanye..

Reply | Posted on 9/14/2009 10:39:32 AM
 

mizzy N says ...
  pasti sedondon yang berjaya, selalu tgk anak emak pakai baju kurung kain sama. ini pula anak comel bergaun, mesti lain daripada yang lain.

Reply | Posted on 9/16/2009 11:25:23 AM
 

How can I increase my height after 18? says ...
  I was able to find good information from your blog articles.

Reply | Posted on 9/2/2017 4:40:51 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 20 + 10 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server