HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Google Docs
Monday, September 07, 2009
Posted on 10:13:01 PM | 10 Comments

Saya pengguna tegar Google, walaupun sekarang saya dah jarang-jarang bukak Gmail, tapi tetap bukak (sebab tu kadang-kadang saya lambat dapat berita). Tapi search engine nya, adalah search engine yang paling saya suka. Google Reader pun selalu saya guna, Picasa, Calendar, YuoTube, Maps, etc etc... err.. Adsense dia lagi lah saya suka.

Tapi hari ni saya nak cerita eh, link kan pasal kelebihan Google Docs.

Buleh simpan nota kat situ, ada word processor di situ. Buleh buat spreadsheet. Boleh buat presentation. Semua online. Dan boleh di download dalam pelbagai format termasuk HTML, PDF atau Microsoft sekali pun. Upload pun buleh. Jadi tak payah takut tertinggal thumbdrive. Atau tertinggal laptop. Atau tertinggal netbook. Atau tertinggal iPhone.

Yang paling kewl, bak kata Kui, adalah form nya yang sangat berguna. Tak payah bukak banyak account semata-mata nak buat form. Cuma guna Google account sedia ada. Memang sangat mudah!

Mari-mari baca pasal form dia yang kewl tu di blog Kui.

Saya pun kenal pasal Google Docs dari blog dia tau.. Terima kasih Kui...


Corat-Coret, Not So I.T. | 10 Comments
 

kakZana says ...
  sama la kita, Maya...(sama tang pengguna tegar google, la... hee..hee..heee)

Reply | Posted on 9/8/2009 12:04:30 AM
 
maya replies ...
  heheheee... meh kita same2 kayakan uncle gugle

Reply | Posted on 9/8/2009 11:00:32 PM
 

kaezrin says ...
  AKU pengguna tergar google and google doc...at the moment duk track order cake buah dr situ..senang boleh check dr pc mana2..:P IT giller rasa..:P

Reply | Posted on 9/8/2009 6:32:27 AM
 
maya replies ...
  hahaha...
senang giler kan..

Reply | Posted on 9/8/2009 11:00:55 PM
 

wan says ...
  ooo ye ke.. pernah jugaklah dok mengodek2 google.doc.. tp tatau utk apa... hoho! TQ TQ TQ!

Reply | Posted on 9/8/2009 11:46:59 AM
 
maya replies ...
  samalah.. saya dulu gitu gak.. sib baik ade cikgu kui... bace dari start dia post dulu... tapi guna dulu sebulan baru letak sini... :D

Reply | Posted on 9/8/2009 11:01:47 PM
 

kui says ...
  oh glemer aku sat..heheh..

aku suka text processor dia, leh convert pdf senang.. takyah susah2 nak cocok thumbdrive ke,simpan je doc online kan.. pastu convert pdf..

tapi google mmg kewl la... emel dia pon tak byk spam, tak mcam Yahoo.. dah tak larat nak tgk emel yahoo

Reply | Posted on 9/8/2009 8:07:02 PM
 
maya replies ...
  hehe.. bukan memang dah selalu glemer ke kui?

mekasih banyak2 atas ilmu yg dikongsi ye kui... len kali kongsi le lagi...

aku gune email yahoo sbb pengguna tegar ym.. hahahah.. senang nak tau bile email masuk..

Reply | Posted on 9/8/2009 11:03:07 PM
 

ummizz says ...
  pengguna tegar google products gak..
mmg selalu guna google doc and books dia.. i like sgt2

Reply | Posted on 9/9/2009 9:24:45 AM
 
maya replies ...
  eh eh...
tak pernah pulak aku guna books dia... nanti nak tengok lah.. tq has

Reply | Posted on 9/9/2009 9:51:26 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 6 + 6 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server