HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Ads at Blog campaign
Wednesday, August 05, 2009
Posted on 8:14:05 PM | 2 Comments

... & give away.. yeah!

ada orang tanya, boleh ke buat duit dengan blog? macammana caranya? kenapa? sapa yang nak bagi kita duit tiba-tiba pulak?

ok. macam ni. bila kita ada blog, insyaAllah adalah pengunjung. itupun bergantung kepada cara kita mendapatkan pengunjung. setiap pengunjung adalah seorang pelanggan pada sesuatu produk. lagi-lagi kalau kita ada followers. ramai pulak tu. wah! bayangkan betapa banyak pelanggan yang dah datang ke blog kita, walaupun bukan pelanggan kita. sigh di situ.

bayangkan pulak, bukan setakat followers. ada pulak yang datang blog kita secara tak sengaja. contohnya kita diam-diam buat blog tiba-tiba ada kawan sekolah tegur, "eh! aku jumpa blog ko lah!" haha.. kan dah kira kantoi cam tu... hehe.. hai zura, salina, wawa, anaz, linda.. eh.. laa.. rase cam ramai sangat, 5 orang je rupenye.. sape2 yang saya tak sebut tu, jangan lupa tinggalkan pesanan ringkas di sini.. hehehe..

hah! tengok! tengok.. kan makin ramai tu...

mase ni lah, para peniaga mengambil peluang untuk mengiklankan barang mereka di blog kita yang ramai pengunjung tu.

kalau setakat blog tak glemer cam blog saya ni, bergantunglah saya kepada nuffnang dan google adsense. letak je code yang dia suruh letak tu, tunggu jer lah duit masuk lepas 5-6 bulan, tu pun kalau-kalau ade pengunjung baik hati nak tolong klik dekat iklan diorang.. hahhaa.. itu kalau ikut pengalaman saya lah. tapi jangan sesekali guna advertlets tu. memang menyesakkan. dan menyakitkan hati okeh...

ok. orang kata kalau nuffnang suruh review mana-mana produk, banyak juga hasilnya. itu ikut cerita orang lah. tapi tak pernah pulak nuffnang nak suruh saya review mana-mana advertisement. belum cukup glemer lah tu namanya. nuffnang pilih-pilih blog yang ramai pengunjung je. hehe..

dan jugak kan... satu lagi option, boleh organize iklan di blog sendiri macam yang fliffy buat nih... YAY!! memang bukan senang. tapi dengan usaha, dan sokongan kawan-kawan, insyaAllah boleh berjaya.

klik di sini untuk fun with fliffy

jadi... kalau kamu ada kedai, dan mahu mengiklankan produk kamu atau blog kamu di tempat yang menarik dan berwarna-warni dan sangat cantik dan comel, memeriahkanlah lagi blog fliffy dengan iklan-iklan kamu.. cepat-cepat..


Corat-Coret, Giveaways, Not So I.T. | 2 Comments
 

fliffy says ...
  salam maya,
thanks for the shout :)

goodluck on the lucky draw :)

Reply | Posted on 8/6/2009 10:34:24 AM
 
maya replies ...
  tq fliffy.. :D

Reply | Posted on 8/6/2009 4:28:43 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 1 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server