HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

nur kasih pulak dah
Tuesday, August 04, 2009
Posted on 11:10:00 PM | 23 Comments

sebab saya baca banyak sangat review yang best-best pasal nur kasih tv3 tu, saya pun cari lah di kaunter youtube tu. amik.. ade 10 episod gitu.. kalau dicampur-campur adalah dalam 400 minit bersamaan dengan 6 jam lebih. sempat juga saya habiskan hujung minggu lepas. kata jangan pegi mana-mana kan, lebih elok duduk di rumah saja dalam keadaan sekarang ni. padahal sebab en suami kerja malam maka kami pun macam selalu terkandas di rumah kalau tak balik kampung. lagi pun melly baru je baik demam..

nasib baik ada 10 episod je. kalau tak, mau pengsan suami saya tengok isteri dia dah melekat pada skrin macam digam dengan gam gajah...

dan nasib baik juga dah 10 episod dan dah ada konflik yang terungkai. kalau tak, dah 10 minggu agaknya jiwa saya merana tiap hari tunggu hari jumaat.

harus nanti bila balik kampung, saya jejak lokasinya dan terai amik gambar macam dalam cerita tu.. haha.. berangan! tak pe, cita-cita kena tinggi. tapi cita-cita tanpa usaha, takde makna juga kan?

hah? ape? 26 episod. adoi.. rupenye belum separuh perjalanan pun lagi.


Corat-Coret, Fiction | 23 Comments
 

kui says ...
  haha.. aku pon layan.. yg awal2 tu tak sempat lagi nak mendonlod...

sian aidil... melepas lagi..huhu...

//maya, yg tu takleh pon.. dia still run lah.. nape ek?

Reply | Posted on 8/5/2009 8:31:16 AM
 
maya replies ...
  hehe... itulah.. aku sebenarnya malas nak tejebak ngan citer bersiri ni.. tapi bile org sibuk citer kan.. dah tengok sikit nak tengok lagi..

errmm.. saya search pasal code kat wordpress.. tak buleh ropenye.. sila tengok di sini cemana nak buat: http://codex.wordpress.org/Writing_Code_in_Your_Posts

Reply | Posted on 8/5/2009 9:24:56 AM
 

rina says ...
  aku dh lama jatuh chenta sama itu NUR KASIH...

Reply | Posted on 8/5/2009 8:40:37 AM
 
maya replies ...
  hehe.. aku memang selalu lambat.. mcm tak tau.. huhu.. eh.. tu kat kampung aku laa tu..

Reply | Posted on 8/5/2009 9:25:41 AM
 

rina replies ...
  kg ko ke tu... memang tenang suasana. tatau bila aku nk jejak kaki kt kg ko maya. ajaklah aku... ajaklah.

Reply | Posted on 8/5/2009 10:42:30 AM
 

maya replies ...
  jom jom...
dari ari tu kate nak datang tak datang2 pun..

Reply | Posted on 8/5/2009 10:45:36 AM
 

rina replies ...
  ko x penah ajak2 gajah pun... slalu duk ajak2 ayam jer... hehehe

Reply | Posted on 8/5/2009 2:37:50 PM
 

maya replies ...
  barn buddy lom bagi bela gajah lah...
haha!

Reply | Posted on 8/5/2009 2:43:00 PM
 

farah.ikin says ...
  hai...kin ni silent reader ur blog...sebenarnya nak menyampuk pasal nurk sih...saya plak husband yg minat giler citer tu...mmg setiap jumaat tak lepas dok dpn tv...kalu terlepas mesti akan tgk dalam tv3.com.my...citer tu mmg touching dan jalan citer dia interesting...sebenarnya hubby mmg kaki tgk citer ... korean drama pun dia layan...hihihih

Reply | Posted on 8/5/2009 10:17:13 AM
 
rina replies ...
  aku nk reply boleh maya... hahaha. suami cik ikin ni bleh geng ngan tety nampaknya.

Reply | Posted on 8/5/2009 10:41:42 AM
 

maya replies ...
  farah..
tu laa kan.. cam bace novel je tgk citer tu.. novel selalu laa buat jalan citer cam tu.. :)

rina,
mustilah buleh.. penat tau letak link reply kat situ kalau tanak gune.. :P
syok leh reply2 kan.. kekekke..

Reply | Posted on 8/5/2009 10:47:05 AM
 

farah-ikin replies ...
  nak reply cik rina...hehehe...boleh jer nak geng...hubby i pun sporting, i pun sporting gak

Reply | Posted on 8/5/2009 9:07:04 PM
 

tini says ...
  eh eh.. mcm ketinggalan la plak. kat tv pkl brp cite tu? aiseh.. kn download nmpk gaya

Reply | Posted on 8/5/2009 11:22:25 AM
 
maya replies ...
  tini,
cepat2 kejar...
tv3, tiap hari jumaat 9:00 - 10:00 malam

Reply | Posted on 8/5/2009 7:25:56 PM
 

iena says ...
  Maya,
Alamak iena pun post & promote drama Nur Kasih ni. Suka sgt..... kalau novel la mesti iena sanggup bersengkang mata untuk habiskan membaca utk tau endingnya. Tapi drama bersiri nie kena la sabar menantinya.

Reply | Posted on 8/5/2009 12:59:01 PM
 
maya replies ...
  ahahaha..
same lah kite yer..
kalau bace novel, tak de laa terpendam perasaan lama2 cam ni.. aduhai..

Reply | Posted on 8/5/2009 7:26:54 PM
 

Maya says ...
  ramai yg cakap best, dan sekarang ko pulak.. aku dah lama tak mau menjebakkan diri dalam drama bersiri ni.. seram nanti kalau tak boleh ikut tetiap masa yg telah ditetapkan.. tapi sekarang dah canggih tiubanda ada kan..

Reply | Posted on 8/5/2009 10:12:37 PM
 
maya replies ...
  aa.. errmm.. mi maya mane eh?

Reply | Posted on 8/5/2009 10:22:01 PM
 

izue says ...
  hah!!baru sepoloh episod??jauh lagi la cite ni nampaknye

Reply | Posted on 8/5/2009 11:09:42 PM
 
maya replies ...
  itu lerr... bulan 11 kot baru abis.. amik ler..
harap2 citer dia buleh menten best sampai abis..

Reply | Posted on 8/6/2009 4:26:45 PM
 

ummizz says ...
  aku pun dah menjebakkan diri.. layan kat utube

Reply | Posted on 8/6/2009 3:57:15 PM
 
maya replies ...
  welkam.. welkam... hehe

Reply | Posted on 8/6/2009 4:27:06 PM
 

fawa says ...
  maya..i pun dah terjebak...dah 3 ari dok godek utube nak tgk dr mula...ha ha ha addicted lol...

Reply | Posted on 8/24/2009 4:26:11 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 12 + 5 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server