HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

eksperimentasi: patch-work dress
Tuesday, July 28, 2009
Posted on 7:51:45 PM | 11 Comments

tak semua yang kita harap tu menjadi seperti apa yang kita harapkan.

design ni datang out of nowhere. dan ianya tidak menjadi seperti yang saya bayangkan. sebenarnya ianya lebih cantik di alam imaginasi saya. :P

cadangnya nak buat patch work dress tapi taknak sama macam yang biasa kita nampak tu. mungkin ukurannya yang salah. atau kombinasi yang tak kena. atau tak tau apa.

walaupun saya dah nampak ketidak-jadiannya pada petengahan jalan, saya teruskan jugak. yer lah nak buat apa kan dengan baju separuh jalan. masa belum dijahit ropol tu lagi ler rase aiseh.....

bila dah siap ni, ok jugak lah.. buleh juga buat melly pakai di neseri. melly belum try lagi ni. dia demam hari ni. mane tahu kalau dipakai boleh elok pulak.. kan? kan?


Made by Maya, Dahlia Dress, Sewing Corner | 11 Comments
 

kui says ...
  kain yang base putih tu rasa macam tak berapa match kot... (pndai je aku komen,hehe)

Reply | Posted on 7/28/2009 9:06:26 PM
 

Wan says ...
  komen ikhlas aku, design dah cantik tapi kain tak berapa masuk. Walau begitu kalau agak2 melly tak sudi, Insyirah sudi jer, hahaha raya dah nak dekat kan

Reply | Posted on 7/28/2009 9:28:49 PM
 

sharifah says ...
  hi maya.. tak tau la napa.. hihi tapi kakpah suke la baju melly ni..nampak cute.... the colour a bit tak kene... tapi its ok..... next time mesti meletup patch dress u ni

:)

Reply | Posted on 7/28/2009 11:57:40 PM
 

Azie MyLT says ...
  Maya, rasanya dress sebelum ni pun bole dikira patchwork gaks kan..

for this dress, mungkin patchwork tu terlalu besar tak.. cuba kecilkan sket kain2 for patchwork tu disamping selitkan satu dua kaler2 attractive sket..

kih kih.. pandai jerk komen org, LOL !!!

Reply | Posted on 7/29/2009 9:09:05 AM
 

Jess says ...
  Agree with Azie, try smaller the kain, it will be perfect.

btw, this A-line dress is cute! one of my favorite too!

Reply | Posted on 7/29/2009 9:15:02 AM
 

kaezrin says ...
  aku tetap rasa cantik.

btw maya..adik aku berkenan ngan dress yg entry sebelum ni..dia nak tempah...nnt aku contact ko balik...

Reply | Posted on 7/29/2009 10:26:22 AM
 

Maz says ...
  Love it ! such a sweet dress

Reply | Posted on 7/29/2009 11:29:11 AM
 

zura says ...
  mai, kat mana yang tak jadi nye? i nampak comey je dress ni, the ruffles especially and topstiching tu nampak kemas sangat! try bagi melly model kan sure lagi cute!

Reply | Posted on 7/29/2009 12:23:36 PM
 

nurain says ...
  I suka... everything about the dress... combination of the kain... looks nice to me... terus kan menjahit ...

Reply | Posted on 7/29/2009 2:05:23 PM
 

diesha says ...
  suka..suka...saya pun suka....hehe....

Reply | Posted on 7/29/2009 2:48:56 PM
 

maya says ...
  thanks all, for the compliments & constructive comments... love u ols..

melly demam lagi.. tak boleh nak pakai.. mood tada baik.. mungkin pakai mase birthday dia nanti...

Reply | Posted on 7/29/2009 6:20:06 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 16 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server