HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

lagi tiered dress
Monday, July 27, 2009
Posted on 5:03:46 PM | 20 Comments

tak tau dah nak bagi nama apa kat dress nih.. haha

sama je konsep dengan dress sebelum ni. tapi ni versi pendek, paras lutut kalau cukup tingginya. sebab ni saiz 2 tahun, kalau melly pakai, bawah sikit dari lututlah. dan tier ke-3 tu pendek sikit dibanding 2 atasnya.

and yes. dress ni untuk dijual.

sebenarnya belum siap sepenuhnya. butang belum pasang lagi ni. padahal bajunya dah siap 2 minggu lepas. sekarang ada sindrom malas ambik gambar pulak sebab dah kurang nampak cahaya matahari...

kalau ada yang nak cuba buat, ni ada sikit tips. guna pattern tiered skirt yang saya link kan sebelum ni pada entry newbie tu. untuk bahagian badan, boleh ikut tutorial ni (boleh panjangkan sikit bahagian dada tu. kalau nak lagi advance, try buat bahagian badan ikut peasant blouse. cantumkan je skirt dengan bahagian badan. kalau sekali buat tak jadi, kali ke dua mesti jadi.

gambatte!


Made by Maya, Dahlia Dress, Kedai Saya | 20 Comments
 

zura says ...
  mai...comeynyer...the fabric combination tu yang best, very sweet pink colours :-)

Reply | Posted on 7/27/2009 7:07:15 PM
 

rina says ...
  sangat sweet ok...

Reply | Posted on 7/27/2009 8:26:50 PM
 

hanis says ...
  ye sangat sweet!

Reply | Posted on 7/27/2009 8:45:35 PM
 

maya says ...
  tq zura, rina & hanis...
;D

Reply | Posted on 7/27/2009 9:24:56 PM
 

deemumtaz says ...
  memang inspired betul la. lepas ni nak try buat lah jugak. best la maya ni x kedekut ilmu.

Reply | Posted on 7/27/2009 10:54:01 PM
 

Zety says ...
  alalala comelnya!!! geram tengok!

Reply | Posted on 7/28/2009 8:31:47 AM
 

Wan says ...
  Mmg santek lah maya...

Reply | Posted on 7/28/2009 9:12:23 AM
 

kaezrin says ...
  lawa amat..

maya kalau more ke brownish boleh ker custom made...

Reply | Posted on 7/28/2009 10:14:49 AM
 

erin says ...
  tetiber jer smangat untuk beli mesin jahit.... beekobar kobar..

Reply | Posted on 7/28/2009 11:04:39 AM
 

maya says ...
  dee,
buat jangan tak buat..

zety,
mekasih.. :)

wan,
macam lame tak bukak mesin jahit? hehehe...

kaezrin,
tq. tak banyak kain brownish laa.. kalau kumpul2 pun tak tau match ke tak..

erin,
hehe.. kene beli mase berkobar ni la.. hilang kobar nanti tak beli2..

Reply | Posted on 7/28/2009 11:25:03 AM
 

ainee si ketua pari2 says ...
  chumel giler

Reply | Posted on 7/28/2009 1:52:05 PM
 
maya replies ...
  thanks ainee si ketua pari2

Reply | Posted on 7/31/2009 11:26:12 PM
 

Maz says ...
  adorable! love all the fabric . I'd love to make one for my little girl.

Reply | Posted on 7/29/2009 11:42:44 AM
 
maya replies ...
  thanks maz.. share with us once done ya!

Reply | Posted on 7/31/2009 11:26:39 PM
 

nisa says ...
  Ni cantek K.Maya!~

Reply | Posted on 7/30/2009 9:06:35 PM
 
maya replies ...
  thanks nisa!

Reply | Posted on 7/31/2009 11:26:56 PM
 

Millie says ...
  Salam kenal..first time I singgah sini. Oh CraftZone punya blog tu u buat ye :)
I suka! And I like this dress too..cantik! Lagi cantik sebab cara u ambik gambar ni, siap gantung kat pokok lagi. Very creative!

Reply | Posted on 8/10/2009 6:13:14 PM
 
maya replies ...
  salam millie,
yeh.. tapi not really a blog.. takde update apa pun kat sana.. cuma list saje.. :D

tq for the compliment, & tq sebab singgah sini..

Reply | Posted on 8/11/2009 12:59:17 AM
 

cham says ...
  maya..cantik kain baju ni..bli kat mana ye...jelesnye....

Reply | Posted on 9/6/2009 9:23:44 AM
 
maya replies ...
  salam cham..
kain ni saya kirim kat adik saya mase dia ke bandung.. memang cantik2 dia bawak balik..

ramai gak yg jual online.. cham pegi ke craftzone-my.blospot.com tu.. ramai jual kain2 dari bandung/china/usa.. yg jual designer fabrics pun ramai.. gud luck!

Reply | Posted on 9/6/2009 9:38:56 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 4 + 7 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server