HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Catalog Style Blogspot Template
Thursday, July 23, 2009
Posted on 1:51:17 AM | 84 Comments

download | demo

dah lama saya nak buat catalog style (gallery style?) template ni. samaada masa tak mengizinkan, ataupun otak yang tak mengizinkan. suka tau otak ni malas-malas nak fikir. ramai yang tanya pasal template katalog di kedai saya. yang itu saya buat sendiri. from scratch.. lagi senang sebenarnya kalau buat dari kertas putih.

sebab tu saya terfikir nak buat template macam tu untuk blogspot.

tak tau mana datang kuasa hari ni akhirnya dapat juga saya siapkan. mungkin juga sebab banyak kerja dah setel, jadi sel-sel otak sedang gembira menari-nari, makanya mereka menjalankan tugas dengan baik dan happy.

nampak. macam orang mab*k pulak saya menulis.

ok. contohnya ada di sini. macam biasa, saya buat yang paling simple dan warna boleh diubah-ubah mengunakan "font and colors" tools yang disediakan. tapi mungkin tak banyak pilihan sangat sebab ade bahagian otak yang malas nak fikir panjang.

ada sedikit beza kalau browse guna internet explorer dan firefox. minta maaf awal-awal, saya mungkin tak dapat nak tolong banyak, tapi pasti ada kawan-kawan diluar sana yang boleh tolong kawan-kawan lain kan...

harap ianya bermanfaat. let me know if you like it! ;-)


Web Design, Blogspot Template, Not So I.T. | 84 Comments
 

jaja says ...
  thx so much maya sbb bagi template ni free. kalo kat luar, org dah boleh buat duit dgn jual benda ni je...sy mmg plan nak buat style gini ni,ko memang best la!

Reply | Posted on 7/23/2009 7:05:59 AM
 

kui says ...
  wah simple n nice.. aku pasti akan guna..hehehehhe.. thanks maya

Reply | Posted on 7/23/2009 8:18:05 AM
 

ummi365 says ...
  This is good maya, well done!!

Reply | Posted on 7/23/2009 11:11:29 AM
 

jannah says ...
  may..i like it very much....leh jadi sumber rujukan untuk my website....beli domain tak wat pape pun lagik

Reply | Posted on 7/23/2009 12:32:23 PM
 

zana says ...
  Maya, kalau akak berjaya bukak kedai online, insya Allah, akak akan guna kan template maya ni... Semoga Allah murahkan lagi rezeki Maya sekeluarga... Amin...

Reply | Posted on 7/23/2009 12:40:17 PM
 

Maz says ...
  Maya...Thanks for sharing this terrific template. I will certainly find a good use for it :)

Reply | Posted on 7/23/2009 2:36:13 PM
 

syime says ...
  hi maya.. what a nice template. well done!
anyway, sy dh try2 template ni tp ada problem.
link xberfungsi.. maksudnye bila letak cursor kt word yg spatutnye link (cth 'more..'), nothing happen.. hihi.. is there something wrong?

Reply | Posted on 7/23/2009 4:00:03 PM
 

Yati says ...
  Nice...!
Thanks for sharing, Maya. :)

Reply | Posted on 7/23/2009 4:56:04 PM
 

nisa says ...
  Salam K. Maya, thank you so much for sharing the template,,memang sgt2 menghargainye,.. Nnti nka bukak online shop akan gune template nih..wah,,boria la semua,haha

Reply | Posted on 7/23/2009 5:04:10 PM
 

Sheila says ...
  Salam...

Thumbs up Maya... macam tau-tau aje akak tengah mencari tempat untuk online catalog... Apa kata orang, pucuk dicita, ulam mendatang...

Thanks a lot..

Reply | Posted on 7/23/2009 7:01:12 PM
 

maya says ...
  thanks all..
silalah try..
let me know if anything...

untuk syime,
so far saya takde experience macam tu pun.. lagu syime dapat br url lagi elok.. boleh saya tengok.. :)

Reply | Posted on 7/23/2009 8:42:52 PM
 

anasfadilah says ...
  thanks kak maya for this template :)

Reply | Posted on 7/23/2009 10:37:11 PM
 

iamja says ...
  tumpang lalu sat...aku juga doakan semoga murah rezeki maya.. bagus ko!!!

Reply | Posted on 7/24/2009 8:19:08 AM
 

diesha says ...
  hehe meh saya pon nak doakan maya jugak sebab baik hati sangat share ngan kita..tenkiu maya....

Reply | Posted on 7/24/2009 12:57:13 PM
 

diesha says ...
  napa takleh donlod..nak jugak.....

Reply | Posted on 7/24/2009 1:08:10 PM
 

syime says ...
  boleh rupe2 nye.. ntah mana silap smlm.. :)
anyway, thanks again maya! (halal ek nk gunapakai.. ;))

Reply | Posted on 7/24/2009 2:47:22 PM
 

diesha says ...
  hehe sapa yer leh bantu saya..da donlod winzip takleh bukak huhu..please email sya ainashcdsha@yahoo.com.my

sori ...sya buta IT...

Reply | Posted on 7/24/2009 10:34:29 PM
 

cetot says ...
  memang hebat.. first time tgk terus jatoh cinta.. thanks for making this free. hehe

Reply | Posted on 7/28/2009 12:18:58 AM
 

cetot says ...
  by the way maya, u punye guna wordpress ke?

Reply | Posted on 7/28/2009 12:23:07 AM
 

maya says ...
  syime,
yep.. halal as long as untuk diri sendiri atau utk bantu kawan2..

diesha,
yg tu saya pun tak tau nak komen..

cetot,
saya punya tu bukan wordpress. yang tu saya coding sendiri.. ;D

Reply | Posted on 7/28/2009 1:15:47 AM
 

Ben aka Cik Punggok says ...
  OMG comel nya catalog ni Maya, I love it...

will try to use it...nanti siap i forward to u again yeay! u r my supergirl

Reply | Posted on 9/3/2009 10:19:53 AM
 

sLeEpy says ...
  salam maya.. mintak keizinan nak guna template ek.. kagum ajek tgk online katalog nih

Reply | Posted on 9/14/2009 2:44:05 PM
 

anz says ...
  tq maya coz share ilmu...saya dah cuba buat tapi camne nak dapat 3 gambar dalam satu baris? saya punya cuma 2 gambar dalam satu baris...agaknya saiz gambar saya besar....atau ada sape-sape boleh bantu?? tq!

Reply | Posted on 10/4/2009 9:28:40 AM
 

yokoyopoyo says ...
  aaa suka suka suka ini template, simple dan to the point. saya mintak pakai template ini ekk.. tq very much for making it free ;)

Reply | Posted on 10/8/2009 1:44:22 PM
 

ayu says ...
  terima kasih kak utk template ni.saya gun autk blog baru saya..nanti sy bg link^^

Reply | Posted on 10/9/2009 12:50:25 PM
 

fathiah says ...
  thank akak for this tamplete..sgt suka..sy guna utk my new site..sila laa jeguk2 sana ye :)

Reply | Posted on 11/23/2009 11:27:59 AM
 

Cik Kema says ...
  Salam

Maya, cik kema guna pakai template maya utk create new shops kat mscraftshoppe taw. Ada sedikit ubah suai yg cik kema wat utk kesesuaian blog. Harap Maya benarkan.

Terima kasih byk2 maya

Reply | Posted on 2/9/2010 3:30:30 AM
 

Noor says ...
  salam maya...I hope u don't mind if Akak guna template ni utk kedai online akak nanti..
thanx so much for the template..semoga Maya terus dimurahkan rezeki kerna berkongsi ilmu dgn kita..

Reply | Posted on 2/21/2010 7:42:50 PM
 

mikylayna says ...
  salam kak Maya
minta kebenaran ye guna template ni...
mcm cik kema, sab pun akan edit2 sikit...

mekacih sgt sbb berkongsi ilmu

Reply | Posted on 2/22/2010 9:56:25 AM
 

ibu alya says ...
  salam...maya...saya mohon izin utk gunakan templete ni yer...thanks 4 sharing...

Reply | Posted on 2/22/2010 1:37:30 PM
 

anis says ...
  salam kak maya, sy gune ye template ni ntok catalog blog sy..thank u so much for sharing..

Reply | Posted on 2/24/2010 12:22:14 PM
 

SekociNorlie says ...
  Alhamdulilah, thanks maya for this template...sangat2 dihargai...

Reply | Posted on 3/2/2010 12:00:08 PM
 

NureL@NC says ...
  Salam Maya....
Thank u so much for the brilliant template...
Minta izin guna yer...sgt sesuai katalog template ni...
we love it....Moga Maya & family di limpahi rahmat Allah...Amin....
Salam kenal dr NurelL's Craft Team...

Reply | Posted on 3/4/2010 10:20:47 PM
 

Ummi says ...
  Salam Maya;

Jatuh hati dengan template Maya. Minta izin guna template tersebut ya. juga mohon kebenaran untuk tambah mana-mana yang sesuai dengan blog ummi ya.

terima kasih

Reply | Posted on 3/18/2010 4:11:23 PM
 

ummi ummu says ...
  maya...suker sgt template maya buat ni...tahniah utk maya dah dpt membantu rkn2 semua gunapakai template ni...nak mntk izin eks pkai kat blog sy nnt...
semoga maya & family dilimpahkan rezki yg melimpah ruah...

Reply | Posted on 3/23/2010 12:13:03 PM
 

Yana Craft says ...
  Salam Maya... thanks coz sudi2 share tamplete baru ni.. cantek sangat.... sy rase nak minta kebenaran tuk guna tamplet ni di katalog saya nanti. boleh ye maya.. TQ so much... :)

Reply | Posted on 3/28/2010 12:16:07 PM
 

Roslina says ...
  Salam Maya, terima kasih banyak2 kerana sudi share template ni. Sangat berguna! Nak mintak izin guna template ni boleh?

Reply | Posted on 4/7/2010 6:45:50 PM
 

Syaaz says ...
  As'kum...

Kak Maya, Syaaz guna pakai katalog kak Maya utk blog Syaaz...
Halalkan erk...
time kaseh byk2, moga Allah swt berkati n limpahi rezeki utk k. Maya sekeluarga.

t ada masa jengukla blog kiter yer...
time kaseh daun keladi skali lg....hehehe

Salam....

Reply | Posted on 4/18/2010 2:55:22 AM
 

Apek says ...
  Salam maya..

saya nak minta izin utk guna template maya
tapi sampai sekarang saya tak berjaya
saya ni baru saja nak berjinak2 dgn dunia it ni

Reply | Posted on 4/23/2010 7:12:58 AM
 

lisahamzah says ...
  slm kak maya,
nk tanya, pc/notebook sy xleh bukak format xml...mcm maner yer?

Reply | Posted on 5/10/2010 1:42:45 PM
 
maya replies ...
  tak yah bukak.. upload je terus..

Reply | Posted on 5/10/2010 2:55:38 PM
 

maz says ...
  thanks dear maya, mtk kebenaran mggunakannye. masih menggodek2 utk adjust :)

Reply | Posted on 5/12/2010 3:32:58 PM
 

ABC Craft says ...
  Hi Kak Maya. Boleh sy guna template ni? Terima kasih banyak2 kak sbb share benda ni. Sangat2 berguna.

Reply | Posted on 5/13/2010 11:27:59 AM
 

nuyui says ...
  salam maya... nak mintak izin guna template catalog nih yek.. kalau tak izin bagi tau ek.. eheheeh.... ilmu yg berguna... terima kasih kerana berkongsi....

Reply | Posted on 5/18/2010 8:50:06 AM
 

qirmumtaz says ...
  lalu kat sini terjumpa template yg dah lm sy idamkn..sy amek ek..tq, thanks a lot!

Reply | Posted on 7/11/2010 7:44:18 AM
 

azee says ...
  salam maya, nak guna gak template maya ni..tq for sharing ye ..tp camne ye...azee ni xpandai sgt it ni..

Reply | Posted on 7/14/2010 1:12:58 PM
 
fazilah replies ...
  Salam. Bagus template nih, saya minta izin guna? Tak sabar nak cuba.. thanks a lot, saya hargai usaha maya.

Reply | Posted on 2/11/2011 2:20:12 AM
 

salwa says ...
  hai...tqvm
looking for this template for so long..
im using it yea.. come visit us k..
tq again..

Reply | Posted on 8/19/2010 2:42:27 PM
 

zaihan says ...
  sis minta izin guna templete nih yer ;)

Reply | Posted on 8/24/2010 9:50:55 PM
 

Mama Kaykay says ...
  SaLam Maya...

Minta izin guna tempLate ni jgk yer.. dah lama sgt mencari... huhuhu... Mekaseeh bebanyak kerana sudi berkongsi... :D

Lot's of Luv,

**~ Mama Kaykay ~**

Reply | Posted on 9/18/2010 9:38:55 PM
 

LeAnn Ngui says ...
  Maya, Thank you so much for the template, love love love it, and it really help alots, Thanks again Maya for your kind hearted. :)

Reply | Posted on 10/25/2010 8:23:23 AM
 

FARAHANNA RAHMAN says ...
  kak...camner nak bagi gambar center n gambar kat dalam post tu cam jaja kraft...tlg lah kak...anyway...tqvm coz bg free template niey...

Reply | Posted on 11/1/2010 6:45:45 PM
 

Asma says ...
  Maya. mekasih byk2 utk template ni... Dh lama cari.. Huhu..
Tak sabar2 sy nk guna...

Reply | Posted on 11/11/2010 1:59:43 AM
 

ezkraf says ...
  salam..maya,minta izin utk guna template ni...lama dh cr..thanks 4 the info..

Reply | Posted on 1/23/2011 12:35:13 AM
 

fazilah says ...
  Salam. Bagus template nih, saya minta izin guna? Tak sabar nak cuba.. thanks a lot, saya hargai usaha maya.

Reply | Posted on 2/11/2011 2:20:36 AM
 

Nys says ...
  salam.. nak tanya jugak.. macam mana tukar warna kotak2 setiap post tu sbb bila letak bground, tulisan jadi tak nampak

Reply | Posted on 2/13/2011 11:06:54 PM
 

hus_y says ...
  xleh guna pun Maya???
mcm mna nk guna template ni? confuse sy.
tlong gtau cara2nya ye. email me, hus_y@yahoo.com

Reply | Posted on 2/14/2011 4:00:37 PM
 

SYAHIRAH HANI MOHAMED ALI says ...
  hye maya..

suka sangat nk buat katalog ni..tp dah puas cuba tp x reti2..hope ajar saya..owh plezz...by email yer. hanie862000@yahoo.com

Reply | Posted on 3/23/2011 12:47:51 AM
 

adillaharun says ...
  Thanks for sharing. May Allah bless U.

Reply | Posted on 4/6/2011 9:52:55 AM
 

nissa says ...
  salam maya..sy nak mintak izin utk guna template katalog ni...tp mcm mana erk...dah download tp x bleh bukak...harap maya dpt bantu..tq

Reply | Posted on 5/3/2011 10:43:54 AM
 

nissa says ...
  terima kasih maya..sy dah dpt buat dah....tq..tq...tq...

Reply | Posted on 5/3/2011 3:03:13 PM
 

aimi says ...
  assalamualaikum kak maya..tq for this template sis..=)

Reply | Posted on 5/4/2011 9:56:02 PM
 

kuza says ...
  salam k.maya.tahnks 4 sharing..mintak izin nk guna template yer..macih2..:)

Reply | Posted on 5/26/2011 11:53:19 PM
 

Vintage Instinct says ...
  maya...sye dah doenload, tapi takleh buka...camne ye?

Reply | Posted on 5/30/2011 9:42:55 AM
 

sue says ...
  salam maya..saya nih dah btl berkenan dgn templete yg dicipta oleh awk nih...chomel sgt n sagt kemas..suke banget!
leh x lau nak download??...tapi cmner nk guna ek?.xretilah..huhu...minta tlg maya...

Reply | Posted on 7/1/2011 12:21:20 AM
 

sue-ada says ...
  knp bila download, yer guna IE?
xleh ke klu nk guna mozilla?

Reply | Posted on 7/7/2011 1:10:09 PM
 

siti says ...
  saya amik template ni yek.. tq..semoga dimurahkan rezeki

Reply | Posted on 7/12/2011 1:42:43 PM
 

Nidya says ...
  Best, best.. terima kasih Maya..

Reply | Posted on 7/18/2011 1:17:58 PM
 

mal says ...
  salam kak maya. thanks a lot bagi guna this template for free. mal mohon izin guna utk blog shop baru mal ya. thanks again! :) love you! moga dimurahkan rezqi.

Reply | Posted on 8/3/2011 5:07:36 PM
 

Beadjules says ...
  Hi. TQ for sharing your template. Saya suka pasal nampak kemas dan menarik.

Cuma saya nak mintak tip, macam mana nak kasi gambar post supaya tak kena crop dan besar sikit... Also nak kasi gambar tue appear kat tengah2 kotak.

Harap Maya dapat bantu. Terima Kasih.

Reply | Posted on 8/9/2011 6:46:01 AM
 

niza says ...
  Tq for sharing. request for permission to use your lovely template. Thanks again.

Reply | Posted on 10/18/2011 2:24:03 PM
 

shieda says ...
  hai maya....
thanks for kongsi template catalog on9 nie bersama-sma crafter yg lain free plak tue. Shieda nak minta izin utk mggunakan nya tp sampai skrg x tahu camne nak guna. Bleh mnta tlg jasa baik maya email pg shieda cara2nya at cda.craft@yahoo.com

Reply | Posted on 10/25/2011 1:30:56 PM
 

dayana says ...
  salam kak maya. saya nak minta izin nak guna template ni...tp saya xreti mcm mana nak upload. please help....sgt mengharapkan bantuan. tq.

Reply | Posted on 1/18/2012 9:02:03 AM
 

nurul hidayah says ...
  salam kak maya.saya minta izin utk guna template ini.sgt terpikat melihat blog jajakraf.atas perkongsiaan nya baru saya tahu atas hasil design akak.harap ia nya membantu bisnes saya.time ksh...

Reply | Posted on 7/11/2012 2:02:10 PM
 

adinie says ...
  Hi Maya, mohon izin guna catalog blog template maya. tengah belajar memahaminya. newbie ya amat.

Reply | Posted on 10/13/2012 8:51:53 PM
 

Queriena says ...
  Salam kak maya..mohon halal yer nak guna template...terima kasih banyak2..:)

Reply | Posted on 10/19/2012 1:48:24 PM
 

naidah says ...
  salam kak maya. terima kasih banyak buatkan template catalog ni. saya guna untuk blog bisnes saya juga :)

kalau kak maya tak keberatan, saya nak bertanya sikit pasal template ni sbb gambar saya tak jadi center mcm yg kak maya punya dan juga background dia. dah banyak kali saya try edit tapi tak berjaya.

Reply | Posted on 1/4/2013 10:12:31 AM
 

Johny Adikusumah says ...
  Ijin download boleh Maya?

Reply | Posted on 8/11/2014 7:53:20 PM
 

dhian kartika says ...
  dear maya,may i use this template for my online shop? i really love it..

Reply | Posted on 9/24/2014 2:30:08 PM
 

eko says ...
  nice template .thx

http://siperban.blogspot.com/

Reply | Posted on 11/7/2014 10:38:56 PM
 

Ariono says ...
  Ijin pake gan :)
makasih looo

Reply | Posted on 11/16/2014 11:30:31 AM
 

lufias says ...
  minta izin guna boleh?tp dh try x boleh.. :-(

Reply | Posted on 12/19/2014 4:21:29 AM
 
maya replies ...
  terima kasih sebab mencuba template ni. saya tak sure template ni masih boleh digunakan atau tidak. Template ni dibuat pada tahun 2009, which is 5 tahun lalu dan blogspot dah banyak berubah since then. harap maklum.

Reply | Posted on 12/29/2014 9:44:04 AM
 

Amirah says ...
  thanks kak maya!!!

Reply | Posted on 1/11/2015 11:09:00 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 19 + 5 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server