HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

apa kes
Wednesday, July 15, 2009
Posted on 1:11:52 AM | 19 Comments

banyak yang saya abaikan akhir-akhir ni. termasuklah baca paper pun dah kurang. tapi tadi suami saya suruh baca satu berita. katanya, kesian muda-muda dah kena hukum gantung sampai mati.

saya baca. sedihnya rasa membayangkan perasaan mak dan ayahnya bila hukuman dibacakan. dan bila dia merayu-rayu berkata dia tak bersalah. sayunya. dan bila saya tahu peguam belanya seorang yang sangat handal, saya tahu memang betul-betul kesnya tak dapat diselamatkan.

puncanya tidak disebutkan. tapi saya rasa, bila kes melibatkan remaja, biasanya melibatkan remaja yang kekurangan kasih sayang. lagi-lagi bila disebut nama tempat kejadian. tambah lagi melibatkan pasangan kekasih.

betul-betul saya mahu tahu, dan pakcik google menemukan saya pada blog-blog kawan-kawan serumah mangsa. nyatanya saya silap. lagi tragis ceritanya. memang patut mereka dihukum gantung. lagi-lagi bila saya dapat tahu mangsa sangat disayangi famili, kawan-kawan dan guru-guru. apatah lagi bila membaca blog, terasa dekat, bukan seperti membaca paper. walaupun saya masih tak tahu puncanya.

entah di mana akal manusia yang sanggup mengambil nyawa manusia lain tanpa belas kasihan. bongok betul.


Corat-Coret, Ceritus | 19 Comments
 

aimi says ...
  sy pn dh bc blog2 kwn2 dia. apa yg bleh drumuskan, adalah sgt BONGOK dan BODOH 2org manusia tsebut! sy dh emo skang...!!

Reply | Posted on 7/15/2009 8:26:44 AM
 

hanis says ...
  maya...bg ler link blog kawan2 dia tu...nak baca. aku baru tau kes ni, giler ketinggalan. thanx sbb bgtau hehe

Reply | Posted on 7/15/2009 8:47:26 AM
 

maya says ...
  sila baca di sini: http://dextrike.blogspot.com/2008/10/re-post-in-memory-of-juliana-al-fatihah.html

dan di sini: http://sazwan57.blogspot.com/2009/07/alhamdulillahkes-arwah-dah-selesai.html

Reply | Posted on 7/15/2009 9:16:47 AM
 

Wan says ...
  aku dah baca.. sedihnya.. Naudzubillah.. bunuh sebab nak samun, tak ke tak de otak.

Teringin nak tengok rupa Juliana tu..

Reply | Posted on 7/15/2009 9:29:12 AM
 

maya says ...
  a'a.. aku pun try cari gak kot ade gambar dia.. tapi tak jumpe.. tak pe lah.. yg penting kematiannya dah terbela.. tapi kenangkan 2 tahun lebih baru dapat result.. huh! penantian satu penyiksaan betul..

Reply | Posted on 7/15/2009 9:33:17 AM
 

jannah says ...
  kak..dah baca gak blog kekawan die..pastu rasa nak nagis plak....sedeyyy...
memula baca statement mak noralina pun sedih gakk..siannya mak dier kan......samun punya pasal sangguo bunuh kawan sendiri kan....alahai......

Reply | Posted on 7/15/2009 9:54:39 AM
 

Wan says ...
  Ada gambar Juliana dalam blog salah sorang kawan dia tu, tapi tak pasti yg mana satu..

Aku yg ada kawan meninggal pun dah rasa satu macam, ni pulak diorang yg kawan meninggal sebab kena bunuh. Naudzubillah..

Reply | Posted on 7/15/2009 10:10:59 AM
 

maya says ...
  baca balik kat komen latest kawan dia tu.. cemana dia dibunuh.. anak orang kaya si pembunuh tu ropenye.. yerlah.. kalau tak, takkan dapat peguambela ternama kan.. memang sungguh takdak akai..

Reply | Posted on 7/15/2009 10:58:45 AM
 

rina says ...
  betul2 wat keje x pakai akal... nafsu menguasai minda. mcm nilah jadinya..

Reply | Posted on 7/15/2009 11:48:58 AM
 

Mummy sara says ...
  Huhhh..maya, i pun baca gak citer nih...tetiba jd emo sgt2...kawan mkn kawan...

Reply | Posted on 7/15/2009 2:46:50 PM
 

Wan says ...
  ye ke anak org kaya.. aku igt sengkek sebab nak samun menyamun bagai.. Naudzubillah...

Reply | Posted on 7/15/2009 3:51:56 PM
 

iamja says ...
  aku baca kes nie semalam. tapi tak sempat nak godek pasal kenapa dia kena rape dan bunuh. mmg nak mencari semalam.. nasib baik ko ada detail. biter dia tak baper detail just kasi tau tertuduh kena hukum mati.

Reply | Posted on 7/15/2009 6:12:18 PM
 

iamja says ...
  ok dah baca.. yg si lelaki tuh dah kahwin ropernya. mmg noralina pun kena tipu sekali la nie.. dah ler kaya pompuan tu ekk.. adehhla..

Reply | Posted on 7/15/2009 6:45:15 PM
 

erin says ...
  thanxs maya coz bagi info.. erin bru nak baca nieh. ktinggalan nyer aku.

Reply | Posted on 7/15/2009 8:27:26 PM
 

mushroom says ...
  sedih kan..arwah tu member baik junior sy time skool dulu..sy bc blog dextrike(junior) sambil nangis..memang kejam sekali diorang ni.. btw, family norlina (pembunuh perempuan) bayar encik singh itu 60k..tgk la betapa kasih nya parents dekat anak..anak jea tak reti nak hargai :|

Reply | Posted on 7/15/2009 10:06:06 PM
 

mushroom says ...
  neh gambar arwa..jgn lupa sedekah al-fatihah yea..

http://3.bp.blogspot.com/_AbJs9vTvsB4/Sl12wQNaSKI/AAAAAAAADHk/RE3n_SxcCuw/s1600-h/IMG_0170.JPG

Reply | Posted on 7/15/2009 10:09:18 PM
 

Amal says ...
  Salam,
sy ni pembaca senyap blog Maya agak lama juga. Sori ye, salam kenal. Suka baca blog Maya yg simple dan menarik. Tapi hari ni kisah sedih. Thanx for sharing.

Reply | Posted on 7/16/2009 11:25:18 AM
 

mas says ...
  Ishk...geram betul baca kes ni....Anak orang kaya pun masih nak menyamun...dah jadi bapak,jd suami..masih nak curang dan merogol....kejam...hukuman yg diterima memang layak.Keluarga penjenayah pun kasihan sebab dapat anak,suami,abang,kakak,adik yg camtu...

er...maya sila amik award yer hehe

Reply | Posted on 7/17/2009 8:16:42 AM
 

maya says ...
  itulah.. tak berbaloi langsung muda2 dah dok penjara tunggu turn nak kene gantung..

tapi..

kalau diorang betul2 bertaubat.. mungkin lebih suci dari kita..

wallahu'aklam...

Reply | Posted on 7/17/2009 9:13:11 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 16 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server