HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

petani zaman moden
Tuesday, June 23, 2009
Posted on 12:27:26 AM | 8 Comments

saya dah buka-buka bekas kain tadi. dah pilih-pilih kain. sebenarnya sama je yang saya buat sebulan yang lepas. dua minggu yang lepas pun yer.

masih lagi kain tu macam tu.. uihhh...

dah lama saya nak buat patchwork dress, yang macam ni paling tak tahan, memandangkan banyak dah kain-kain yang lebih tak lebih buat baju kurung kenit-kenit tu.

dan lagi bila tengok yang ni. rasa nak pitam tengok cantik giler. elleehhh.. nak pitam je lebih tapi malas tetap malas nak start.

bukan apa. saya sekarang sibuk dengan ladang sayur saya di facebook. sungguh bengunsss itu ladang sayur buat saya sibuk-sibuk intai ladang orang nak curi sayur padahal saya bukan suka makan sayur pun. tapi best boleh jual, dapat duit. yer lah. dah orang curi sayur saya kan.. saya cuma nak minta ganti balik je, dari ladang orang lain.. hihi..

sebenarnya apakah motif saya tulis entry ni?

takde motif saja nak luahkan rasa hati yang sebenarnya saya tensen dengan diri sendiri sebab saya tak buat-buat pun dress dress dress walaupun keinginan yang meluap-luap, lagi-lagi bila tengok dress dina yang comel sangat yang saya nampak di kenduri eh, birthday party armand dubies yang saya makan tak berhenti-henti sampai ada orang tu tegur semalam. semua makanan dah lah memang nampak sedap rasa nak ambik banyak-banyak, bila dah makan memang betul sangat sedap pulak tu. dah tu pulak siap tapau bawak balik. hua hua hua... sungguh memalukan itu budak yang tapau ambik sendiri bawak balik rumah tapi memang rugi sape tak makan. kekekekke...

comel sungguh baju dina tu lagi-lagi yang pakai tu sangat comel orangnya. tapi yang ni tak boleh link sebab gambar semua kat jurugambar profesional. wah.. sebenarnya kan, walaupun ada jurugambar profesional, patutnya kita kene ade kamera dan ambil gambar sendiri juga supaya kita boleh cepat-cepat upload gambar bila balik rumah.

hah! tengok.. tengok.. suami saya sibuk kata tulang saya dah tak nampak... benci tau.. stop lah.


Corat-Coret, Kisah Saya | 8 Comments
 

gee says ...
  maya buatla maya. aku nk tempah hat ade lengan kembung smp paras siku pleaseeeee....

Reply | Posted on 6/23/2009 8:37:40 AM
 

iamja says ...
  jeles ko tapau ker??? tu la aku dengar citer.. ada orang balik lambat tuh. kalau aku tak bawak anak2 hari tuh sure aku join ko tau maya.. terkilan tak dapek makan spagetti yang mmg nampak sedap itu. hanya sempat makan nasi ayeee...

Reply | Posted on 6/23/2009 9:05:41 AM
 

rina says ...
  betul tu... patut kita seniri ptt amik gmbr gak. tgk skang... dh meroyan tak sabar2 nk tgk gmbr.

Reply | Posted on 6/23/2009 9:37:51 AM
 

Zety says ...
  ladang sayur kat facebook tu memang addicted dibuatnya. hehehe.

Reply | Posted on 6/23/2009 9:52:18 AM
 

mizzy N says ...
  sayur saya banyak kena curi je, tak larat nak manage sbb tenet ni lembab la, huhu alasan aje.

Reply | Posted on 6/23/2009 2:03:12 PM
 

tety says ...
  huhuhu geng, nti kita wt pot luck la b4 ko meletup ja... nti aku suh k.sarah wt spag yg mmg sodap tuh... hehheh

Reply | Posted on 6/23/2009 3:38:21 PM
 

rina says ...
  jom... jom... tety nk belanja spagg. k.sarah

Reply | Posted on 6/23/2009 8:03:41 PM
 

maya says ...
  gee,
bagaimanakah rupa bentuk kembung paras siku itu?

ja,
adooiii.. ko dah tau sebelum aku bgtahu eh ja? isk isk isk...

rina,
itu lah kan... ko lah.. ade kamera tanak bawak...

zety,
betul tau.. penat berkebun tau..

mizzy,
kene jaga betul2 jgn sampai kene curi.. haha.. poyo.. nampak sangat takde keje..

tety,
i ok jer...

rina,
i tau u pun same je sebenarnya... kekekke..

Reply | Posted on 6/23/2009 8:59:04 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 1 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server