HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

hutan lipur sungai gabai
Sunday, June 14, 2009
Posted on 10:33:04 PM | 8 Comments

satu perkara yang saya yakin saya tak akan ulang ialah naik tangga sampai ke hujung di sungai gabai. ya! saya pasti. saya tak akan ulangi lagi. lebih-lebih lagi sambil mendukung melly.

tadi, dah parking kereta baru tau kena naik banyak tangga. adeh. sungguhlah saya ni kurang stamina. sekerat jalan dah rasa nak pitam. tapi gagahkan juga diri. orang kata alang-alang menyeluk pekasam, baik teruskan juga kan. lepas ni jangan harap lah.

pemandangan dari port kami

sampai-sampai tadi dah ramai orang. sib baik ada port boleh bentang tikar, boleh naik khemah. ingatkan kami dah lambat. rupanya sampai ke petang ada orang baru datang.

elman yang ketakutan dengan air yang sangat sejuk

sejuk sungguh airnya. elman pun tak pernah mandi sungai. trauma elman hampir lemas kat port dickson hari tu tak kebah lagi. asalnya beriya nak mandi tapi menjerit-jerit taknak turun air boleh?

melly kalau kat dalam air je memang takde prop lain selain kapal selam dia ni

melly lagilah tak pernah nampak air terjun. melly paling seronok. bibir dah nak biru tahan sejuk pun tak nak naik. layankan saja. lama-lama kena paksa jugak naik. takut terlebih rendam pulak.

ya, itu kami

turun tangga memang ler laju. tapi buleh gak menggeletar kepala lutut oke. sekerat jalan pulak melly kata taknak dokong nak turun sendiri. nak kena gaduh ngan dia lak dulu tengah jalan. padahal masa naik pun, ade gak dia berperangai macam tu, nak naik tangga sendiri. sib baik dah nak sampai masa tu. saya ok lah.. layan kan jugak.. adalah alasan saya naik pelan-pelan setapak-setapak sambil pimpin tangan melly.

tapi dengan begitu banyak keringat yang tumpah semasa turun dan naik tadi, rasanya, kalau hari-hari saya buat, boleh fit badan saya ni kan...

oh terima kasih sajalah. apa-apa pun yang pasti seluruh badan saya tengah kesakitan sekarang. lebih-lebih lagi kedua-dua kaki saya.


Corat-Coret, Travelog, Kisah Saya | 8 Comments
 

hanis says ...
  muahahahaha. paham camne rasa kepenatan tu. aku penah kena dulu pi panjat nak mandi air terjun gunung ledang. adoii giler...tobat! sakit kaki!

bagus melly. relax je walaupun sejuk

Reply | Posted on 6/15/2009 12:34:38 AM
 

gee says ...
  aku aritu (bln 4 kot) pi sg congkak. best jugak. dia sediakan pondok so leh sewa. sng la nk tukar baju seme. tp kalo kena panjat2 mmg tak sanggup la, takat kt bwh okla lyn bdk2..

Reply | Posted on 6/15/2009 8:20:48 AM
 

lian says ...
  HEHEHE woot~! woot!! NEW FABBY IN LILSTITCHY and GIVEAWAY TIME! HEHE

Reply | Posted on 6/15/2009 11:29:06 AM
 

wan says ...
  Melly, kapal selam tu dah pencen dari menyelam kan? heheh
aku pun tak sanggup panjat2 ni.. pegi sg sedim pun naik atas bukit (dgn kereta) jln sempit giler, saspen jer. Tapi last sekali turun balik sbb tak sesuai, air laju dan byk batu. Landing kat anak sungai tepi jalan, lagi best. Hehe cuma tadak tempat salin bajulah..

Reply | Posted on 6/15/2009 2:55:17 PM
 

mizzy N says ...
  saya pun pernah naik tangga tu, memang ketar lutut. tapi saya tak angkat baby la hihi. nasib baik masa tu tengah aktif. aritu saya pun lepak dekat2 port akak tu, best menggelungsur kat batu berair tu.

dulu masa saya pergi ada satu geng minah nie boleh datang mandi dan siap cuci rambut dan bersyampu-syampu lagi, geli plak rasanya tengok buih-buih mengalir.

Reply | Posted on 6/15/2009 5:21:22 PM
 

maya says ...
  hanis,
haha.. sila paham... ledang pernah gak naik.. tapi mase muda2 dulu mungkin stamina lebih sket...

gee,
sg congkak pun best jugak kan... buleh pergi lain kali..

lian,
okay.. time for giveaway.. kali ni sila cabut nama saya oke?

wan,
ni kapal selam jenis timbul.. hehehe.. itu la.. anak sungai lebih sesuai untuk budak-budak kan.. lagi2 masih kecik ni.. risau je tengok tempat banyak batu...

mizzy,
laa.. rasanya geng2 minah tu datang tiap minggu lah... sebab masa saya pegi pun ade gak geng2 basuh rambut ngan syampu, berderet je... tapi masa tu kami dah naik..

yang menggelungsur pun ramai.. bukan takat yg bawah sikit yang agak landai tu.. yg kat air terjun depan kitorang tu pon ade.. saya yang tengok ni pulak naik seram....

Reply | Posted on 6/15/2009 9:44:37 PM
 

mizzyn says ...
  memang confirm datang tiap2 minggu la tu,

Reply | Posted on 6/16/2009 7:43:25 PM
 

cham says ...
  kak maya,nk tnya da lama dah...kak maya shoot gmba pkai dslr ke?jnis pe ye/

Reply | Posted on 12/19/2009 11:24:31 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 9 + 7 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server