HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

blogspot template - 2 tabs with pastel colors
Sunday, June 14, 2009
Posted on 12:25:58 AM | 18 Comments

syok pulak tau saya godek-godek template ni. layan kan sajer lah...

download

kali ni saya buat bagi nampak tak serabut sangat, sebab cuma nampak 2 column saja dalam satu-satu masa. hasil yang live boleh tengok di satu lagi blog list saya, sementara saya belum bertukar template. tapi yang tu saya dah tambah lagi 2 tab. giler kuasa tau sampai 4 tab.

macam biasa, sebab template ni sangat simple, maka boleh juga tukar-tukar kaler pada tab "Font and Colors" kalau mahu.

ok. esok nak pi mandi sungai. good nite!

----

pesanan penaja:

err... boleh di modified sesuka hati ya. takpe.. nak buat apa-apa pun boleh. saya tak kisah. nak tambah itu ini pun buleh. nak buang itu ini pun boleh. nak tukar warna, nak letak background pun boleh.

cuma, use at your own risk yer.. hehehe...

tq semua!


Web Design, Blogspot Template, Not So I.T. | 18 Comments
 

kui says ...
  wah i like tab-tab ni.. nak download gak! thanks :)

Reply | Posted on 6/14/2009 8:18:25 AM
 

rina says ...
  yg ni simple dan cun. tak serabut2... hehehe

Reply | Posted on 6/14/2009 10:18:10 AM
 

hanis says ...
  eh menarik yg ni. nak buat gak laa. tapi tak cukup keberanian...takut hancuss nnt haha. kena tunggu 'nek guru' maya online camni...baru berani

Reply | Posted on 6/14/2009 7:23:47 PM
 

maya says ...
  kui,
sila2.. saya pun syok je cam jakun pun yer ngan tab2 tu.. hahhaa..

rina,
utk diri sendiri buleh je.. utk list satu lagu tu sbb sian lak kalau ade yg dok kat page belakang kan...

hanis,
tak tau cemana orang lain buat.. tapi kalau akulah kan, aku memang kene ade satu page lain untuk test dulu.. dah ok semua, masukkan widget2 yang ada dari page yg sedia ada.. baru paste...

tak buat upload terus sebab biasanya widget yg ada kat template tak sama dengan yg kita ada...

Reply | Posted on 6/14/2009 9:58:24 PM
 

Wan says ...
  Ye saya dah guna utk web saya.. sangat cun.. lepas tu saya siap buat banner baru sdr sebab teruja dgn layout ini.. tapi nak tuakr colur tab yg hijau tu cam ne? Esok nak tukar kaler tab, sila online hehe.. TQ!

Reply | Posted on 6/14/2009 11:11:59 PM
 

Wan says ...
  err tapi kenapa bila bukak dgn IE jadi lari allignment? adakah IE aku je?

Reply | Posted on 6/14/2009 11:14:00 PM
 

maya says ...
  aaa.. hahha.. itulah.. kan.. tak test kat semua browser... muahahha.. ok.. download balik cik wan.. i dah betulkan.. :D

Reply | Posted on 6/15/2009 6:51:13 AM
 

maya says ...
  untuk tukar kaler hijau tu, sila replace code kaler #e2f790 dengan kaler yang digemari di Layout > Edit HTML... untuk code kaler, boleh check di sini, http://chir.ag/projects/name-that-color/

Reply | Posted on 6/15/2009 9:49:58 PM
 

irenrej says ...
  Nice, I think it could be interesting to add some more entries following this one, and probably it's not only me having this opinion. Cheers!href="http://www.itsolusenz.com">Customized application development

Reply | Posted on 6/23/2009 6:18:17 PM
 

ummi says ...
  salam Maya.. Dh try smlm n puas hati tp link templete by maya yg should be kat bawah skali tu ada kt line dlm first entry.. cane nk buat yer ?

tq for the templete.. memang mencari2 templete yg camni, kalau ada yg 3 or 4 tab lg baik hihii..

tapi boleh jer kan kalau nk ubah background n divider ikut citarasa sendiri ?

Reply | Posted on 8/16/2009 10:27:01 AM
 
maya replies ...
  wahhh!!! series cantik ummi kerjakan template tu.. boleh je nak tukar2 sendiri.. baru nampak kretiviti sendiri kan..

yg link tu kalau takleh nak ubah, ummi buang je lah.. it's ok.. saya dah tengok hasilnya yang cantik cam tu pun dah seronok sangat... :D

Reply | Posted on 8/16/2009 12:35:45 PM
 

ummi says ...
  kalau rajin lawat la my blog then bgtau la apa yg boleh n apa yg x blh buat yer.. then try cari kat mana link " templete by maya" berada ?

Reply | Posted on 8/16/2009 11:38:02 AM
 

ayu says ...
  kak maya,
kalau saya nk buat 2 tab tu kt blog yg sedia ada mcmana ye?

Reply | Posted on 12/21/2009 5:52:15 PM
 

mohdfauzi says ...
  saya tertarik dengan blog ni, saya berharap awak sudi memberitahu bagaimana cara untuk membuatnya.
jika tidak keberatan saya nak tahu cara buat 3-4 templete. terimakasih

Reply | Posted on 1/2/2010 7:15:24 PM
 

intan says ...
  wow fantastic..thannx kak maya..saya gunakan template akak untuk blog saya,.. :)

Reply | Posted on 2/18/2010 11:51:00 PM
 

zie fauzi says ...
  cantik..berkenan den..dah try buat dah..kemas gitu... tapi nak tambah tab lagi tak reti..ajar la camna nak tambah tab.. bloglist kat blog saya banyak sng...cadang nak asing2 kan mana mummy daddy blog,online shpooing blog..please.. dah puas godek ni..x dpt jgk..huhu

Reply | Posted on 2/22/2010 1:27:27 PM
 

laila~ says ...
  nak try!
dah donlod
tp lom wat lg
tp tetap nak try hhuhu

Reply | Posted on 3/14/2010 12:11:28 PM
 

Myza says ...
  Salam.

Maya sedia maklum yang saya guna template ni kan? Lupa nak beritahu Maya directly, just mention kat blog saya jer.

Izikan saya lebarkan width untuk main content ya *er.. dah buat baru nak tanya, sowi*

Reply | Posted on 3/30/2010 4:42:06 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 5 + 9 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server