HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

blogspot template - 3 columns pastel colors
Saturday, June 13, 2009
Posted on 1:26:48 PM | 7 Comments

saya guna blogspot untuk kurangkan bandwith web hosting saya untuk menyenaraikan bloglist yang saya ada. dan juga untuk mengurangkan masa menloading page saya.

sebab saya baru guna, maka saya bukanlah pakar pun dalam blogspot template ni.

tapi sebab ada yang tanya pasal 3 column template kat craftzone-my.blogspot.com yang sangat simple tu (ada gak yang kata pening dan berserabut, haha! no heart feeling ok), maka saya dengan rasa seronoknya, nak kongsi di sini.


download

boleh juga tukar-tukar kaler pada tab "Font and Colors" kalau mahu.

sebenarnya taklah canggih mana pun. tapi kadang tu orang kata, less is more. tak caya tengok rumah pakcik google. :D

happy weekend!


Web Design, Blogspot Template, Not So I.T. | 7 Comments
 

azie-mylt says ...
  mekasih maya sbb bg template 3 column ni, sy mmg giler template 3 column ni.

lately sy rasa blog lembap sgt nk buka, mungkinkah sbb sy letak byk link blog2 lain?

Reply | Posted on 6/13/2009 9:23:15 PM
 

maya says ...
  kak zie,
sama-sama. hat ni simple je utk make sure dia laju, kalau nak gambar semua kene tambah sendiri.

link blog2 lain tu, kalau letak kat blogspot jugak saya rasa tak jadikan slow pun.. sebab tu saya buatkan kat blogspot jugak... yg jadikan blog tu slow biasanya widget2 dari tempat lain selain blogspot..

Reply | Posted on 6/13/2009 9:31:20 PM
 

salina says ...
  mai...aku mmg buta IT sikit..kalau mana yg aku x tau..aku tanya ko yer...harap sudi curah ilmu...naper la baru ni jumpa blog ko...

Reply | Posted on 7/6/2009 8:01:13 PM
 
maya replies ...
  hehe.. bisa diatur dong..
yer lah.. tetibe lak cam ko terjumpe ini blog kan..
cemane jumpe eh?..
hehe..

Reply | Posted on 8/17/2009 6:17:39 PM
 

rull says ...
  maya, dekat comment box tu, kalo anynomous kasi comment ada word verification kan? word tu boleh nmpak lagi...tp ruang utk tulis balik word tu takde...sbb box comment tu height dia tk cukup. saya nk edit tk reti la. Help pls...

Reply | Posted on 9/15/2009 3:54:43 AM
 

rull says ...
  lg satu (hehe sori maya..) saya ada add widget recent comment. Then saya try kasi comment kat salah satu entry, tp comment tu tak appear kt widget recent comment tu...apakah yg perlu saya buat? :D

Reply | Posted on 9/15/2009 4:04:36 AM
 
rull replies ...
  eh tiba2 dh ada plak...lembab plak blogspot ni apdet :P , aaa tp yg q1 saya tu still tade solution...hope maya leh tolon ye...tq ;)

Reply | Posted on 9/15/2009 4:13:15 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 4 + 6 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server