HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

imitate sling bag
Saturday, May 23, 2009
Posted on 12:39:15 PM | 16 Comments

dr fadzilah kamsah kata orang yang lahir bulan june senang selsema. saya kata, eh betul lah tu. lepas tu dia kata, orang yang lahir bulan june jenis branded. huh?

advisor saya kata, betullah tu. tapi imitate.
hahaha! amboi. kutuk nampak.

ok la ok la..

saya takyah beli lah hat branded kan. karang dia kata imitate.
sebab tu saya nak tiru jer les.portsac dia.

ok. sebenarnya saya nak buat sling bag. dengan kain yang dah lama berkepam dalam kotak-kotak plastik transparent atas meja jahit saya. asalkan dia seling kan, tak kisah lah macam atau tak macam les.portsac pun. tergeliat tau lidah i nak sebut. malu pun ade. kekeke..

ni bahagian depannya. bila dah siap, jadi jugalah seperti yang saya gambarkan. walaupun memang konfirm tak sama ngan beg les.portsac dia kan, sebab memang saya suka hat simple cam ni je, takyah zip zip or butang-butang. fabric dari ikea. kalau buat sekali lagi, konfirm lain corak muka depan dia kan.

ni pulak bahagian dalamnya. kain ni kalau nak tahu dah bertahun saya simpan. sebab takut jangka hayatnya terlampau panjang, saya guna lah untuk bahagian dalam bag selingan (sling bag, boleh?) ni.

saya tahu dari awal-awal lagi nak buat ni memang agak susah. walaupun saya dah nampak ramai juga yang buat beg ni. tapi sebab saya cuma guna daya imaginasi sendiri. contoh pulak takde. pas tu konon kan buat style reversible pulak, walaupun bukan nak pakai hat dalam ke luar pun.

ok ok. saya ada idea mungkin lepas ni saya buat cara lain lak. takyah reverse dah. gostan pun jangan.

nota kaki: no worries. yang u kata tu i terima tau. tak rasa terkutuk pun. hehe..


Made by Maya, Bag, Sewing Corner | 16 Comments
 

Kak Ezza@Makcik Blogger says ...
  boleh buat tutorial tak ...akak ni suka belajar bende baru....

Reply | Posted on 5/23/2009 4:44:26 PM
 

mas says ...
  lawa lah cik maya...black and yellow tu kena sangat.tergeliat lidah nak sebut portsac ni (nak tersebut prostat pun ada...ampun yer..hehehe)setuju ngan makcik blogger...wat tutorial hehehe. Selalunya saya pun buat beg ikut suka, takde pattern atau tutorial atau contoh. Guna imaginasi je..

Reply | Posted on 5/23/2009 5:28:15 PM
 

maya says ...
  Kak Ezza@Makcik Blogger,
err.. kalau saya buat lagi insyaallah buleh juga.. cuma xtau bile nak buat lagi.. hehhe.. nanti le saya try cari tutorial..

mas,
mekasih lah kata cik maya lawa.. ekekekekke... tak tak.. mekasih mas.. haha.. sebenarrnya sevut le-sport-sac hehe.. sengaja letak titik kat tempat tak berkenaan.. kekeke..
kan.. bila suka-suka guna imaginasi tu yang banyak kali kena tetas tu.. hehehe..

Reply | Posted on 5/23/2009 5:35:31 PM
 

Precious says ...
  eeeiii ... bestnyer. Pandai jait heh.. Bestnyer! Gud ler you ...

Reply | Posted on 5/23/2009 11:37:09 PM
 

Yati says ...
  Cantik!

Reply | Posted on 5/24/2009 10:32:41 AM
 

rina says ...
  tak suka tau... letih2 i komen smlm. siap jadi pengomen pertama lagi. alih2 ditelan batu belah batu bertangkup.

tak kira... u kena kasi ganti rugi kat i... i mintak xdelah sampai 16k... cukuplah seketoi sling bag le-spot.sac ni

Reply | Posted on 5/24/2009 12:02:16 PM
 

mizzy N says ...
  Hi kak maya dan readersnya. Comel la sling bag tu.

Anyway cerita sebenarnya i ada booking table nak menjual kat event Puspanita Jumaat 29 Mei ni kat RTM Angkasapuri, tapi disebabkan ada hal kena balik kampung maka tak jadi nak menjual. Jadi di sini kite nak tanya siapa nak menjual barang di rtm? Kalau nak sila email kite kat ezrara@yahoo.com ok. Bayar pada hari itu juga pada penganjur (RM50). Kita tunggu sampai Isnin (esok) tengah hari. Tata.

Reply | Posted on 5/24/2009 3:30:33 PM
 

redcomel says ...
  lawa la kak maya..ni boleh bukak kedai ni.Selalu lalu kedai lee sport sac kat alamanda tu tgk begnya cantik2 betul... tapi regenya mahal..

Reply | Posted on 5/24/2009 5:09:54 PM
 

maya says ...
  Precious,
tq tq tq..

Yati,
mekasih

rina,
alahai.. memang tak keluar eh? tak serasi lah tu.. tak pun ditelan batu belah batu bertangkup sebab kutuk i lagi tak? hehehhe... buleh buleh.. sengan syarat i dapat 10 lai tudung ittew..

mizzy,
tq mizzy. oh sian mizzy..
pada kawan-kawan yang lain yang berminat, sila contact mizzy yer..

redcomel,
mekasih redcomel. alahai.. awak punmesti buleh buat kan..

Reply | Posted on 5/24/2009 10:38:12 PM
 

Azie MyLT says ...
  hi maya... cantik ler sling bag tu.. tirgoda, ahaks :D
maya pun June gal gaks eh, sama ler kita..next month bole selebret sesama eh..

Reply | Posted on 5/25/2009 11:47:26 AM
 

Wan says ...
  Lawanye maya kain ittew. kaler sungguh ranggi.. IKEa lagi ke.. kekek yg dah sampai kat rumah ni pun.. *toottt* tu pun ehemm.. tunggu noo

Reply | Posted on 5/25/2009 2:28:53 PM
 

deemumtaz says ...
  dok tunggu masa sesuwai nak buat tote bag yg maya letak kat tutorial.. tambah koleksi tutorial sling beg plak yer..

Skrg ni tgh buat baju kurung teluk belanga untuk 2 gadis tu ikut maya nyer tutorial. Baru siap pi jahit tepi. Sib baik ada tutorial tu, kalau tak, x reti nak potong ler kain tu... TQ banyak2, tutorial maya mmg banyak membantu dan memberi inspirasi tau..!

Reply | Posted on 5/25/2009 3:27:20 PM
 

maya says ...
  tq to azie, wan & dee...
muahhss..

Reply | Posted on 5/25/2009 8:44:06 PM
 

kui says ...
  uitttttttttttt lawanyerrrrrrrrrrrr.. .ni utk dijual ke? baper RM? hohoh...tergoda :)

Reply | Posted on 5/26/2009 8:28:38 AM
 

lyein says ...
  lawonyeee..tayah ler brand lesportsac pn takpe..brand MBM pn dh cukup glemer dah..waaahh!!

yg belah dlm tu, sejibik kain aku bli last year konon nk tempah wat bj kurung anak dara...spi kesudah berkempam didlm lemari,...

Reply | Posted on 5/26/2009 10:28:38 AM
 

maya says ...
  hehe.. ini kegunaan sendiri jer.. memandangkan takde beg gini kan...

hihi.. mane ade mbm glemer.. buat poyo je tu.. kikiki..

Reply | Posted on 5/26/2009 6:21:59 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 9 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server