HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

dalam usaha mencapai 16k
Friday, May 22, 2009
Posted on 11:32:59 PM | 5 Comments


ada apa dengan adve.rtlets

tak dinafikan, banyak juga boleh dapat dengan adve.rtlets ni. kalau nak banding dengan nuf.fnang dan goo.gle ads.ense memang jauh bezanya.. dan walaupun teramatlah jauh lagi nak jejak 16k.. apatah lagi 3k sebulan. woohooo..

tapi sayang seratus ribu kali sayang. susah betul bila bab bayaran. walau pun sudah berkali-kali saya email dan email dan email, tetap dia senyap dan senyap senyap pulak seribu bahasa. wah! macam saya takde kerja lain kan..

lepas setahun menunggu, dan lepas saya dapat 117 itu, eloklah saya berhenti saja. lagi baik saya kekalkan glitterati dengan nuf.fnang. juga goo.gle ads.ense. boleh lah buat cover web hosting & domain.

sebenarnya saya pernah tahu juga pengalaman orang lain. tapi konon nak tengok nasib sendiri. hah! amik ler.. malang juga rupanya.


Corat-Coret, Review, Not So I.T. | 5 Comments
 

kui says ...
  ha tu la orang ckp... advertlets susah bayar wpun point cepat je naik...

nuffnang aku pon baru RM20...hehehehe... sungguh tak produktif

Reply | Posted on 5/26/2009 8:46:11 AM
 

maya says ...
  hah! betul2.. sangat2 terbukti.. dia cuma cuba mengaburi mata dengan point2 nya sahaja... mahu saje saya ketuk2 kepalanya.. hehe..

Reply | Posted on 5/26/2009 6:23:08 PM
 

liyana says ...
  lah ye ke..nmpk nyer sy pon kene berhati-hati di jln raya dr skang. thanks for the info

Reply | Posted on 5/26/2009 7:44:33 PM
 

Makcik Rehan says ...
  Hehehe... ingatkan MR sorang jer giler 16k. Tapi u ada la jugak hasilnya..dah cecah ratus ler jugak. MR adalah tersangat hazab okeh... nk cecah paras minima pon semput! So, perkataan keramat 16k adalah sekadar pemangkin supaya blog mencah terus berupdate. Kalau tidak, kompom blog tu bersawang sokmo.

I dok kata kat somi, duit nuffnang 16k tu nanti i nk buat beli mesin jahit canggih! tersembur air liur somi i gelak - butang baju keje abg tercabut dh setahun lebih pon tak repair, ada hati nk menjahit pulak.

Hehehe..tak leh nk sentaplah dgn statement dia. Memang i dasar pompuan kuat berangan. tengok org bertangan seni, i pon berangan nk berseni-senian jugak.

Pass la sikit aura kesenian u kat i...hehehe

Reply | Posted on 5/26/2009 10:17:19 PM
 

maya says ...
  liyana,
ya.. memang kena hati2 di jalan raya.. :D

Makcik Rehan,
saya rasa, makciklah orang paling tua jengah blog saya ni.. haha.. saya suke2 je 16k tu.. takde maknenya blog sebegini tak glemer nak dapat 16k.. tak koser orang nak sponsor.. hehehhe...

tapi pakai advlt tu cam diawang2 gitu tau.. duit tu nampak, tapi pada angkanya je.. realitinya tak wujud..

eh satu lagi kan.. lupe lak.. saya bukan dapat rm117 tu, dia tolak rm15 sebab dia kate saya klik banner sendiri.. ok la.. mungkin jugaklah kan.. sbb nak tengok ape jadi sebab first time letak kan.. tapiiiiii.... tere gak saya klik tepat2 rm15 kan???

tak pelah makcik rehan, nak berangan tak kena bayar pun... eloklah kite berangan.. untung2 jadi doa, tercapai angan2..

Reply | Posted on 5/27/2009 6:33:32 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 15 + 9 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server