HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

mizzy N says ...
  mungkin salah satu benda yang kita dapat daripada team work ialah pressure kan, kalau sorang2 buat kerja ikut jadual rilek kita tapi dengan grup akan lebih pressure untuk buat kerja cecepat.

Reply | Posted on 5/19/2009 10:28:59 PM
 

tini says ...
  betul tu, bl ada pressure kita keja lbh kuat.cnth nya bl mak mentua nak dtg umah.. memancar2.. blh plak nk kemas cuci kilat sume, kl x, ...? btw, n3 kl ni sungguh motivated. n betul gak saya dah sangat rindu nak tgk projek2 yg selalu membuatkan mimpi saya indah itew

Reply | Posted on 5/19/2009 11:21:13 PM
 

maya says ...
  mizzy N,
betul.. sebab kalau kita lambat buat semua jadi lambat.. bila kita salah, semua jadi salah.. kan kan..

tini,
eh betullah betul.. kan awal pagi dah berkilau2 lantai, tiba2 je buleh pulak.. haha... bukan awak je.. saya pun rindu.. ;)

Reply | Posted on 5/20/2009 12:15:18 AM
 

wan says ...
  oo aku sgt tak bleh work under pressure sbb aku jenis kalut.. hehe.. aku kena work under calm situation, baru perform hehehe takpe asal output best kann memana jalann

Reply | Posted on 5/20/2009 9:08:12 AM
 

m-i-o says ...
  hi maya:)
feel free to come and pick your award at my blog :P

i like this post very much:)

macam permata. makin dihentam, makin diukir, makin dicanai - menjadi makin bercahaya dan bernilai - tak gitu?

sama seperti manusia. kita perlu diganyang, diuli, digali, dihumban - barulah kita akan tampil berbeza. tetapi pengajaran, kritikan dan kegagalan mempunyai risiko. sama ada kita akan berjaya dan berkilau atau crack under pressure.

Reply | Posted on 5/20/2009 1:51:17 PM
 

deemumtaz says ...
  yup, u r 120% right! presure is motivate.. same goes to me... hope to see ur handwork again... kind of missing something without it... cehhh.. motivasi gak tuh.. hehe..

Reply | Posted on 5/20/2009 5:03:47 PM
 

bspotgurl says ...
  Hye Maya, salam kenal. Love your blog - simple & sweet. how to link Maya nih?

Reply | Posted on 5/20/2009 6:53:08 PM
 

alviana says ...
  nice thoughts.
i aggred with u. most part :)

miss ur handmades

Reply | Posted on 5/20/2009 7:25:31 PM
 

maya says ...
  wan,
yep.. mane2 jalan, asal output best.. tapi pressure sepanjang tahun takleh gak.. buleh pengsan. calm sepanjang tahun pun buleh buat boring tahap gapan generasi ke tujuh..

m-i-o,
hi m-i-o, thanks for the award..
yep itu semua yg mewarnakan hidup kita. take it or leave it.. menjadi saya, saya suka ambik jalan tengah, contohnya, saya berusaha menjadi orang berguna tapi tak nak ambik risiko dengan bercita-cita menjadi perdana menteri.
eh, you know what? saya tengah baca buku yg u suggest tu. memang seronok baca.

deemumtaz,
hehe.. no worries.. hobi tetap hobi.. insyaallah akan ada juga nanti..

bspotgurl,
salam kenal bspotgurl. tq! err.. you can just link using the url..

alviana,
hi alviana. tq.. your handmade lagi superb.. ;)

Reply | Posted on 5/20/2009 8:35:45 PM
 

blinkky says ...
  yYes, kadang-kadang tu ada orang lebih suka kerja under pressure. But, be careful...not too pressure. Keep the good work =)

Reply | Posted on 5/21/2009 2:24:10 AM
 

maya says ...
  agreed. pressure tak perlu datang sepanjang tahun. cuma kita tak boleh terlalu selalu berada di comfort zone. kena ada pressure baru kita sedar (dengan lebih cepat) bahawasanya banyak benda lagi kita kena belajar...

kalau pressure tu datang sepanjang tahun, we should look back to ourselves. kenapa jadi macam tu? sebabnya, sampai satu masa, kita sepatutnya dah boleh handle perkara yang menjadi pressure tu... contohnya kalau pressure sebab suami suh bawak kereta sendiri jugak walaupun dia tahu kita takut ya amat sangat.. lepas berlatih beberapa kali, sepatutnya bawak kereta bukan something yg pressure lagi.. then we go back to our comfort zone.. & of coz we need a wake up call (kalau mahu)..

panjang pulak cik limah ni membebel kan..
wish all of you a very happy day! & be positive..

Reply | Posted on 5/21/2009 7:45:17 AM
 

niji says ...
  just make sure u're depressurize after being pressured!

Reply | Posted on 5/22/2009 5:27:58 PM
 

maya says ...
  niji,
haha.. nice word..

Reply | Posted on 5/22/2009 11:45:39 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 3 + 9 =
 

 

Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2018. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server